Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Chciałbym Was prosi o poradę dotycząca zakupu spodni oraz kurki tekstylnej w kwocie ok 1000 zł. Zastanawiałem się nad zakupem kurtki held black 8 + spodni held gamble. Jednak zestaw jest po wyżej mojego budżetu. 

Zdaje sobie sprawę że za taką kasę się nie poszaleje ale może ktoś z was może polecić dobry stój  :decayed:

Przygodę z motocyklem dopiero zaczynam więc moja wiedza jest powiedziałbym niezbyt dobra. Będę wdzięczny za każdą cenną uwagę i pomoc z waszej strony. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak coś u nas w promocji masz Held Maddox + Held Outlaw za 899 zł a za pozostałe 100 zł możesz wrzucić sobie na plecy porządny protektor Prosafe z Viscotecu (CE 1621-2).

http://motorwings.pl/3213-zestaw-tekstylny-held-maddox-gavia.html

Co do tego jak się ten zestaw spisuje, to pozostawię pole do opisu forumowiczom, bo sporo osób z forum używa tych ciuchów. Z naszej strony powiem tylko tyle, że znamy 3 klientów, którzy przyszli po Maddoxa kupić go na nowo po tym, jak uratował im życie i zdrowie w poważnych wypadkach.

Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings

Opublikowano (edytowane)

Ja posiadam Held Maddox i moja opinia jest bardzo dobra. Kupiłem ją można powiedzieć, że nową. Przeżyła nie jedną ulewę i byłem mile zaskoczony - byłem suchy. Membrana w wakacje jakoś dawała radę, ale jednak w takiej kurtce przy 30*C nie może być super komfortowo. Ocieplenie też spełnia swoją funkcję, bo w sobotę jak byłem się przejechać przy 3*C z koszulką termoaktywną i tą kurtką i wcale nie odczułem większego dyskomfortu. Ogólnie jakośc wykonania naprawdę wysoka, jedyne z czym był problem to urwał mi się ten "dzyndzołek" z ekspresu i samą tą maszynke wymieniłem za 12zł i działa jak nowa. Jednym słowem naprawdę polecam za tę kasę, bo konkurencja np. Modeka może się schować. 

Edytowane przez ClearWater (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Bardzo dziękuję za pomoc. Dokładnie o takie info mi chodziło. 

Co do sklepu Motorwings to mam pytanie czy w chwili zakupu lub tuz przed mogę założyć kartę członkowską, co by jeszcze wykorzystać dodatkowe zniżki?  :biggrin:

Opublikowano

Tak, kartę można wyrobić tuż przed zakupami i skorzystać ze zniżek :smile:

Przypominamy tylko, że zniżka -10% na wszystko obowiązuje tylko do końca grudnia.

Opublikowano (edytowane)

Za 1000 PLN dostaniesz też zestaw Held Maddox + Held Gavia - polecam z czystym sumieniem jako użytkownik. Nie zostanie co prawda na protektor, ale na bezpieczeństwo nie powinno się przeznaczać tylko reszt z innych zakupów. :P

Ciuchy są wygodne. Moim zdaniem, przy odpowiednim używaniu zapewnią Ci dobrą wentylację w ciepłe dni oraz izolację w chłodniejsze. Masz podpinki zarówno w spodniach, jak i w kurtce. Do tego w kurtce jest magiczny (odkryty przeze mnie całkiem niedawno :biggrin:) system z wywijaną "podkładką" pod ekspresem - jak jest ciepło to go chowam i mnie przewiewa, jak piździ, to go wyciągam i blokuję wlatywanie mrozu przez ekspres. :decayed: No i kurtka Maddox jest kompatybilna ze spodniami Gavia, tzn. możesz je ze sobą spiąć (ale może wszystkie ciuchy Helda mają uniwersalne ekspresy i nie należy tego traktować jako wyjątkowej zalety wymienionego przeze mnie zestawu :smile: ).

Edytowane przez bercikoski (wyświetl historię edycji)

flm_1375891738__88x31.gif

You'll never ska alone!

Opublikowano

Dziękuję Wam raz jeszcze. Właśnie zaopatrzyłem się w w MotorWigs w  zestaw Held Maddox + Outlaw. Jak tylko sprawdzę :moto: to podzielę się opinią.

Dzięki za dobrą obsługę w sklepie i porady. :decayed:

• 1 rok później...
Opublikowano

Co by nie zakładać nowego tematu :smile:
Held Nelix czy Gavia ?  :whistling:

Opublikowano

Chociaż z punktu widzenia ciepłoty, membrany itd. są to spodnie podobne, to jednak różnią się bardzo znacznie pod względem skrojenia- zupełnie inaczej leżą. Dlatego wybór powinien być przede wszystkim dokonany na podstawie tego, w których się lepiej czujesz, bo bardzo różnie to klienci odczuwają. Generalnie Gavie są szersze, bardziej "turystyczne" i mają oprócz spięcia z kurtką szelki, a nelixy są bardziej przylegające do nogi, "sportowo-turystyczne".

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

IZDK nie okresliłeś czego oczekujesz od tego stroju. Jak zamierzasz jeździć. Nikt z was nie napisał tutaj o tym, że prócz wyjmowanej podpinki są modele z wyjmowaną membraną co wg mnie jest bardzo istotne. Poza tym materiał z którego wykonana jest kurta. Szukaj poliamidu czyli inaczej cordury o ile w tej kasie jest to możliwe. Kolejna kwestia to ochraniacze. Zachwalacie Helda a jakby nie było ta firma daje kiepskie ochraniacze. Padły tu złe słowa na Modekę.

W modece wyższe modele mają w standarcie ochraniacze sas-teca.

Ja w tamtym w roku byłem na kupnie calego stroju tyle że z wyższej półki i held jak dla mnie jest średniakiem.

W modece wyższe modele mają w standarcie ochraniacze sas-teca.

Nie ograniczaj się do jednej firmy idz do sklepów i porzymierzaj. Ważna jest też funkcjonalność kieszenie ich rozmieszczenie i to czy łatwo się do nich dostać.