wildeyed Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Witam, niestety muszę się odwoływać w sprawie zaniżenia wartości motocykla przed wypadkiem i poszukuję rzeczoznawcy z Łodzi. Miał już ktoś z kimś takim do czynienia? Ile to kosztuje itd ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTORWINGS Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Niestety tak naprawdę mało który rzeczoznawca zna się w ogóle na motocyklach, jeszcze mniej ma o nich rozsądną wiedzę Wielu w ogóle nie robi wycen motocykli, z tego co kojarzę to Warzywoda zajmuje się motocyklami i w miarę ogarnia. Koszt ciężko mi powiedzieć, bo to się trochę pozmieniało na pewno, poza tym wiele zależy od tego co będzie miał do roboty i czy będzie wystawiał papier czy nie -tzn. można nie raz się umówić, że najpierw podaje ci wartość wyceny, żebyś wiedziała, czy warto ją wystawiać pisemnie, zwłaszcza w przypadku szkody całkowitej, a jak się decydujesz to płacisz drugą część kasy. Ale taki układ mieliśmy my jako kancelaria, nie wiem czy indywidualnie też tak się uda. Kiedyś wahało się to między 100 a 200 zł, teraz pewnie troszkę drożej. Pozdrawiam Mateusz 0 Cytuj Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 ja wycenę moto robiłem w obecności mojego mechanika - pomocny, większość forumowiczów albo zna, albo przynajmniej kojarzy Blazę ze słyszenia. , tak naprawdę wyglądało to tak, ze Blaza pokazywał uszkodzenia, itp itd, rozkręcił mi moto, a rzeczoznawca tylko pisał i fotki cykał. Wartość zaniżyli tak czy tak ale zawsze zaniżają, licząc, że znajdą jelenia który weźmie kasę i pójdzie. Może w ten sposób warto spróbować ? Z resztą niektórzy z nich mają jakiś znajomych rzeczoznawców, swoich (np Blaza stwierdził, że jak się nam kasa nie spodoba a będzie opcja naprawy moto na rachunek to bierze swojego i wycenia czy faktycznie da się to zrobić w tej kasie, którą oni przyznają). powodzenia ! 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildeyed Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 ja wycenę moto robiłem w obecności mojego mechanika - pomocny, większość forumowiczów albo zna, albo przynajmniej kojarzy Blazę ze słyszenia. , tak naprawdę wyglądało to tak, ze Blaza pokazywał uszkodzenia, itp itd, rozkręcił mi moto, a rzeczoznawca tylko pisał i fotki cykał. Wartość zaniżyli tak czy tak ale zawsze zaniżają, licząc, że znajdą jelenia który weźmie kasę i pójdzie. Może w ten sposób warto spróbować ? Z resztą niektórzy z nich mają jakiś znajomych rzeczoznawców, swoich (np Blaza stwierdził, że jak się nam kasa nie spodoba a będzie opcja naprawy moto na rachunek to bierze swojego i wycenia czy faktycznie da się to zrobić w tej kasie, którą oni przyznają). powodzenia ! Ale z tego co mówisz to tak naprawde nie była alternatywna wycena rzeczoznawcy, a jedynie analiza uszkodzeń przez rzeczoznawcę Towarzystwa Ubezpieczeniowego.... Ja już taką wycenę od TU dostałam, i mam również "wycenę" ( kosztorys) uszkodzonych części zrobiony przez Serwis Liberty. Więc może to wystarczy jako alternatywna wycena na podstawie której można się odwoływać? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 na jaką kwotę wycenili przed wypadkiem? jaki był powód zaniżenia wartości? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildeyed Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 na jaką kwotę wycenili przed wypadkiem? jaki był powód zaniżenia wartości? Odpowiedziałam na priv, żeby mnie ubezpieczyciel nie namierzył 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HYPNOTIK Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Ale z tego co mówisz to tak naprawde nie była alternatywna wycena rzeczoznawcy, a jedynie analiza uszkodzeń przez rzeczoznawcę Towarzystwa Ubezpieczeniowego.... Ja już taką wycenę od TU dostałam, i mam również "wycenę" ( kosztorys) uszkodzonych części zrobiony przez Serwis Liberty. Więc może to wystarczy jako alternatywna wycena na podstawie której można się odwoływać? Hej w tych sprawach nie ma sensu w postępowaniu likwidacyjnym - brać opinii rzeczoznawcy - wyrzucone pieniądze - wystarczy wycena serwisu, w którym chcesz naprawiać motocykl i właśnie tą wycenę dołączasz do odwołania i czekasz na odp. Niestety postępowanie odwoławcze może być weryfikowane przez Towarzystwo ubezpieczeniowe od 30-90 dni - choć ja się jeszcze nie spotkałam żeby trwało to tak długo. Po otrzymaniu decyzji - jeśli nadal nie wypłacą tego co powinni, jest następny etap - sąd Jeśli masz jakieś pytania dotyczące dochodzenia odszkodowania to pisz na priv Agnieszka 0 Cytuj HYPNOTIK gwarantujemy indywidualne podejście do klienta oraz możliwość zakupów od 8.00 do 22.00 codziennie nawet w soboty i niedziele po wcześniejszej zapowiedzi wizyty info TEL. 501-032-119 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi