Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cyferki, cyferkami ale jakby ktoś chciał sprawdzić, która szkoła wypada najlepiej w Łodzi wśród kategorii A w ostatnich latach to podsyłam linki:

Ranking 2016
Ranking 2015

Z początku byłem sceptyczny bo wyniki opublikowane na stronie auto szkoły, ale zadałem sobie trud i ich sprawdziłem dane zgadzają się ze statystykami opublikowanymi przez WORD i UMŁ.

Opublikowano

@rudy102

no, jest dla mnie szansa :smile:

Musze sie starac, co by statystyk nie popsuc.

Opublikowano

W jakiej szkole koleżanka się kształci?

Jeśli to nie tajemnica?

Opublikowano

Ja osobiście polecam auto szkołę Drift. Mariusz szkoli bardzo dobrze, jeśli chodzi o terminy jazd to problemów nie ma. Mają dwa gladiusy i mt07 czasem nawet drugiego pożyczają dodatkowo. 

Opublikowano

Ja w Drifcie.

Rzeczywiscie przyznam ze Mariusz jest po prostu rewelacyjny :smile:

I super jest fakt ze maja mt07. Bo gladius no coz nie jest przebojem. Ale Yamaszka jest bardzo wygodna i latwa do ogarniecia.

Opublikowano

Jak on z tymi wszystkimi kobitkami sobie radzi :P

Opublikowano

Grunt to pedagogiczne podejscie (taki zarcik). Po prostu trzeba sie jakos dobrze dobrac. Nie kazdemu przypasi jakis instruktor bo ludzie sa rozni. Akurat ja dobrze trafilam ;)

Opublikowano

Polecam OSK Drift, egzamin zdany w czerwcu za pierwszym podejściem. Mariusz przygotuje każdego :D:D 

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Opublikowano

Mariusz swój chłop i naprawdę spoko uczy ( też mnie uczył rok temu), ale telefon powinien zostawiać w biurze.

Opublikowano

Dziś zdałem na A auto-szkoła M. Bajon. Wybrałem bo teoria w domu przed laptopem. Jazdy w spokojnej atmosferze - wiele się nauczyłem choć prawko B od wielu lat. Co do Gladiusa z WODR moto dobre tylko ma za duży luz w manetce gazu.

20170726_224324.jpg

Opublikowano

Jazdy w spokojnej atmosferze bo samemu na placu bez instruktora 😋

Opublikowano

Stanowczo odradzam OSK TEST w Łasku. Motocykl bez wymaganych zabezpieczeń (gmoli), instruktor zamiast tłumaczyć krzyczy na kursantów dając świadectwo o własnej niekompetencji.

Opublikowano
Dnia 29.07.2017 o 13:54, Jigsaw napisał:

instruktor zamiast tłumaczyć krzyczy na kursantów dając świadectwo o własnej niekompetencji

po pierwszych godzinach na placu zmieniasz szkołę - najlepsze wyjście z sytuacji.

Dnia 29.07.2017 o 13:54, Jigsaw napisał:

Motocykl bez wymaganych zabezpieczeń (gmoli)

Nie znalazłem nigdzie w warunkach technicznych pojazdów przeznaczonych do szkolenia kierowców informacji, że gmole są wymagane. Skąd takie info?

GS500 icon3.png

Opublikowano

Dobra, to skoro już mogę odetchnąć z ulgą i z dumą powiesić sobie przy kluczach breloczek z napisem "zdałam w łodzi",  podzielę się opinią na temat niewątpliwie najzajebistszej szkoły w Łodzi czyli Auto Akademii :biggrin:

Instruktor @przemo2310 miał ze mną od razu przefikane, bo nie mam żadnej innej kategorii na koncie, więc natrafił na kompletnego świeżaka. Idę o zakład, że do tej pory był pewien, że na drodze widział już wszystko... A jednak potrafiłam go zaskoczyć :biggrin: Mimo, że natracił na mnie nerwów i osiwiał,  to udało mu się sprawić, że taki żółtodziób jak ja zdał dziś za pierwszym razem 😎 

@przemo2310, sorry stary za zdemolowanie floty,  ale przygotuj sie,  bo na "b" wbijam do Ciebie 😂

:rock:
Opublikowano
13 minut temu, Kejt93 napisał:

Dobra, to skoro już mogę odetchnąć z ulgą i z dumą powiesić sobie przy kluczach breloczek z napisem "zdałam w łodzi

Gratulacje! to jeszcze tylko 2 tygodnie musisz poczekać.

Opublikowano
13 minut temu, julian85 napisał:

Gratulacje! to jeszcze tylko 2 tygodnie musisz poczekać.

Niekoniecznie... @krzychoslav, tlumaczyles mi to dzisiaj, o tym wpisaniu do bazy,no nie? Z reszta, jade na urlop,  wiec akurat jak wroce, to bedzie 😎

:rock:
Opublikowano

Jeszcze raz gratuluję. Lepiej czasami uczyć świeżaka, niż kierowcę z nawykami, oczywiście jeśli świeżak przestrzega przepisów ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 10.08.2017 o 18:03, Kejt93 napisał:

Dobra, to skoro już mogę odetchnąć z ulgą i z dumą powiesić sobie przy kluczach breloczek z napisem "zdałam w łodzi",  podzielę się opinią na temat niewątpliwie najzajebistszej szkoły w Łodzi czyli Auto Akademii :biggrin:

Instruktor @przemo2310 miał ze mną od razu przefikane, bo nie mam żadnej innej kategorii na koncie, więc natrafił na kompletnego świeżaka. Idę o zakład, że do tej pory był pewien, że na drodze widział już wszystko... A jednak potrafiłam go zaskoczyć :biggrin: Mimo, że natracił na mnie nerwów i osiwiał,  to udało mu się sprawić, że taki żółtodziób jak ja zdał dziś za pierwszym razem 😎 

@przemo2310, sorry stary za zdemolowanie floty,  ale przygotuj sie,  bo na "b" wbijam do Ciebie 😂

a myślalam, ze tylko ja zaczynam wg. alfabetu - A na sam poczatek :smile:

Choc mysle, ze ma to jeden plus - nie ma sie nawykow, ktore potrafia skutecznie utrudniac zycie (np. nagminne niezatrzymywanie sie przed strzalka do skretu warunkowego, no bo pokazcie mi kierowce z B ktory sie ładnie na strzałce zatrzymuje...)

a B zimą...

powodzenia!

Edytowane przez MartaCrystal (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.10.2017 o 09:02, MartaCrystal napisał:

no bo pokazcie mi kierowce z B ktory sie ładnie na strzałce zatrzymuje...

Oto jestem - kat B. mam ponad 10 lat i jakoś potrafię się zatrzymać, nie wiem tylko czy wystarczająco ładnie :unsure:

Dnia 20.10.2017 o 09:02, MartaCrystal napisał:

a B zimą...

powodzenia!

Zima to najlepszy czas na naukę jazdy :smile: te wszystkie opowieści o trudnościach można między bajki włożyć :smile:

Edytowane przez karwoj25 (wyświetl historię edycji)

GS500 icon3.png

Opublikowano

Ja robiłem B zimą :smile: zdany za 1 razem :smile:

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

• 3 lata później...
Opublikowano

Panie i Panowie, ponawiam temat. Ostatni wpis to 2017 r. - trochę czasu minęło. Czas zrobić kat. A. Jaką szkołę polecacie? Najlepiej na Bałutach.

Opublikowano

Dzięki Piuriel za rekomendację, tylko ja już nie pracuję w Akademii. Na dniach będę mógł powiedzieć gdzie wyląduję na ten sezon, ale nie będą to niestety Bałuty.

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka