Skocz do zawartości

Moto - Szkoły Łódź

Emil

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoła Motocyklowa Turbo

Zapraszam już 27 marca do Ułęża koło Ryk na tor z Turbo i Kulikowisko.pl lub 11 kwietnia do Bydgoszczy.

pozdrawiam

Robert Chmielewski

Ps.Planuję również razem z Tomkiem Kulikiem w tym roku na terenie Łodzi organizować szkolenia z manewrów w ruchu ulicznym więc zachęcam do sledzenia mojego www i fejsa

Motopark Ułęż koło Ryk  :

tu można przeczytać o szkoleniu www.turbo.auto.pl/szkolenia-motocyklowe.php

Zapisy na terenie Łodzi i okolic :

Robert Chmielewski OSK TURBO

info@turbo.auto.pl

tel.504 222 585

post-2244-0-78911700-1422194855_thumb.jpg

Edytowane przez OSK TURBO Pabianice (wyświetl historię edycji)

Na kursach doszkalający niestety nie ma jazdy na motocyklu z urządzeniem do nauki kontroli gazu w zakrętach na każdej nawierzchni natomiast w standardowych kursach na prawko jest z czego to wynika ? Myślę, że byłoby to fajnym doświadczeniem dla osób chcących poprawiać swoje możliwości i przesuwać granice barier obronnych.

Szkoła Motocyklowa Turbo

Od marca będę miał takie urządzenie i będziemy wykorzystywać to i w szkoleniu podstawowym i w szkoleniu na torze więc jak masz ochotę poćwiczyć i doszkolić się to zapraszam na nasze szkolenia które organizujemy razem z Tomkiem Kulikiem z kulikowisko.pl

pozdrawiam

Robert chmielewski

Jesli ktos z Panstwa chce odbyc kurs kat A, A2, A1, AM w Łodzi serdecznie zapraszam do Auto Akademii:-) Troche sie robi tu blok reklamowy ale wpisuje sie w poprzednie wiadomosci:-) w bezposrednim kontakcie opowiem co oferujemy, jakie terminy, kto nas poleca i jakie inwestycje realizujemy w tym sezonie;-) pozdrawiam, Lukasz, Auto Akademia.

w bezposrednim kontakcie opowiem co oferujemy

A co stanowi przeszkodę aby przedstawić ofertę publicznie, aby każdy mógł ją zobaczyć? To jakaś tajemnica co oferujecie oraz kto Was poleca?

A co stanowi przeszkodę aby przedstawić ofertę publicznie, aby każdy mógł ją zobaczyć? To jakaś tajemnica co oferujecie oraz kto Was poleca?

Oferta publicznie jest przedstawiona na publicznej stronie ---> www.autoakademia.com.pl. Zadna tajemnica, forum to miejsce dyskusji, wymiany opinii a nie reklamowy slup ogloszeniowy. Z tego wzgledu kto jest zainteresowany serdecznie zapraszam do rozmowy ale sam nie bede zalewal informacjami ktore moga stanowic o traktowaniu forumowiczow jako odbiorcow kampanii reklamowych. Mam swiadomosc ze kreowanie wizerunku jest bardzo wazne jednak osobiscie wole forme bezposrednia. Chyba ze sie myle, moge wklejac tutaj oferte i aktualnosci ze strony? Dla mnie jeszcze lepiej.

Łukasz, dla mnie, osoby, która miesiąc temu wybierała szkołę, zebranie wszystkich ofert w jednym miejscu jest najlepszym rozwiązaniem. Takim miejscem jest niewątpliwie forum. Poświęciłem sporo czasu na przeglądanie stron szkół oferujących kurs "A" jednak to dzięki informacjom na forum wytypowałem szkoły, którymi się zainteresowałem. Dodatkowo można za pośrednictwem forum napisać coś, czego nie znajdziemy na oficjalnych stronach szkół (chociażby planowane daty rozpoczęcia kolejnych kursów, jakieś promocje itp itd).

Oczywiście mam na myśli informowanie w sposób "normalny" a nie na zasadzie "nasza szkoła jest lepsza od szkoły XYZ, bo mamy czerwone serduszko w logu" :smile:

Ja Mam Pytanie do OSK Turbo.
Narzeczona chce wejść na wyższy poziom, po pierwszym sezonie jako plecak, zapragnęła sama poprowadzić jednoślad...
Nie wiem czy to jej się nie odwidzi więc nie chcę (ona też na razie nie) robić kat A.
Ale bardzo chętnie rozpoczęła by przygodę na 125... Jako że ma prawo do jazdy kat B od lat 7 nic nie stoi na przeszkodzie prócz umiejętności.

Wiem że WORD organizuje takie kursy, ale w czasach gdy pracę kończy się o 18 i jeszcze trzeba by pędzić do Łodzi, to jednak wolał bym coś dla niej na miejscu.

Tu właściwe pytanie.

Czy ma Pan Panie Robercie Jakiś Kurs dla osoby chcącej nauczyć się jeździć na 125?
Albo czy można by wykupić kilka godzin na placu... Choć powiem szczerze, jakiś wykład z teorii też by się przydał?

...

jaki ODTJ WORD co ty wypisujesz to że szkolą to nie oznacza że są ODTJ ale każdy orze jak może

Czyli szkola tak na lewo?:-) dowiedz sie potem wypisuj, Word organizuje szkolenia motocyklowe dla osob posiadajacych uprawnienia jako ODTJ, na forum sa osoby z Wordu, napisz, moze Ci to wytlumacza.

Inna sprawa ze kazdy orze jak moze to nie znaczy ze jest to zgodne z przepisami, moim zdaniem bezsensownymi ale takich mamy reprezentantow to prawo tworzace.

Edytowane przez Akademuś (wyświetl historię edycji)

Akademuś daj sobie spokój, niektórzy myślą tutaj, że wiedzą wszystko najlepiej, choć nie zawsze tak jest. Z tego co ja wiem, jest tak jak Ty mówisz.

Zapraszam już 27 marca do Ułęża koło Ryk na tor z Turbo i Kulikowisko.pl lub 11 kwietnia do Bydgoszczy.

pozdrawiam

Robert Chmielewski

Ps.Planuję również razem z Tomkiem Kulikiem w tym roku na terenie Łodzi organizować szkolenia z manewrów w ruchu ulicznym więc zachęcam do sledzenia mojego www i fejsa

Motopark Ułęż koło Ryk  :

tu można przeczytać o szkoleniu www.turbo.auto.pl/szkolenia-motocyklowe.php

Zapisy na terenie Łodzi i okolic :

Robert Chmielewski OSK TURBO

info@turbo.auto.pl

tel.504 222 585

O jak fajnie :smile: 

Robert, Word w Łodzi jest ODTJ, choć nie ma stosownej, własnej infrastruktury. Po prostu ma umowę z Automobilklub Polska (cokolwiek to jest, bo na Powstańców jest Automobilklub Polski) na dzierżawę ich infrastruktury.

Nie wiem czy osoby odbywające takie "doszkalanie" mają zajęcia na terenie AP, ale papier przyjmuje wszystko...

Ja powiem tak, można zapisać się do zwykłego OSK na kurs kat. A1, A2 czy A, ale nie podchodzić do egzaminu :smile:

Tyle tylko, że trzeba przejść badania lekarskie i wyrobić PKK a to koszty...

Edit:

Aaa przepaszam, rypnąłem się bo pisałem z głowy, Łódzki Word ma umowę z Sobiesław Zasada Centrum w Bednarach.

Ale sens ten sam.

Edit 2:

Nie ogarniam, Word jako ODTJ nr 001E ma umowę z Zasada Centrum, a jako ODTJ nr 004Ł ma umowę z Automobilklub Polska.

Nie chce się w to zagłębiać.

Edytowane przez motoTomasz (wyświetl historię edycji)

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Ja powiem tak, można zapisać się do zwykłego OSK na kurs kat. A1, A2 czy A, ale nie podchodzić do egzaminu :smile:

.

Raczej nie, osobie ktora ma daną kategorie nie zostanie wyrobiony PKK na tą samą kategorie. Szkolić również nie możemy niezgodnie z kategorią wpisaną w profilu.

No tak ale chodzi o osoby posiadające kat. B, które chcą jeździć na 125, to mogą zapisać się na kurs na A1, ale nie podchodzić do egzaminu.

Dokładnie tak, Przemku.

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Nie ma co dyskutować :smile: Tak jak motoTomasz napisał... narzeczoną zapiszę na prawko, Pan Robert mnie przekonał że to rzeczywiście przyszłościowe i większe pojemności dają więcej możliwości.
Po za tym uważam że KAŻDY kierowca powinien od czasu do czasu przejść wykłady z ruchu drogowego... w ciągu 8 lat przerwy między kursami tyle się zmieniło że naprawdę miałem dużo pytań podczas kursu a autem jeździłem ciągle.

Dzięki za poradę ;)

Edytowane przez Rogal (wyświetl historię edycji)

...

.

Odpowiadajac sugerowalem sie tym co napisal motoTomasz o wszystkich kategoriach (wspomina o A1, A2, A), to nie jest mozliwe. Myslalem w kontekscie problemu doszkalania osob posiadajacych uprawnienia.

Natomiast przepisy sa absurdalne zmuszajac osoby do wykonywania badan i wyrabiania profilu:-)

Rogal tutaj pelna zgoda.

Dlaczego nie jest możliwe? Przecież osoba może zapisać się na kurs kat. A (jeżeli spełnia kryterium wieku), odbyć szkolenie a później nie podchodzić do egzaminu bo będzie jeździć bzykiem na kat. B.

Równie dobrze, może ukończyć kurs kat. A a podejść do egzaminu kat. A1 lub A2.

Umiejętności nabyte na większym motocyklu łatwiej przełożyć na piździka niż odwrotnie.

Poza tym, po takim szkoleniu może przez jakiś czas pojeździć bzykiem, oswoić się w pełni z jednośladem, pojeździć na tory i nastepnie odkurzyć PKK, zapisać się na egzamin i bez najmniejszego problemu go zdać.

125 szybko się nudzi a poza tym ludzie zaczynają dostrzegać ich minusy, więc chxa się przesiąść na coś, co jeździ, hamuje i wygląda. Niskie spalanie to nie wsystko ;)

Edytowane przez motoTomasz (wyświetl historię edycji)

Stayin' Alive

Dlaczego nie jest możliwe? Przecież osoba może zapisać się na kurs kat. A (jeEli spełnia kryterium wieku), odbyć szkolenie a później nie podchodzić do egzaminu bo będzie jeździć bzykiem na kat. B.

Równie dobrze, może ukończyć kurs kat. A a podejść do egzaminu kat. A1 lub A2.

Umiejętności nabyte na większym motocyklu łatwiej przełożyć na piździka niż odwrotnie.

Jesli zapisze sie na kurs kat A to nie mozesz jej szkolic na 125, tu jak rozumiem chodzilo o doszkolenie na 125 i oficjalna mozliwosc jej przeprowadzenia.

Jeżeli zapisze się na A to szkolę ją pojazdem odpowiednim dla danej kategorii.

To, że później wsiada na niższej kategorii to już nie problem.

Stayin' Alive

Jeżeli zapisze się na A to szkolę ją pojazdem odpowiednim dla danej kategorii.

To, że później wsiada na niższej kategorii to już nie problem.

Dokladnie, czyli tak jak pisalem powyzej nie jest to mozliwe:-)