maly119 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam Mam fazera 600 99r. i ostatnio pojawi艂 si臋 u mnie problem, mianowicie nier贸wno chodzi na wolnych obrotach, szarpie przy ruszaniu i s艂ychac takie cykanie. Wczoraj wymieni艂em 艣wiece ale nie pomog艂o. Zdj膮艂em te偶 jedna fajke ze 艣wiecy i odpali艂em i ewidentnie by艂o wida膰 przebicie na fajce, sprawdzi艂em kolejne i by艂 podobny problem. Czy to mo偶e byc powodem takiej pracy silnika? 0 Cytuj
Olo Opublikowano 1 Listopada 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 1 Listopada 2013 Jak ma przebicie, to jest s艂absza iskra na 艣wiecy, czyli mo偶liwe 偶e przez to Sprawd藕 te偶 przewody wysokiego napi臋cia omomierzem 0 Cytuj
AndrzejCBR Opublikowano 7 Listopada 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 7 Listopada 2013 Oczywi艣cie, 偶e to mo偶e by膰 powodem nier贸wnej pracy silnika, w niekt贸rych przypadkach silnik mo偶e gasn膮膰. Je艣li chcesz sprawdzi膰 dok艂adnie to za艂贸偶 normalne wszystko (tak by艣 mia艂 widoczne przewody zap艂onowe) spryskaj je delikatnie cho膰by p艂ynem do szyb odpal motocykl przy ciemnym 艣wietle je艣li jest przebicie zaobserwujesz jak iskry lataj膮 po bloku silnika. Generalnie bez pieprzenia kup nowe przewody zap艂onowe i b臋dziesz mia艂 spok贸j. Pozdrawiam. 0 Cytuj
maly119 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 16 Listopada 2013 Poniewa偶 nie posiadam tak wyspecjalizowanego sprzetu jak omomierz, dlatego zrobi艂em tak jak napisa艂 AndrzejCBRF2, odpali艂em sprz臋t i psikn膮艂em p艂ynem do szyb i wida膰 by艂o jak iskra skacze na fajce, nie by艂a ona du偶a ale by艂a. Dodam 偶e fajki owini臋te mam izolacj膮. 0 Cytuj
AndrzejCBR Opublikowano 17 Listopada 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 17 Listopada 2013 Spos贸b stary, dobry i sprawdzony. Je艣li jest takie zjawisko przeskakiwania iskry wi臋c przewody do wymiany, tym bardziej ze by艂y juz owieniete izolacj膮. Wymienisz b臋dziesz mia艂 spok贸j. 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.