Skocz do zawartości

Jak Myć Motocykl?

Piotrovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Bierzesz szmatę (najlepiej stare prześcieradło bo nie zostawia śladów), do tego trochę wody z węża ogrodowego i jedziesz :biggrin: To chyba najprostszy sposób. Ewentualnie możesz kupić płyn do mycia felg i wosk co by twoja maszyna błyszczała jak psu jajca :biggrin: 

Silnik możesz umyć w ten sam sposób (ja tak myję i świeci się cały czas).

Pozdro :smile:

Edytowane przez GroNeX (wyświetl historię edycji)

Ostatnie 2 dni jeździłem w deszczu i dosłownie wszystko mam w piachu: koła, silnik, owiewki a nawet siodełko. Myślałem czy może nie owinąć elektroniki, tłumika i paru innych rzeczy workiem na śmieci i czy nie umyć go na myjni, takiej jak jest na przykład na łagiewnickiej ^^

Przez niewielu stosowana metoda - karcherem na samoobsługowej, lecz z nutą delikatności, jak byś muskał piórkiem smukłą białogłowę. Czyli uważaj na napęd coby zbyt smaru nie zmyć, chłodnica by nie poniszczyć, instalacje elektryczne. W skrócie - jedynie plastiki sobie przelecisz. Ogólnie nie polecam, ale jeśli jesteś w trasie na komunię syna i akurat Ci się moto upaćkało, będzie to najszybsza opcja. 

Inną zaś sztuką jest stosowanie wszelakiej maści płynów do poszczególnych elementów, takich jak opony, felgi, plastiki czy sam silnik ;) 

Bez przesady :smile: No chyba, że będziesz jeździł na myjkę co najmniej 2x w tyg (w co wątpię). Motocykl zawsze ci się upierdzieli, a to co ci napisałem to chyba najtańsza i najprostsza opcja z możliwych  :smile:

Bierzesz szmatę (najlepiej stare prześcieradło bo nie zostawia śladów), do tego trochę wody z węża ogrodowego i jedziesz :biggrin: To chyba najprostszy sposób. Ewentualnie możesz kupić płyn do mycia felg i wosk co by twoja maszyna błyszczała jak psu jajca :biggrin: 

Silnik możesz umyć w ten sam sposób (ja tak myję i świeci się cały czas).

Dokładnie, też tak myję moją Hondę :smile:

Bzyq - rozmawiamy tu o lekkich zabrudzeniach od wody i piachu :P

Twojego to chyba wężem, ale strażackim  :decayed:

Edytowane przez GroNeX (wyświetl historię edycji)

Bzyq - rozmawiamy tu o lekkich zabrudzeniach od wody i piachu :P

Twojego to chyba wężem, ale strażackim :decayed:

e tam niagara daładby radę

Proponuje motek i dłuto :biggrin: w tym przypadku. Ja swoje moto jak jest mocno zabrudzone ( po jeździe ulicami) myje karcherem z większej odległości omijając wrażliwe miejsca później idąc za radą jednego z kolegów staram się go czyścić szmatką z płynem do mycia okien co 2 dni aby utrzymać go w ładnym stanie

www.szpiegowskie.com.pl