Skocz do zawartości

Naprawa Drukarki Laserowej.

piotreklodz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Hp lasejet 1200

Stary trup, ale ma jedną wielką zaletę - ma śmiesznie tanie tonery i mam jeszcze dwa do wykorzystania

Naprawial go jakiś pożal się boże serwis ale chyba nic nie zrobili poza wzięciem kasy...

Objawy... brudzi kartki, drukuje jakby ze skazą... a ostatnio drukując śmierdzi topionym plastikiem - nie ejst to wina tonera jak wmawiał mi pan "znafca"

W sumie już się pogodziłem że trzeba kupic nową, ale może ktoś chciałby rekreacyjnie ją zbadać :smile:

Jeśli jesteście w trmacie drukarek, to jaką obecnie kupić żeby ceny tonerów mnie nie zrujnowały?

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Z objawów też bym powiedział - wymień toner bedzie git bo drukarka sama w sobie to tylko elektronika i napęd do kasety wiec za brudzenie kartek nie odpowiada, ale może się mylę

I trzy tonery brudzą papier w ten sam sposób (również nowe nieregenerowane)?? Do tego ten smrodek jakby plastik się topił...

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

• 2 tygodnie później...

to nie wina toneru jeśli śmierdzi plastykiem i brudzi kartki zawsze tak samo to będzie uszkodzenia fusera ewentualnie wymiana grzałki i folii fusera

jeśli kolega chce mogę sprawdzić i naprawić 

Z objawów też bym powiedział - wymień toner bedzie git bo drukarka sama w sobie to tylko elektronika i napęd do kasety wiec za brudzenie kartek nie odpowiada, ale może się mylę

nie tak dokładnie że sama elektronika :P jest fuser i laser , rolki , zębatki no ale nie ważne :smile:

W sumie już się pogodziłem że trzeba kupic nową, ale może ktoś chciałby rekreacyjnie ją zbadać :smile:

zamiast naprawiać proponuję moją, w pełni sprawną http://tablica.pl/oferta/drukarka-hp-laserjet-4050-interfejs-sieciowy-jetdirect-615n-ID1Wyfl.html

jeszcze dziś może być Twoja :smile:

• 7 miesięcy temu...