ridrick Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 HejNosze się z zamiarem kupna jakiegoś plecaka.Oczywiscie znalazlem pare bardzo fajnych rozwiązań ale zaczynają sie one od 500 pln ;)Moze macie jakieś sprawdzone rozwiązania w niższym przedziale cenowym. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Topaz Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Nic nie wiem o plecakach ale skoro tyle kosztują, nie lepiej założyć kufer? 0 Cytuj |'^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^|*||__|-TEAM MONSTER ENERGY- |*||''|";\,____|__...__...__by_Kawasaki ___|*||_|_|,,..,,,,]|""(@)''(@)'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''(@)(@)** (@) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad85 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 ja na przykład bez plecaka dziwnie się czuję podczas jazdy... ale to już po prostu nawyk... jeżeli plecak jest porządny to jest to dodatkowa ochrona pleców podczas wywrotki ja osobiście odkładam teraz na ten model: http://allegro.pl/profesjonalny-plecak-alpinestars-charger-laptop-i1897372595.html ale można go kupić dużo taniej... akurat tu było dużo zdjęć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian-xj600 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 ja polecam tankbag firmy LOUIS kosztuje nieduzo a spelnia zadanie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Ja sie napalilem na taki: http://www.motogen.pl/laboratorium/testy-akcesoriow/plecak-motocyklowy-kriega-r30,art135.html Ewentualnie patrzyłem na plecaki Vanucci Tez bez plecaka mi ciezko. Fakt ze jak na wlasciwa maszyne sie przesiade to sobie strzele tankbag'a bo wtedy corke do szkoly bede woził. Jednak ja lubie plecaki. Fajny ten plecak alpiny i nawet nie taki bardzo drogi 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) poniżej 500zł masz właśnie alpinestars tech aero (jeżdżę z takim ze 3 lata) http://allegro.pl/plecak-alpinestars-tech-aero-100-oryginal-prezent-i2888025388.html po 1 - pojemny, można go powiększyć odpinając dodatkowy express po 2 - przy zapięciu na brzuch, masz po bokach 2 dodatkowe kieszonki np. na klucze/papiery/kasę po 3 - masz w nim specjalną kieszeń do noszenia kasku po 4 - pojemniczek z kondomem - strasznie fajna rzecz gdy pada - odpinasz kieszeń na górze, i wyciągasz z niej kondoma, który zakrywa cały plecak po 5 - mnóstwo kieszonek w środku (wraz z kieszenią na laptopa) i tak jeszcze wymieniać można trochę. wygodny, sprawdza się w moim przypadku (a ja turysta jestem). Cena fajna, ja dałem za niego ponad 6 stówek. Edytowane 27 Grudnia 2012 przez jaquzie (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panczo Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Ja korzystam z plecaka z firmy Metro podwójnie rozciągany z magnesami na baczek i szelkami na plecy a z racji tego że często do niego zaglądam to praktycznienie nie odklejam go od baku - chyba ze chodzi o tankowanie. Latam z nim już drugi sezon i w stosunku ceny do jakości zełgo słowa powiedzieć na niego nie moge koszt 90zł za nową sztuke 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarna_750 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Panczo masz moze linka? .... 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 a najlepiej wozić kangura jako plecak 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panczo Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 mam coś takiego tylko w starszej wersji ta przezroczysta kieszeń jest u mnie niestety zapinana jeszcze na rzepe która już troszke nie trzyma. Kupowałem dwa lata temu więc i cena była niższa http://allegro.pl/me...1846745241.html Naprawde pojemny przenośny bagażnik (sprawdzone) i co najważniejsze trzyma się jak szalony nawet z załadunkiem na gumie daje rade Mały plecaczek nie dla mnie a na moim szosowo-turystycznym motocyklu najgorzej nie wygląda .... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad85 Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 taka ciekawostka http://allegro.pl/kuryakyn-lidor-torba-podrozna-z-glosnikiem-all-i1887788543.html może nie podczas jazdy ale jak gdzieś pojechać i zatrzymać się to może i przydatne np. przy grillu? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario29 Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Najlepszy plecak to 90/60/90 i ok. 175 cm .Podczas jazdy średnio ale rekompensuje podczas własnie postoju jakiś grill czy gdzieś pojechać...... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Hehe no tak zapomniałem . Jakos wole polatac sam a jakis plecak o podanych wymiarach przygarnie sie na miejscu ;P 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian-xj600 Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 ww tym wypadku najlepsze rozwiazanie;d 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macix Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 polecam tą torbę jednocześnie tang bak plecak wygodny dobrze się z nim jeździ nie lata przy wyższych prędkościach świetnie wykonany i w miarę rozsądnej cenie ja posiadam starszy model i naprawdę jest świetny http://allegro.pl/tankbag-oxford-x30-mocowanie-paskami-od-www-mc-i1889248861.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smooth Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Ja używam trzech różnych plecaków w zależności od tego ile gratów mam przewieźć ze sobą. Najcześciej jednak śmigam z Camelbak Chaos. http://www.wrower.pl/testy/2006/2006-CamelbakChaos.php Z tym plecakiem zaliczyłem wywrotkę i zniósł to bardzo dobrze, moje plecy zniosły to bardzo dobrze a nawet aparat, który był w plecaku zniósł to bardzo dobrze No oku mam jeszcze plecak Kriega R25 0 Cytuj Buell sound Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlueSky Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Wydaje mi się, że plecak podczas wywrotki może bardziej przeszkodzić niż pomóc. Oczywiście zalezy w jaki sposób zaliczymy dzwona. Przypuśćmy, że spadamy plecami na ziemię z dość dużą siłą, wówczas wywiera to duży nacisk na kręgosłup. Co o tym myślicie? 0 Cytuj Po nieba błękicie za*******am przez życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jaquzie Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 myślę, że zabiła go ta strzała na 2 zdjęciu, którą dostał w pempek, a nie plecak 5 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Ja się kiedyś wykopyrtnąłem z plecakiem załadowanym na full i chyba dzięki temu nie toczyłem się po jezdni jak kulka tylko bardziej sunąłem...Sytuacja kiedy upadniesz na plecak i złamiesz kręgosłup wydaje mi się być mało prawdopodobna... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Ja korzystam z plecaka NICE, bardzo pojemy i wygodny. Edytowane 22 Grudnia 2012 przez ADAMOS (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Myślę że lepszego PLECAKA nie znajdziesz Edytowane 22 Grudnia 2012 przez Lans (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 ja bym znalazł. ta ze zdjęcia brzydka Ci ona chociaż, kwestia gustu podobno. 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Wydaje mi się, że plecak podczas wywrotki może bardziej przeszkodzić niż pomóc. Oczywiście zalezy w jaki sposób zaliczymy dzwona. Przypuśćmy, że spadamy plecami na ziemię z dość dużą siłą, wówczas wywiera to duży nacisk na kręgosłup. Dołączona grafika Co o tym myślicie? Kiedyś mój kolega został potrącony przez samochód w drodze ze szkoły... Plecak uratował mu kręgosłup, książki w plecaku jak i sam plecak częściowo zamortyzował upadek... Tak stwierdził lekarz. Natomiast wiele zależy pewnie od danej sytuacji, raz plecak może pomóc a raz zaszkodzić... Co do plecaka - ja korzystam od kilku sezonów z plecaka Vanucci Racing (w kształcie garba). Wersja tekstylna, nie jest to opcja "twarda" z tworzywa. Plecak nie jest zbyt pojemny ze względu na kształt ale jest bardzo funkcjonalny. Drobne graty się w nim zmieszczą Dużo schowków, przegródek. Dobrze dopasowany do pleców, w pasie dodatkowe zapięcie oraz na klatce piersiowej aby się nie przesuwał. Możliwość również powiększenia plecaka Aha, co ważne W górnej części schowany jest pokrowiec przeciwdeszczowy, który w miarę potrzeby możemy założyć Jak dla mnie bomba, produkt dobrej jakości w rozsądnej cenie, godny polecenia Typowy plecak motocyklowy Edytowane 23 Grudnia 2012 przez _Michał_ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 O takich ekstremalnych sytuacjach jak wypadek to nie myślałem bo tu ciężko przewidzieć Ja ostatnio wymyśliłem coś takiego http://www.x-kom.pl/p/78164-plecak-na-notebook-do-15-16-targus-tsb286eu.html potrzebuję lapka wozić i to nie najmniejszego. Jest ze mną prawie zawsze więc potrzebuje funkcjonalny plecak. Z drugiej strony płacić za coś tylko dlatego, że coś nazywa się motocyklowe to średnio mi się chce może ewentualnie plecaczek kriega r30 bym zakupił bo mi się rozwiązanie z klamerkami podoba. Myślę że lepszego PLECAKA nie znajdziesz Ciekawe tylko czy pojemny ten plecak ta ze zdjęcia brzydka Ci onaJuz nie przesadzaj. Byle wszystkie były tylko takie brzydkie 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Ridrick zobacz NICE wcześ jest w temacie mam go i ma kieszeń na lapka cena ok. 200 pln 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi