Makak Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 http://www.expressilustrowany.pl/artykul/1002861,przez-rowerzyste-uderzyl-fiatem-w-mur-na-al-mickiewicza-cyklista-dostal-mandat-film-zdjecia,id,t.html#art-komentarze Szukam świadków ktorzy widzieli lub znają kogoś kto widział zdarzenie lub uczestniczył w tym czasie w ruchu - najlepiej z mojego pasa. Zdarzenie miało w piątek 27 września 2013 koło 13:00 -14:00. Jechałem od strony kościuszki gdzie stałem na "czerwonym" w kierunku widzewa. Gdy zapaliło się zielone przekroczyłem kościuszki, zjechałem na drugi prawy pas a potem na skrajny prawy pas i mając około 40 m do skrzyżowania Piotrkowska/Mickiewicza zapaliło się zielone. Na szczęście zauważyłem że na lewym pasie gościu wcisnął hamulec a co za tym idzie kogoś musiał przepuścić.... i nadjechał... rowerzysta - w jednej ręce kierownica w drugiej statyw aparatu - dość lajtowe tempo, wręcz spacerowo. Zdążyłem dodać gazu i odbić na prawo, tak żeby doblo nie przyjęło pasażera na gapę przez przednią szybę przy okazji go zabijając. Auto wstało na lewe koła - więc był też akcent motocyklowy - i bez hamowania walnąłem w przejście podziemne, na szczęście nie spadając w jego czeluść i nie zabijając niewinnych pieszych idących spokojnie do galerii. Jak się póżniej okazało pan wjechał na skrzyżowanie i koło pizza in centro kątem oka zauważył żółte światło, po czym mimo to pojechał do przodu i po 12 kolejnych metrach wjechał na pierwszą jezdnię w przeciwnym kierunku ruchu do mojego, mając nadzieję że dotrze do skrajnego drugiego pasa (po którym jechałem absolutnie zaskoczony) oddalonego o blisko 40 m... Moje auto pewnie pójdzie do kasacji. POTRZEBUJE KOGOŚ KTO WIDZIAŁ LUB ZNA KOGOŚ KTO WIDZIAŁ TO ZDARZENIE, A NAJLEPIEJ KOGOS KTO JECHAŁ W KIERUNKU WIDZEWA RUSZYŁ Z ZIELONEGO PRZY PIOTRKOWSKIEJ I ZATRZYMAŁ SIĘ BY TEGO ROWERZYSTĘ PRZEPUŚCIĆ NA MÓJ PAS. Z GÓRY DZIĘKUJĘ. 0 Cytuj No No
Piotr Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Byłem tam zaraz po zdarzeniu, wychodziłem właśnie z biura. Zastałem juz auto wbite w murek i rowerzystę (z wyglądu jakiś pedałek-artysta). Chyba słaby ze mnie świadek. 0 Cytuj
Makak Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 dzieki po prostu to kwestia czasu, ktos sie na pewno odnajdzie 0 Cytuj No No
Piotr Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Wiem kto ode mnie z pracy mógł to widzieć, jutro pogadam z nimi rano gdy będę w pracy. Wydziałem, że stali vis-a-vis przejścia i palili pety. Odezwę się. Ps potrzebujesz świadka, a kamery z nad skrzyżowania nic nie nagrały? 0 Cytuj
Makak Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 jest rotacyjna i patrzyła w inna stronę 0 Cytuj No No
Łukasz_Sob Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Myślałem że było tak jak mówiłeś,A tu szersza skala.Działaj Marcin 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Makak Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 no niestety Panowie policjanci stwierdzili że gościu powinien był opuścić skrzyżowanie, i w ogóle nie brali pod uwagę tego że gość wjechał na skrzyżowanie nie mając absolutnie żadnej opcji by je opuścić w wyznaczonym czasie... 0 Cytuj No No
ciesu Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Ale w artykule napisano, że rowerzysta został ukarany mandatem, a co za tym idzie, Ty masz chyba już sprawcę, tak...? Dlaczego więc sprawa się komplikuje?? 0 Cytuj Burek 400 K3:
Piotr Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Wiem kto ode mnie z pracy mógł to widzieć niestety, stali tyłem do przejścia a kiedy się odwrócili zobaczyli już auto wbite w murek 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 ja dobrze rozumiem? cyklista dostał mandat (czyli zgodnie stwierdzono - zachowanie niezgodne z przepisami - jego wina) ale nie poniesie żadnych innych konsekwencji? a co z autem ? 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
Makak Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 nie dostał, ja dostałem mandat bo jak to pan policjant stwierdził, powinienem dać rowerkowi opuścić skrzyżowanie zanim na nie wjadę (pomijajc kwestię że nie miałem szans go zobaczyć), tylko zapomniał o przepisie poprzedzającym że nie wolno wjechać na skrzyżowanie kiedy nie ma absolutnie żadnych szans na opuszczenie go, a przecież jak jedziesz rowerem i kątem oka widzisz od strony pizza in centro żółte to jeszcze masz czas żeby zahamować przed asfaltem dzięki za pomoc w każdym razie 0 Cytuj No No
ciesu Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Przyjąłeś ten mandat?? 0 Cytuj Burek 400 K3:
krzychoslav Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) no ale chwila, nie miałeś szans zobaczyć + rowerzysta wjechał na skrzyżowanie choć sygnalizacja świetlna wyraźnie mówiła, że nie może (żółte - zatrzymujesz się, chyba, że wymagałoby to hamowania niebezpiecznego - hamowanie niebezpieczne rowerem?), i mając pewność, że zdążysz opuścić skrzyżowanie zanim zapali się zielone na drodze poprzecznej. KU*WA no, że tak powiem, ale mandat się Tobie nie należał w żadnym wypadku ! właśnie, przyjąłeś? EDIT z drugiej strony, kłóć się tu z miśkami, choćbyś miał rację to nie wygrasz, sąd też będzie po stronie panów policjantów... :/ Edytowane 4 Października 2013 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
MaRRcin Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 jak przyjął to po ptokach, chociaż patrząc na to co pisze to nie jego była wina. 0 Cytuj
Makak Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 przyjalem ale mandat a sprawa cywilna to dwie różne rzeczy już gadałem z prawnikiem 0 Cytuj No No
ciesu Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 przyjalem ale mandat a sprawa cywilna to dwie różne rzeczy już gadałem z prawnikiem Zgadza się, ale szkoda, że przyjąłeś, bo przed sądem broniłbyś się właśnie w taki sam sposób, jak tu wyżej opisujesz... I moim zdaniem miałbyś szansę na wygraną. 0 Cytuj Burek 400 K3:
krzychoslav Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 szkoda tylko że kamera nic nie złapała, byłoby wszystko jasne, a tak będziesz musiał udowadniać wszystko.. jeszcze przeciwko policji. oby się dobrze skończyło ! 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
Makak Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 no cóż zobaczymy, w każdym razie jakby ktoś coś słyszał to please info 0 Cytuj No No
ciesu Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Powodzenia!!! 0 Cytuj Burek 400 K3:
Rekomendowane odpowiedzi