Zidus Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Czy ma ktoś jakieś info na temat różnicy pomiędzy Zx6R a Zx6RR? Bo czytając w necie nic poza komentarzem "jedna 600, drugie 636, różnica w zawiasie, oraz że bardzo podobne" nic nie znalazłem sadysfakcjonującego 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 coz jezdze ZX6R 636 jestem zadowolony jak narazie rok 2006 Ciezko mi cos powiedziec o roznicach miedzy maszynami 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zidus Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Widzialem Jeśli poszłoby fajnie może udało by mi się dosiąść podobnej, znalazłem jedną niedaleko 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Z tego co się orientuję, to wersja zx6rr powstała po to, aby spełniać wymogi techniczne do uczestniczenia w wyścigach klasy 600ccm, których wersja zx6r z silnikiem 636 nie spełnia. Nie wiem, czy prócz pojemności różni się czymś od cywilnej 636, czy może ma jakąś bardziej sportową charakterystykę silnika/zawieszenia/hamulców. Tu artykuł o nich: http://www.scigacz.pl/Zielone,blizniaki,nowe,Kawasaki,ZX-6R,i,ZX-6RR,650.html Edytowane 1 Października 2013 przez Koper (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki79 Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Miałem kiedyś zx wpierdzielają tyle paliwa w porównaniu do innych marek odradzam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zidus Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Z tego co się orientuję, to wersja zx6rr powstała po to, aby spełniać wymogi techniczne do uczestniczenia w wyścigach klasy 600ccm, których wersja zx6r z silnikiem 636 nie spełnia. Nie wiem, czy prócz pojemności różni się czymś od cywilnej 636, czy może ma jakąś bardziej sportową charakterystykę silnika/zawieszenia/hamulców. Tu artykuł o nich: http://www.scigacz.pl/Zielone,blizniaki,nowe,Kawasaki,ZX-6R,i,ZX-6RR,650.html Artykuł znam, czytałem pare razy, bardziej opisują 636 niż RR, specyfikacja też jest od niego(?). Być może jest tak jak mówisz - wymogi torowe. Miałem kiedyś zx wpierdzielają tyle paliwa w porównaniu do innych marek odradzam Którego Zx? Byłem u Tomahouka i oglądałem jego Ninje, podotykałem, pogadaliśmy, z tego co mówił udaje mu się osiągnąć dość niskie spalanie a i w necie jest to wartość zbliżona do spalania Tomkowej Kawy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Miałem kiedyś zx wpierdzielają tyle paliwa w porównaniu do innych marek odradzam A jakiego miałeś ZX'a??? Piszesz kolego bzdury aż głowa boli!!! Dopisz jeszcze "nigdy nie kupuj kawasaki bo się psują" Miałem ZX6R, ZX9R, ZX10R i obecnie 636! W stosunku do konkurencji motocykle z Akashi palą tyle samo jak nie mniej! Przykładowo ZX6R 98-02 pali zdecydowanie mniej od yamahy R6 (99-02)... Wracając do tematu, tak jak napisał Koper - głównie ZX6RR została zbudowana z myślą o homologacji torowej.. Pierwsza ZX6RR 2003/2004 oznaczona była fabrycznym kodem "K" (636 ma "B"). Po wyglądzie już widać pierwsze różnice W ramie widocznie opcjonalne mocowanie amora skrętu (po lewej stronie, podobnie jak w ZX6R 98-02). ZX6RR ma trochę inne mocowanie wahacza do ramy, również widać na zdjęciach. To co pewnie interesuje najbardziej czyli silnik - ciut mniejsza pojemność więc mniej mocy o 5 KM oraz mniejszy o kilka niutonów moment... Waga taka sama Z tego co widziałem przełożenia skrzyni identyczne... Zidus - jak nie "potrzebujesz" motocykla z homologacją torową kup 636, po pierwsze większy wybór egzemplarzy, po 2 te "36" cm pojemności robi bardzo dobrą robotę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zidus Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Rozglądam się caaały czas.. @_Michał_ btw. nie wiem czy wiesz ale Twoje zdjęcia ślubne ostanio były popularne na głównej na bikepics 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 lepiej kupić zx-6r najmocniejsza "600" te 36 ccm robi swoje jeżdżę od dłuższego czasu i zadowolony jestem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi