Kochu Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Witam, mam mały problem z moim Bandziorkiem. Juz drugi raz mnie zawiódł i postanowiłem poszukać przyczyny. Zdarzylo sie to tylko w chłodne wilgotne poranki gdy go nie nakrylem na noc pokrowcem. Za pierwszym razem jak odmówił posłuszeństwa, nie zagadal w ogole i strzelał kilka razy w wydech a gdy poszedłem po południu odpalił od strzała na rozładowanym aku. Dzisiaj zaś było trochę inaczej. Nie odpalił ze ssaniem i kilka razy strzelił w wydech, więc wyłączyłem ssanie i zakręcilem. Zagadal na moment a gdy chciałem dodać gazu to zgasł i wiecej nie odpalił. Założe sie, że jak wrócę do domu to odpali, ale to nie jest normalne :-/Podpowiedzcie mi gdzie szukać przyczyn? Od czego zacząć? Może to ja coś źle robie? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Układ zapłonowy 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochu Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Dobra, ale strzela w wydech co jakiś czas więc chyba iskra jest? Może mnie naprowadz i napisz dokładniej od czego zacząć? :-) rano odpalam dając ssanie do oporu + starter, więc chyba go tym nie zalewam? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 strzela w wydech co jakiś czas więc chyba iskra jest? Raczej tak Wykręć świece,powtykaj we faje i kręć zobacz jaki kolor iskry i czy jest na wszystkich świecach,takie podstawowe czynnosci 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochu Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Ostatnio w deszczu sprawdzalem kable i iskra nie przeskakiwala :-) ale słyszałem, że mimo to może uciekać na fajkach a tego sie nie zobaczy :-/ to prawda? za świece wezmę może w weekend :-) a jaki kolor powinna mieć iskra? Coś jeszcze brać pod uwagę? Bo cewki mogą być dobre albo nie dobre? I skoro pali od strzała to nie powinienem w nich szukać przyczyny? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior87 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Ja ostatnio też miałem problem z odpalaniem, jedynie z rozbiegu odpalał, a co gorsza w drodze mi gasł i wtedy umierały wszystkie kontrolki. Okazało się, że (aż wstyd się przyznać) w akumulatorze nie było ani kropli wody no i musiałem go podładować. Po tej akcji problem, jak ręką odjął. A u Ciebie co było? Zdiagnozowałeś już? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochu Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Wiesz co, narazie nic nie odkryłem ;-) W czasie jazdy ani razu problemow nie miałem, tylko z odpalaniem. Rozmawiałem z mechanikiem i mówił mi żebym wymienił fajki bo jeśli tam ucieka iskra to tego nie zauwaze. A podobno bandity są wrażliwe na wilgoć szczególnie przy fajkach :-/ czyli na wiosnę wymiana świec i fajek obowiazkowo. Ale od kiedy założylem ten temat, bandit nie robi mi porannych numerów ;-) A aku z ciekawości obejrze ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi