Skocz do zawartości

Wypadki Z Okolicy, Dyskusja O Technice, Ruchu Drogowym, Przyczynie, Zapobieganiu

nildur

Rekomendowane odpowiedzi

Czepiacie sie,to po co produkuja klapki i t-shirty alpinesarsa lub ,dainese  :laugh2: by popitalac w nich latem  :riding:  :hihi:

no i czapeczki z daszkiem..

thumb_flm_1400674132__kofi.jpg

• 2 tygodnie później...

Przynajmniej jedna dobra wiadomość dotycząca wypadków i motocyklistów. Co oczywiście nie cieszy, że ktoś się ostro wyglebi na rowerze. Ale może niektórzy z "masa-żowców" zrozumieją, że warto się chronić. Dziś na przykład dowiedziałem się od lidera środowiska, że rowerzystom to oni nie chcą rozdawać apteczek, żeby nie "straszyć" wypadkami na rowerze...

http://www.expressilustrowany.pl/artykul/6249426,motocyklisci-ostrozniejsi-niz-rowerzysci,id,t.html

Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak

Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/

Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647

• 3 tygodnie później...

Czy ktoś coś wie o wypadku czarnej Hayabusy dzisiaj w nocy gdzieś w Łodzi? Znajomy dał tylko znać że leży w szpitalu połamany a moto na parkingu nie ma. Jeździ czarną Hayabusą z czerwonymi emblematami, zamiast siedzenia pasażera miał zaślepke.

Jeśli ktoś coś wie na ten temat dajcie znać.

Zdarzenie miało miejsce dziś w nocy.

Dzisiaj GregorSTG powiadomił o glebie "czarnego plastika":
http://motocykle-lodz.pl/topic/89-wypadki-z-okolicy/page-130#entry213445

ale żeby zacną Hajkę z "plastikiem" pomylić? ;-) Nie wiadomo ale kolor moto i pora dnia się zgadza, może to to samo zdarzenie.

• 3 tygodnie później...

Z rana temperatura bardzo niska i zaczyna się już delikatne skraplanie, uważajcie zwłaszcza na znakach poziomych, ja bym dzisiaj rano leżał po hamowaniu na pasach gdyby nie ABS.

No guma się nie klei a na pasach jak na lodzie

Przy takich warunkach zero frajdy z jazdy..ostatni raz w czwartek latalem..masakra..co chwile uslizgi itp..czlowiek spiety..caly czas trzeba kontrolowac moto..bleee...w piatek moto umylem,nasmarowalem lancuch i moto w cieplym garazu zostawilem:)

Przy takich warunkach zero frajdy z jazdy..ostatni raz w czwartek latalem..masakra.
Lecimy w OT... ale gdyby był przycisk "Nie lubię tego" to bym przy Twoim poście nacisnął ;-) Przyznaję, że trzeba wolniej ale dla mnie przejażdżka bez domykania opony na winklach też daje frajdę i latam teraz ile wlezie, żeby nacieszyć się przed zimą. Dobre, ciepłe ciuchy + antifog i można śmigać.

Uważajcie na siebie w tych ostatnich "dniach" ;-)

Gary..jak bym lubil latac tak jak ty to kupilbym skutera bo po chu..j mi wtedy 1000
:whistling:  no, to dobrze, "żeś kupił litera"...

43ce653344_karle.jpg

Ano tak to jest " jak sie nie ma co sie lubi ,to sie lubi co sie ma;)" a tak na powaznie to nie o ciuchy chodzi a o przyczepnosc..nie wiem czy wiesz ale opony musza sie dogrzac by trzymaly ..i nawet przy malych predkosciach mozesz sie zdziwic na zimnym asfalcie.no chyba ze lubisz drift motongiem :smile: ja lubie jak oponki trzymaja asfalt!

ja już dzisiaj też wstawiam moto do domku pod kołderkę i pier....le nie będę kusił losu, mam nauczkę z zeszłego roku :P

poza tym stary już jestem i mi w gnatkach strzyka przy takich temperaturach :decayed:

Edytowane przez kosmaty (wyświetl historię edycji)

Mnie jeszcze czeka 40km na wieś i też wstawiam moto pod kocyk :smile: ale słonko kusi do polatania... ale tak jak powiedział Kosmaty nie ma co kusić losu !!

Poza tym po skończonej jeździe moje palce wołają o kubek gorącej herbatki  :riding:  :riding:

Edytowane przez Kovalchuck (wyświetl historię edycji)

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Mnie jeszcze czeka 40km na wieś i też wstawiam moto pod kocyk :smile: ale słonko kusi do polatania... ale tak jak powiedział Kosmaty nie ma co kusić losu !!

Poza tym po skończonej jeździe moje palce wołają o kubek gorącej herbatki  :riding:  :riding:

Mój emeryt w weekend zapadnie w sen zimowy obok kolegi Burgmana 650. 

Nawet nie wiesz jak doceniam podgrzewane manetki i handbary :biggrin:

"Try not to become a man of success but rather to become a man of value."
-- Albert Einstein

inna klasa motocykli :smile: podgrzewane manetki ? na lato niepotrzebne, a jesienią chowam pod kocyk  :P  :P

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

No mój silnik w V nie rozpieszcza, a biorąc pod uwagę że moja technika jazdy na sportach nie jest jeszcze nawet ,,dobra" :smile: nie chcę ryzykować !!!

Jak odprowadzę nie będzie mnie kusiło, dopóki nie zobaczę wiosną łuututu na drogach ^^

icon3.png Suzuki SV650s

W zeszłą "jesienio-zimę" zrobiłem jakieś 2tyś km tak wkoło komina jeżdżąc emeryckim tempem. Plus jest taki, że niema robali ale oprócz bezpieczeństwa minus jest taki, że człowiek przyzwyczaja się do takiej lemingowej techniki jeżdżenia i potem na wiosnę trudniej było mi się przestawić.

Mam taki termometr przyklejony do półki i jak temperatura zaczynała spadać to zawijałem do garażu żeby się na jakąś gołoledź nie nadziać.

Ale pamiętam że jak było 5 stopni to już na godzinkę można było wyskoczyć dłużej to ręce grabiały :biggrin: , a przy kilkunastu i słońcu to już rewelka  B) .

Pod koniec sezonu wracaliśmy z jakiegoś spotu przy 13 stopniach wieczorkiem. 

Jednak teraz jak polatałem trochę w lato i na torze to wiem czego będzie mi brakowało przez 6 miesięcy  :unsure: .

Trzeba też być świadomym, że 5 stopni w mieście może oznaczać 0 czy -1 na trasie gdzie jest więcej przyrodniczych niespodzianek (mgły, rosy itp.) które zamarzną.

Pod koniec sezonu wracaliśmy z jakiegoś spotu przy 13 stopniach wieczorkiem.

No to był styczeń i wrzuciłeś pózniej całkiem fajna fotkę. Złapałeś nas wtedy na Mickiewicza. Pamiętasz? Zima a 13 stopni było.

...

Pamiętam jechał Politechniki w stronę Radwańskiej i zobaczyłem Was jak gonicie w przeciwną stronę, więc zawróciłem i pogoniłem za Wami intuicyjnie (bo już Was nie było widać :biggrin: ) skręcając z Politechniki w Mickiewicza w stronę Retkini i złapałem Was przed Włókniarzy na światłach.

Można w zimę można   :P