Skocz do zawartości

Wypadki z okolicy

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj był wpadek w Prawęcicach, dk72. Czołowe zderzenie motocykla z osobówką. Dwie osoby z motocykla i kierowca samochodu wylądowali w szpitalu.

Podali przed chwilą na tvn24.

Wczoraj około 17.00 na Rudzkiej, na pasie w stronę Pabianickiej leżał nieźle pogruchotany moto, wyglądał jak chopper 125 (Marauder?).

Kierownika już nie było, tylko straż i policja.

Kurde jak jechałem do pacy to żółty leciał :(

https://epainfo.pl/motocyklista-ciezko-ranny-uderzyl-w-betonowy-przepust/

SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Ujazd Józefin przy stacji Batorski kolizja około godzinę temu żółty motocykl najechany przez samochód :( kierownik skarżył się na ból nogi wezwano pogotowie itd; wracaj do zdrowia chłopie; jakby ktoś znał dalszy rozwój zdarzeń piszcie priv, ja byłem na stacji usłyszałem huk, wybiegłem do kierownika, ale samego zdarzenia nie widziałem, wezwaliśmy karetkę z pracownikiem stacji, poszkodowany oczekiwał w asyście dwojga motocyklistów i dwóch kierowców aut, którzy widzieli zdarzenie

Skąd takie info że nieprzytomny? 

Kolego z całym szacunkiem ale jak nie wiesz to nie siej zamentu i fermentu.

Motocyklista przytomny. Bez złamań. Solidnie poobijany. Reszta w trakcie badań 

Edytowane przez Fresh (wyświetl historię edycji)

9 godzin temu, Fresh napisał:

Skąd takie info że nieprzytomny? 

Kolego z całym szacunkiem ale jak nie wiesz to nie siej zamentu i fermentu.

Motocyklista przytomny. Bez złamań. Solidnie poobijany. Reszta w trakcie badań 

Kolego nie byłem na miejscu. Podaje info że dzwon. To dobrze. Całe szczęście, tym lepiej. Niech się regeneruje 

Oprócz tego że podałeś info o dzwonie to jeszcze podałeś też info o nieprzytomnym kierowcy. 

12 godzin temu, B3DNAR napisał:

Świeży wypadek przed skrzyżowaniem Marszałkow. Motocyklista na ziemi nieprzytomny. Karetka w drodze. Ktoś jakieś info?

Pozdrawiam Cię Kolego :) 

Jasna cholera. @B3DNAR się pomylił. Pojechać trzeba po ziomku, że sieje ferment niech wie, że zj***ł, bo to nie jest dopuszczalne.

image.png.546405ca69f6b9e66fda2c591869618a.png

Skąd tyle zawiści? Nie wystarczyło napisać, że motocyklista "tylko poobijany, ale przytomny" zamiast sobie "kolegować" jak w sowieckiej szkółce wojskowej i fermentować?
Dobrze, że wiedziałeś więcej o sytuacji i dopowiedziałeś, ale za ten zbędny wyjazd z fermentem @Fresh to medalu bym nie dał :)

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Internet pełen jest Fake-Newsów. Temat o wypadkach na naszym forum to poważny temat i nie dziwię się reakcji kolegi @Fresh. W jego poście nie ma żadnej nienawiści! Przecież pozdrowił serdecznie kolegę, który zasiał zamęt w sprawie  🙂

Liczy się że poinformował o wypadku, co do "fermentu" to lepiej przesadzić i pogorszyć sytuację, bo większą ulga jest gdy się okazuje że sytuacja nie była jednak tak poważna, niż zbagatelizować sprawę.
Dopóki ktoś nie wymyśla wypadków i sobie nie tworzy niesamowitych teorii co do przyczyn to nie ma co się czepiać. Bo prawda jest taka że w tym przypadku do "nieprzytomny" wystarczyło dodać "chyba" lub "prawdopodobnie" i nikt by się nie czerpał.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Celem mojego komentarza nie bylo jechanie po kimkolwiek z forum a jedynie uczulenie na fake-newsy (jak to ładnie nazwał @gary ) i jeśli nie wiesz bądź nie jesteś pewien to nie klep bzdur. Tak właśnie rodzi się plotka bo ktoś coś sobie dopowiedział. 

Myśle że temat został wyczerpany i to nie miejsce na takie dyskusje. 

Motocyklista niech szybko wraca do zdrowia składa swój sprzęt i wraca na drogę. 

Pozdrawiam kolegów zaangażowanych w dyskusje 

LWG ;)

@Mielcar, lepszego posta nie mogliśmy tu się spodziewać! Dzięki i zdrówka po 1000kroć. Jak starczy sił to może opiszesz swój "wypadek" w osobnym wątku (dyskusja o wypadkach...

), który służy takim celom. Może wyciągniemy z tego jakąś naukę dla siebie na przyszłość.

Edytowane przez gary (wyświetl historię edycji)