Kitket987 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Witam i znów zwracam się z prośbą ;D Otóż posiadam moto Kinroad w chopperze potocznie zwane "Łosiem". I niestety ale zawodzi mi silnik, 50/72cm3 który nie ja "tunignowałem" (przegrzanie, problem z olejem itd. ) Teraz chce wymienić na 110cm3 jednak z tego co czytałem to do fabrycznej 50 nie ma sensu się w to bawić, dlatego padł wybór na zakup nowego silnika o owej pojemności. I tu nasuwa się pytanie. Czy kupić silnik typowy dla tego moto np. taki http://allegro.pl/silnik-110-ogar-900-kinroad-romet-chopper-street-i3503222473.html Czy polecacie jakiś inny silniczek do tego, w razie czego z mocowaniami jakoś da się rade. Pozdrawiam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovteq Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Kup sobie jakis inny motor. Pomyśl o jakiejś 250cm3. Chyba, że prawko Ci na wiekszy nie pozwala. Ja bym się w zamianę silników nie bawił. 0 Cytuj Honda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitket987 Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Szczerze to też bym się nie bawił, ale tak jak napisałeś prawko na większy mi nie pozwala ;/ Teraz zdanie A2 też nie wchodzi w gre, najwcześniej w przyszłym roku jak dobrze pójdzie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) 110 ma cały dół silnika od 50 Różnice na pewno odczujesz przy zmianie z 72. Żeby jednak za szybko mocy nie zabrakło to doradził bym YX140 http://allegro.pl/silnik-140-ogar-900-los-gb-street-ws-50-zipp-cross-i3510561157.html Do tego gaźnik Mikuni vm22 albo Kei Hin pz26. Niestety ma brak ładowania i żeby aku nie trzymało 30min to musisz dokupić iskrownik 6 cewkowy. Myślę że na tym silniku na przyspieszenie wszystkie 125 w 4t typu cbr itp. by zostawały Edytowane 3 Września 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitket987 Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 No i już mam jakąś alternatywe ;D Ta 110 wchodzi na spokojnie, bo wszystko jest tak samo, z tą 140 musze zobaczyć jak będzie. Przy tej 140 jedyny problem to ukrycie pojemności w razie kontroli ale i z tym myślę że da się rade. Zobaczymy ale dzięki @Olo za podpowiedź. Ktoś jeszcze ma może jakieś propozycje ?? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Taką przeróbke robił mój brat cioteczny do gb street cos takiego nie ma problemu zadnego z tym po prostu na zamianę. Przejechałem się tym jest lepiej ale szalu nie robi a ten silnik który był 50 cm to bym do wozka inwalidzkiego nie zalozyl 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitket987 Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Wiadomo, że jakiś ogromnych osiągów to mieć to nie będzie, ale przy dobrym doborze części około 90-100km/h powinno to jechać. A co do tej 50 to się zgadzam, to się nadaje, jak ktoś ma bardzo dużo czasu i twardy tyłek ;D 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekP Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Dodam swoje trzy grosze. Stawiłem się na kresce z chińską 150ccm z przełożeniami na przyspieszenie bo ojciec się o syna bał. Gilera za pierwszym roku wyprzedziła, drugi raz szły równo.. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Krzychu, Twojego gila nawet brałem 125 z normalnymi przełożeniami Kitket, napis na cylku jedziesz szlifierką, później urabiasz literki np. z kleju do głowic, kleisz i jedziesz farbą wysokotemperaturową 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitket987 Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Zobaczymy kasa już mniej więcej jest, teraz tylko trzeba jeszcze się zdecydować co jest najtrudniejsze xD Olo dzięki za podpowiedź, o zjechaniu tego szlifierką to wiedziałem, ale jak to na nowo dorobić to już nie ;D Będzie trzeba z tego skorzystać Ogólnie dzięki wszystkim za podpowiedzi, jak ktoś jeszcze ma coś do dodania to piszcie, bo silniczek nie wcześniej jak za 2 tygodnie kupie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi