Dinozaur Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Po Nerce czas przesiąść się na coś, co nie zaskakuje mnie kolejnymi usterkami z każdym dniem Padło na Ninję, ale z racji zmian w przepisach wprowadzających kategorię A2, musiałem ograniczyć się do 250ccm. Niby mały, ale jednak wariat. Daje radę się utrzymać w trasie z większymi pojemnościami, damy się oglądają, a rządni przygód gentelmeni zazdroszczą i podziwiają Rocznik '09, anglik (kierownica po prawej stronie, zegary w milach, brak elektryki szyb i wspomagania). Z wyglądu poza wąskimi oponami i pojedynczą tarczą z przodu (Ojj, nieraz brakuje tej drugiej tarczy) wygląda jak elegancka 600. Wykręciłem prędkość 180km/h, a spalanie przy dynamicznym stylu jazdy wychodzi mi około 5.5l. Waga 170kg pozwala mi na dość śmiałe przeciskanie się w korkach tego pięknego miasta. I małe porównanie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Fajna Prawie jak moja ZX10 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Ładne świeże zielone kawasaki, bardzo dobry motocykl do nauki, mało awaryjny porównując z nsr, lepszy dźwięk i osiągi. Aczkolwiek wykręcenie prędkości rzędu 180km/h wiąże się z przekłamaniem licznika, brakiem wiatru, sucharkowym kierowcą i stromą górka:) Lansu to porównanie to jak kura do orła:) Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez AndrzejCBRF2 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinozaur Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Prawdopodobnie jest zmienione mapowanie, dużo paliwka ciągnie, ale widać efekty. Droga była dłuuga i szeroka, gdzie mogłem się rozpędzić. Przy mojej masie 86kg licznik pokazał 180, ale i tak lepiej by było GPSem zmierzyć Tak czy inaczej w podświadomości mam chociaż wrażenie, że latam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebra Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Bardzo się uroczo prezentuje Sama się swego czasu zastanawiałam nad takim sprzętem. mam chociaż wrażenie, że latam grunt to pozytywne nastawienie 0 Cytuj "Powiedz mi, że nigdy nie przystanąłeś przy swoim sprzęcie w garażu i nie ogarnęła cię nieopisana radość z powodu faktu, że ten motocykl się tam znajduje…" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darka Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 damy się oglądają, a rządni przygód gentelmeni zazdroszczą i podziwiają mega 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta4512 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Chodziło ci chyba o 170cm? Do tej kawy taka wysokość jest odpowiednia a tak poza tym to chyba się minęliśmy kiedyś (przy Centrum Zdrowia Matki Polki), po zadupku kojarzę że to byłeś ty Wykręciłem prędkość 180km/h, a spalanie przy dynamicznym stylu jazdy wychodzi mi około 5.5l. Waga 170kg pozwala mi na dość śmiałe przeciskanie się w korkach tego pięknego miasta. Mi w spokojnej jeździe pali poniżej 4l, przy ostrzejszej jeździe dochodzi do 4,5l ale ty masz na gaźniku a ja na wtrysku, wiec pewnie dla tego Ładne świeże zielone kawasaki, bardzo dobry motocykl do nauki, mało awaryjny porównując z nsr, lepszy dźwięk i osiągi. Aczkolwiek wykręcenie prędkości rzędu 180km/h wiąże się z przekłamaniem licznika, brakiem wiatru, sucharkowym kierowcą i stromą górka:) Był kiedyś robiony test GPSem i wyszła prędkość maksymalna jak dobrze pamiętam 176km/h na wersji europejskiej. Żeby bujnąć się do takiej prędkości potrzebny jest co prawda "kawałek" drogi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Sam po zrobieniu A2 będę się rozglądać za taką ninją W porównaniu osiągów z nsr chyba znacznej różnicy nie ma? Można się dowiedzieć ile Cię kosztowała ta Kawa? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Różnica na pewno będzie co jak co ale nsr 170-180km/h? moja tzr 125 szla 150 i myślałem ze tłok wyskoczy przez bak. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinozaur Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Nerka w tamtym sezonie przy kompresji 8.5 bara z górki turlała się 130km/h, po remoncie nie testowałem Ale dynamika jazdy i luksus jest bez porównania lepszy w mojej żabce. Olo, cenowo trafisz coś ładnego z tego rocznika za 11-12 tysi, z resztą jutro jeszcze sobie pooglądasz i poprzymierzasz pod Centralem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turboldz Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Super sprzęcik oby służył jak najdłużej 0 Cytuj www.szpiegowskie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyzu43 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Kawa bardzo ładna, sam staluje się na taką w przyszłym roku po zdaniu A2, ale co z tego będzie to się okaże. Jeśli chodzi o malowanie to zielony kolorek nie jest zły( wiem, wiem Kawasaki zielone ;D), ale ja bym bardziej gustował w czarnym malowaniu Także życzę Ci bezawaryjności i szerokości 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 My mamy czarną salonówkę i 170 z małym zawiasem jest osiągalne. Tyle, że ja na zadupku nie mam napisane 250 0 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi