Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Zx-6R 636 2003 B1H - Czyli Kolejna Moja Kawa ;) Już 4-Ta :p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas zimy nastąpiło kilka zmian w mojej 636  :biggrin:  Tak po krótce opiszę co tam pozmieniałem ;) 

Szybę "racing" sprzedałem i kupiłem double bubble firmy LOSTER ;) Szyba zrobiona na wzór MRA... Wyższa od poprzedniej, dodatkowo poprawiła komfort jazdy :smile: 

Zbiornik paliwa został odmalowany ze względu na zmatowiony lakier na wysokości ud oraz odpryski klaru na napisach kawasaki... Dodatkowo zamówiłem napisy kawasaki w technologii 3D :P Czyli napisy są wypukłe i na lakierze ;) Na baku znalazł się nowy tankpad KEITI oraz Stompgripy :smile: 

Klamki długie złote zostały sprzedane, i zastąpione krótkimi czarnymi ;)  

Półka górna została polakierowana ze względu na odpryski lakieru i zabezpieczona nakładką carbon ;) 

Czerwone paski na felgach zastąpione zostały białymi "przerywanymi" ;) 

Kierunki na żaróweczki zastąpiłem małymi LED'owymi...

Jeśli chodzi o kwestie techniczne to zostały założone nowe opony - Dunlop Qualifier II

14qpp.jpg

70qh.jpg

j6dh.jpg

pkc9u.jpg

bw2vl.jpg

fouk.jpg

augl.jpg

tzop5.jpg

Kilka drobnych zmian jeszcze ją czeka ale to już na spokojnie ;) 
Opublikowano

Elegancka dziunia! B)

qxK0W5f.jpg

Opublikowano

Fajna czarnulka, do tej pory nie brałem pod uwagę rocznika 23 ale Twoja robi  wrażenie. Jak mi się uda to chętnie na spocie oblukam z bliska.

Z ciekawości droga jest taka szybka bo jak będę wreszcie miał swoją Kawę to pewnie też będę musiał coś wyższego zamontować. W najlepszym razie mają wersję "racing", a ta piszesz jest jeszcze wyższa.   

Opublikowano

Jeszcze kilka fot po dzisiejszym myciu, czyszczeniu i konserwacji :P

6trb.jpg

a8po.jpg

ldbw6.jpg

izpzv.jpg

Dzięki uprzejmości Kosmatego, który podarował mi kawałki folii carbon zrobiłem a'la nakładki na ramę w celu zabezpieczenia przed porysowaniem ;) 

0x35u.jpg

No i na koniec foto z naszym psiakiem :P

lz3u.jpg

Fajna czarnulka, do tej pory nie brałem pod uwagę rocznika 23 ale Twoja robi  wrażenie. Jak mi się uda to chętnie na spocie oblukam z bliska.

Dziękuje ;) Nie ma problemu, oblukasz sobie na spokojnie ;) Teraz już częściej będę przybywał na czwartkowe spotkania :P Ogólnie B1H/B2H to moto warte uwagi, ale ciężko znaleźć egzemplarz w niezłym stanie... Co mojego egzemplarza to jest mocno doinwestowany w dodatki ;) W zasadzie brakuje w tym momencie tylko PC :P 

Z ciekawości droga jest taka szybka bo jak będę wreszcie miał swoją Kawę to pewnie też będę musiał coś wyższego zamontować. W najlepszym razie mają wersję "racing", a ta piszesz jest jeszcze wyższa.   

Szyba, nazwijmy ją racingowa jest ciut niższa od double bubble, ma mniejszego "garbika" ;) Koszt szyby lostera to 160 zł. MRA to mniej więcej 250-300 zł a oryginał kawasaki może kosztować nawet 600 zł... Szyba double bubble lostera praktycznie nie różni się niczym od MRA. Robi naprawdę dobrą robotę. Ja mam około 180 cm wzrostu i nawet przy wyższych prędkościach nie muszę kłaść się na baku i chować za szybę ;) Słyszałem opinie, że szyby lostera szybciej się rysują ale powiem szczerze, że miałem w ZX9R szybę MRA i też miała delikatne rysy, w ZX10R oryginał kawasaki, który z pewnością jakościowo (no ale cena kilka razy wyższa) był najlepszy aczkolwiek też jakieś mikro ryski dało się na niej znaleźć ;) 

Jak będą kolejne zmiany to dodam foto do tematu ;) Uchylając rąbka tajemnicy chcę dołożyć jeszcze stalowy oplot (jeszcze nie wiem w jakim kolorze :P ) i zrobić z niej wersję 1 osobową - pozbyć się setów :P 

Opublikowano

Piękna "dzida"! Gratulacje!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

No bez kitu, śliczniusia żonka! Tylko nie zapomnij o niej, żeby nie musiała sobie szukać innej połówki :smile:

:riding:  Kupię Aprilię RS125 '06+  :riding: 

Opublikowano

Bardzo ładne moto, ostatnio miałem okazję się przyjrzeć i na prawdę żyleta. Miłego latania :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Kolejne zmiany nastąpiły ;) Poniżej kilka aktualnych fot, po przeróbce siedzeń :P

DSC07094.JPG

DSC07096.JPG

DSC07097.JPG

DSC07102.JPG

DSC07105.JPG

Dalsze zmiany w planach :P

Edytowane przez _Michał_ (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

A jak wypada porownanie z poprzednimi Kawami ktorymi jezdziles?

Opublikowano

A jak wypada porownanie z poprzednimi Kawami ktorymi jezdziles?

Tak naprawdę to temat rzeka na dłuższą pogawędkę :P Po krótce mogę powiedzieć, że każdy z modeli, które miałem jest inny, z różnym przeznaczeniem ;) W sensie większej przydatności np. do turystyki, wygody w codziennym lataniu :smile: 

Jeśli chodzi o 636 B1H a np. ZX6R J1/J2636 A1P (wnioskuję po miniaturce, że właśnie taką masz :smile: )

- B1H trochę lżejsza co jest niewątpliwie plusem jeśli chodzi o tor, minusem np w trasie - gorsza stabilność przy podmuchach bocznych wiatru

- B1H niewygodna pozycja w codziennym użytkowaniu (niżej umieszczone clip-on'y, bardziej podkurczone kolana) - bardziej męcząca :P

- agresywniejszy silnik (mam na myśli w stosunku do J1/J2 - nie jeździłem A1P więc ciężko mi stwierdzić - A1P "na papierze" ma te kilka KM i kilka Nm więcej niż J1/J2 natomiast masa pozostaje praktycznie taka sama)

- B1H ma już zupełnie inne zawieszenie (przód) i heble

* w codziennym użytkowaniu moim zdaniem lepszym wyborem będzie J1/J2 - A1P :smile:

Aczkolwiek B1H też da się załadować i pojechać z bagażem w trasę ;) 

DSC07157.JPG

ZX9R czy też ZX10R to już zupełnie inny temat ;) 

9-tka to super sprzęt - spora moc i moment obrotowy, świetna ochrona przed wiatrem. Dosyć spora masa patrząc na konkurencję aczkolwiek jeśli ktoś myśli o turystyce to będzie strzał w dziesiątkę. Pozycja zdecydowanie wygodniejsza niż na 954 czy R1. Motocykl po prostu "praktyczniejszy" :smile: 

no a ZX10R to już istny szatan :smile: Motocykl bezkompromisowy :P o dziwo nie jest aż tak bardzo niewygodny ;)

Zdecydowanie bardziej męczy mnie pozycja na 636 :P