Skocz do zawartości

Android - Pracujące Zbędne Aplikacje

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest możliwość wyłączenia z (czuwania, gotowości) nieużywanych w danym momencie aplikacji w Androidzie co zżera procesor i aku.?

Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy.  501-629-877

http://www.autopowypadku.pl

Tak, ściągnij z Android Marketu program o nazwie Advanced Task Killer - masz tam kilka opcji automatycznego zamykania aplikacji, jak i manualne wyłączanie.

Do tego polecam jeszcze Battery Defender i aku wytrzyma trochę dłużej ;)  

150270.png

Advanced Task Killer - jak najbardziej się przydaje, lecz najprostszym sposobem jest nie instalowanie zbędnych aplikacji, które i tak będą się włączać przy lada okazji :smile:

qxK0W5f.jpg

• 2 tygodnie później...

Aplikacja wyłącza a za 2sek odnowa się włączają i tak do usranej ......

Jaka aplikacja ? NIektore mozna wywalic recznie, inne oprogramowaniem a inne po protu zatrzymać z managera alikacji aby sie wiecej nie uruchamiały.

W Androidzie aplikacje są ładowane do pamięci, żeby przyspieszać ich uruchamianie.. nie ma sensu co chwila 'czyścić ram-u' bo zwolnione miejsce zaraz zostanie wykorzystane w ten sam sposób.
http://lifehacker.com/5650894/android-task-killers-explained-what-they-do-and-why-you-shouldnt-use-them

Co innego jak jakaś aplikacja bez przerwy pracuje w tle i "drain-uje" zasoby, ale to co innego niż wynika z treści Twojego pytania.

Edytowane przez niedzwiedz102 (wyświetl historię edycji)

Na moim telefonie, android market jest pod nazwą "sklep play". No, tylko jak sama nazwa wskazuje jestem w Play. 

U Ciebie pewnie podobnie, poszukaj pod jakąś inną nazwą  ;)

150270.png

Czy jestemś w T-mobile czy Orange itp. to masz "sklep play" Bo właściciel android marketu "google" weszli we współpracę z play-em i u każdego nazywa sie tak samo :smile:

Ja zawsze wywalam menadżerem kilka aplikacji :smile: i mam spokój.

Żartujecie z tym Google Play i siecią PLAY, co? ;)
Zbieżność nazw, nic poza tym. W zeszłym roku Google połączyło "Android Market" z "Google Music" i nazwali to Google Play.

Jak masz jakąś modyfikowaną wersję Androida, to może zaistnieć taka sytuacja, że brakuje aplikacji Google Play. Powinna się ona sama zainstalować jak tylko połączysz się z internetem i zrestartujesz system, a jak nic nie pomaga to możesz zainstalować aplikację samemu, z pliku .apk, np. stąd:
http://android-market-apk.softonic.pl/android

Edytowane przez niedzwiedz102 (wyświetl historię edycji)

Ja o całej genezie nowej nazwy android marketu nie miałem pojęcia.

Tylko wywnioskowałem, że jeżeli jestem w Play, to pewnie dlatego bazar nazwali "sklep Play" ;)  Jak widać w tym wypadku logika mnie zawiodła :whistling:

Sorry za błędne info! :blush:

150270.png

Jakoś dziwnie to u Ciebie działa... Jak Google zmieniło Android Market na Google Play, to przy pierwszym uruchomieniu Marketu automatycznie aktualizował się on do nowszej wersji i zmieniał nazwę właśnie na Google Play (nowsza aplikacja zastępowała starszą w systemie). A to, że korzystasz ze sklepu bez logowania się to już w ogóle ewenement :blink: Nie podawałeś na początku swojego konta google (gmail)? Wystarczy raz i Android zapamiętuje forever.