GroNeX Posted August 17, 2013 Report Share Posted August 17, 2013 Witam, od maja tego roku stałem się posiadaczem Kymco Quannon 125. Przebieg udokumentowany na 3500 km i od tamtej pory przejechałem już prawie 3000, rocznik 2012. Motocykl ma 5-stopniową skrzynię biegów, a v-max jaki osiągnąłem to 130 km/h. Jest to 4T w 125cc, ale mimo to jest naprawdę zrywny. Pali około 3 litrów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy-wolk Posted August 17, 2013 Report Share Posted August 17, 2013 Wygląda na większego pojemnościowo Na początek fajny Zawsze łatwiej będzie potem wsiąść na większe pojemności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
motoTomasz Posted August 17, 2013 Report Share Posted August 17, 2013 Witam kolegę, który się wyglebił przy zawracaniu na podjeździe na retkinii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lans Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Wygląda na większego pojemnościowo Racja, wyglada na mocniejsza maszyne Jak na początek nie jest zły, fajnie się prezentuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebol Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 godnie się prezentuje jak na swoją pojemność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinozaur Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Mały, ale wariat. No i lepsza alternatywa od CBR 125, choć serce to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olo Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 choć serce to samo Nie to samo Kymco ciekawsze niż np. NSR Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiTuF4 Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 No no ładnie się prezentuje ,podoba mi się . Jak tam idzie eksploatacja żadnych większych wkładów ? Nie żałujesz ,że nie masz czegoś mocniejszego w 2t ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GroNeX Posted August 30, 2013 Author Report Share Posted August 30, 2013 (edited) Koszty eksploatacji jak na razie ograniczają się do zalewania baku i smarowania łańcucha. Co do mojego wyboru: Po pierwsze spalanie rzędu 2.5/100 jest bardzo fajną opcją Po drugie motocykle w 2T są bardziej awaryjne, a ja chciałem coś czym będę mógł polatać długo bez żadnych usterek. Kumpel z forum miał NSR-kę i to jakie ona mu cyrki wyprawiała to mała bania Jeszcze trochę ponad rok i pomyślę nad czymś większym: Ninja, lub GS Edited August 31, 2013 by GroNeX (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GroNeX Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Odświeżę trochę temat. Od zakupu minęło już 7 miesięcy i do tego czasu nie można było się do niczego przyczepić...aż do teraz. Jak już pisałem w innym temacie, padł alternator i póki co jestem uziemiony, lecz cierpliwie czekam na części i jeszcze w tym roku się troszkę pośmiga Przez 7 miesięcy najechałem około 5/6 tys km. Na trasach z kumplami na większych pojemnościach również dawałem radę i jestem z mojej kochanki baaardzo, ale to bardzo zadowolony Przez zimę planuję:- założyć pług (chciałem, potem nie chciałem i teraz znowu chcę )- poprawki optyczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olo Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Przykra sprawa z tą elektryką ;/ części musiałeś z tajwanu sprowadzać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GroNeX Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Jak nie znajdzie się w Łodzi i Warszawie to chyba tam polecę Link to comment Share on other sites More sharing options...
GroNeX Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Sprzedany! Pora na przesiadkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts