Kaktus Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Witam wszystkich serdecznie,Mam 15 lat i ostatnio zakupiłem nowego Rometa Router'a. Jednak jest jeden mały problem. Jako iż w klasie 1 gim. nie myślałem wgl. o tym, że będę posiadać jakikolwiek motorower, zdałem po prostu egzamin teoretyczny i praktyczny, ale nie wyrobiłem Karty Motorowerowej. I teraz pytanie do was, jeżeli posiadam wszystkie podpisanie dokumenty przez dyrektora, wychowawce i egzaminującego świadczące o tym, że zdałem na kartę, czy mogę po prosty iść do najbliższego Ośrodka (Sieradz) i wyrobić kartę motorowerową, nie zdając żadnego egzaminu i płacąc jedynie 100zł za wydanie karty AM? Jeżeli nie ma takiej możliwości, napiszcie jakie dodatkowe koszty poniosę. Z góry dziękuje.Kaktus. 0 Cytuj
Koper Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Jeśli zdany egzamin na AM uprawnia do takich samych parametrów motocykla jak dawna karta motorowerowa to jest nadzieja. Ale ośrodki interpretują to w bardzo różny sposób i na dobrą sprawę ktoś może Ci tu wysypać podstawy prawne na podstawie których Ci się należy (bo w końcu zdałeś egzaminy), a w ośrodku powiedzą Ci: "Nie dam Panu dokumentu i co mi Pan zrobisz?" Musisz zadzwonić do Ośrodka i dowiedzieć się jak oni to interpretują, ale raczej nie spodziewałbym się jakiejkolwiek życzliwości i zrozumienia. (Choć w świetle ducha prawa należy Ci się dokument jak psu zupa). 0 Cytuj
JaRoD Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Nie powinno być problemu. 0 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD
Kaktus Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Własnie napisałem e-maila do Ośrodka, pozostaje tylko czekać na odpowiedź 0 Cytuj
Kitket987 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Sorki za odbiegnięcie od tematu. A jak to jest z tą kartą ?? Trzeba ją do tej 18 wymieniać czy nie ? Bo pytałem się w wydziale i powiedziała babka że niby nie trzeba, a napisane jest, że po 18 wygasa jej ważność, także sam już nie wiem. Kaktus wszystko zależy na jakiego urzędnika trafisz ;D Bo u nas jest tak, że jeden nie może nic a drugi zrobi od ręki. 0 Cytuj
sasza7 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Własnie napisałem e-maila do Ośrodka, pozostaje tylko czekać na odpowiedź Takich spraw nie załatwia się na email. Zadzwoń, a jak Cię zleją to idź osobiście 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi