Mr.B Posted August 10, 2013 Report Share Posted August 10, 2013 Chciałem kupić przeciwdeszczówkę - kombinezon.Sprzedawca namawiał mnie na komplet (kurtka + spodnie) marki Scott.http://www.scott-sports.com/us/en/produ ... 049924FDFAhttp://www.scott-sports.com/us/en/produ ... p-black-s/Twierdził, że to membrana i w przeciwieństwie do klasycznych kombinezonów nie paruje wewnątrz.Dla mnie argument - ostatnio miałem "przyjemność" przejechać 600km w deszczu, w ortalionowej przeciwdeszczówce.Po jej zdjęciu skórzany kombinezon był mokry, jakbym jechał bez "kondoma".Nie wygląda to na typowy sprzęt na moto, ale podobno świetnie się przyjęło i sporo osób zakupiło.Podobno...Ktoś używał? Jakieś recenzje, opinie? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaRRcin Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Jak byłem w motopublice to też mnie do tego zestawu namawiali. Sam jestem zainteresowany ale interesuje mnie jego użyteczność sprawdzona przez kogoś w boju Również czekam na jakieś info. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablos Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Mam kurtke p-deszczowa Scotta z membrana tri-phase kupiona w motopublice. Mam ja od roku, korzystalem latem i jesiania, w tym jedna traza Hel-Ldz w deszczu i dala swietnie rade. W porownianiu z kondonami z ortalionu, ktoe mialem do tej pory roznica jest znaczaca. Scott oczywisci tez lekko paruje od srodna ale nie jest to to co w ortalionie, ktory nie przepeuszcza zarowno wody jak i potu i po nawet krotkiej jezdzie w cieply deszczowy dzien, jestesmy niemilo "zapoceni" od srodka... Produkt Scotta weglog mnie jest b.dobrym pomyslem na zabzpieczenie p-deszczowe na blizsze i dalsze wypady , tak wiec czekam na moj rozmiar i kupuje rowniez spodnie Scotta. Kurtka, o ktorej mowa: 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablos Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Kolejny test, ostani piatek Łdz-Kłodzko cala droga w deszczu, Scott dal rade...gora sucha! 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjuszka Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 hm na te deszcze jak najbardziej...w niedzielę taka burza mnie dorwała... ech 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.B Posted September 2, 2014 Author Report Share Posted September 2, 2014 Ja właśnie wycieram kolana w Alpach. Pierwszy przystanek mieliśmy w Weissensee w Austrii. To 1002km od Łodzi. Z czego 500km w ulewie. Nic nie przemokło. A ponieważ to membrana, to i kombinezon pod spodem nie zawilgotniał. Polecam. Warto wydać te kasę. Pozdrowienia z Canazei 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts