Blasterqt Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam jak w temacie zamierzam kupic sobie motor enduro szybki i zrywny z homologacja tylko nie wiem jaki wybór by był najlepszy ponieważ jestem amatorem myśle nad 125cc albo 250 cc 2t tylko nie wiem ktory bedzie dla mnie lepszy chce nim jezdzic po drogach miedzy innymi po miescie a od czasu do czasu wjechac w polę tylko nie wiem jaki motorek by byl najlepszy kwota jaką chce zainwestowac to 4-5 tys bede bardzo wdzieczny za pomoc . Czekam na wasze podpowiedzi Pozdrawiam. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Blasterqt (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyq Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 - szybki i zrywny (zdefiniuj to pojęcie),- z papierami,- dla amatora,- 2t (jesteś pewny?),- na drogi i czasem po polu,- 4-5 tys. pln pierwsze co mi przyszło do głowy to Yamaha DT 125.Rozwiń temat, jakie masz gabaryty (wzrost/waga)? Jakie doświadczenie w terenie i ogólnie z moto?Zresztą temat już wałkowany wzdłuż i wszerz na wszelakich forach. Zajrzyj na bardziej branżowe http://www.forum.motox.com.pl/ 0 Cytuj "...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..." http://bikepics.com/members/bzyq/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anabell666 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 ... jeden z najczęściej opisywanych tematów - może by tak odrobina fatygi i zaangażowania, forum się "czyta", a nie sto razy pyta o to samo ... dobrze więc... instrukcja obsługi dla Neandertala: 1- otwórz stronę FŁM 2- chrząknij konkretnie ze trzy razy 3- przenieś wzrok w prawy górny róg ekranu 4- zbliż głowę do monitora, upewniając się że widzisz tam okienko "wyszukiwanie" 5- mrugnij oczyskami, upewnij się jeszcze raz 6- palcem wskazującym, mamrocząc pod nosem naciskaj odpowiednią kombinację guzików z literkami, wpisz czego szukasz 7- chrząknij ze trzy razy 8- upewnij się, że wpisałeś to czego szukasz - możesz zbliżyć ponownie oczyska do ekranu 9- palcem wskazującym wciśnij "Enter" taki większy guzik z zagiętą strzałką 10- chrząknij, parsknij i zblirz oczyska do ekranu raz jeszcze 11- mamrocząc pod nosem - składając sylaby - zacznij czytać ... wystarczająco jasno ? 2 Cytuj Ludzie na poziomie trzymają się w pionie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofi Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 ... jeden z najczęściej opisywanych tematów - może by tak odrobina fatygi i zaangażowania, forum się "czyta", a nie sto razy pyta o to samo ... dobrze więc... instrukcja obsługi dla Neandertala: 1- otwórz stronę FŁM 2- chrząknij konkretnie ze trzy razy 3- przenieś wzrok w prawy górny róg ekranu 4- zbliż głowę do monitora, upewniając się że widzisz tam okienko "wyszukiwanie" 5- mrugnij oczyskami, upewnij się jeszcze raz 6- palcem wskazującym, mamrocząc pod nosem naciskaj odpowiednią kombinację guzików z literkami, wpisz czego szukasz 7- chrząknij ze trzy razy 8- upewnij się, że wpisałeś to czego szukasz - możesz zbliżyć ponownie oczyska do ekranu 9- palcem wskazującym wciśnij "Enter" taki większy guzik z zagiętą strzałką 10- chrząknij, parsknij i zblirz oczyska do ekranu raz jeszcze 11- mamrocząc pod nosem - składając sylaby - zacznij czytać ... wystarczająco jasno ? miło serdecznie i z refluksem krtaniowo-gardłowym 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) miło serdecznie i z refluksem krtaniowo-gardłowym a ile mozna czytać w kółko te same pytania i odpowiedzi? było? było... raz wystaczy. Ale jako nowicjusz na tym forum powiem Ci że i tak jest bardzo liberalnie - na forach tematycznych kolega pytający zostałby zj**...ny na funty... aha forum nie jest od tego, żeby było miło. Miło to jest po porannej kac-kupie Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez działkowy emeryt (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofi Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 aha forum nie jest od tego, żeby było miło. cóż każdy ma wybór, ja wolę być miła...do czasu może dlatego że tu świeżak jestem ,a może mam to w genach... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anabell666 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 ... ja też statusowo "świeżak", ale zanim coś napiszę, to czytam... czytam... i czasem, kiedy już nie moge czytać ... to piszę 1 Cytuj Ludzie na poziomie trzymają się w pionie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam jak w temacie zamierzam kupic sobie motor enduro szybki i zrywny z homologacja tylko nie wiem jaki wybór by był najlepszy ponieważ jestem amatorem myśle nad 125cc albo 250 cc 2t tylko nie wiem ktory bedzie dla mnie lepszy chce nim jezdzic po drogach miedzy innymi po miescie a od czasu do czasu wjechac w polę tylko nie wiem jaki motorek by byl najlepszy kwota jaką chce zainwestowac to 4-5 tys bede bardzo wdzieczny za pomoc . Czekam na wasze podpowiedzi Pozdrawiam. Husqvarna wre 125. W wiekszosci 2t w takim zakresie cenowym jak podajesz, trzeba bedzie liczyc sie z dodatkowym wydatkiem 1k - 1,5k wlozonym w uzdrowienie silnika. Ciezko o zdrowa i niezajezdzona sztuke. Yamaha 125 fajana, ale Huśka o niebo leksza na off, a do miasto w 125 to sobie strzel cos w SM. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyq Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Faktycznie Husqa lepiej sobie radzi w terenie, o wiele lepsza zawiecha niż mięciutkie DT 125. Natomiast DT jest w ogłoszeniach do wyboru, do koloru, Husek już o wiele mniej (aktualnie na allegro - 1 szt.). Tak samo jeśli chodzi o części zamienne, do DT jest dostępne praktycznie wszystko nowe i używane.No i te kryteria autora tematu tak napisane, że mogłoby to być wszystko i jednocześnie nic. Niby enduro a jednak bardziej na ulice i czasem w teren itd.Jeśli chodzi o supermoto to ja jednak zostałbym przy endurzastych rozmiarach kół 21 i 18 i najwyżej założył opony bardziej dualowe niż kostki. Wtedy mamy sprzęt i na ulice i od czasu do czasu "w polę".Ale co ja tam mam za pojęcie...Podsumowując wątek: było, było, byłooo...Autor niech trochę pogoogla, przejrzy ogłoszenia i sam podejmie decyzję.(i nie zjebuję autora tematu za powtarzanie miliona zapytań z forów tylko dlatego, że jestem miły i piję dużo melissy) 1 Cytuj "...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..." http://bikepics.com/members/bzyq/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiełek Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 W tej kwocie niestety ciężko ci będzie coś kupić z kwitami. Najlepsza opcja jak dla mnie to DR 350 tylko że to 4T jak na poczatek to ci wystarczy. 2T w tej kasie to DT 125, KDX 125, CRM 125(ten sam cilnik co w NSR) ewentualnie zlochany EXC 125. W dwu secie nic ciekawego nie znajdziesz. Kiedyś miałem KDX 220 za śmieszną kase kupioną(jedno z najlepszych enduro jakie miałem) ale nie było kwita. pozdro 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawca Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 zależy ile masz lat i ile ważysz 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qqbx Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 a ile mozna czytać w kółko te same pytania i odpowiedzi? było? było... raz wystaczy. Ale jako nowicjusz na tym forum powiem Ci że i tak jest bardzo liberalnie - na forach tematycznych kolega pytający zostałby zj**...ny na funty... aha forum nie jest od tego, żeby było miło. Miło to jest po porannej kac-kupie aha czyli forum jest po to aby bolało to może temat S/M załóżcie będzie można się grabkami po d***ch poklepać zgodnie z przeznaczeniem nie interesuje was temat, nie wchodźcie, internet przez kilka powielonych tematów się nie zapcha co do właściwego tematu to z moich doświadczeń sugerowałbym raczej 125 2t. 250 w 2t to prawdziwy wariat raczej nie dla amatora chyba że bardzo utalentowanego. Osobiście jeździłem Yamahą 125 i KTM 125 EXC więc z tych dwóch dla siebie wybrałbym KTMa gdyż zdecydowanie lżejszy, tym samym w terenie o wiele wygodniejszy. Ale ponieważ pole ma być tylko czasami to może 4t i większa pojemność. Będziesz miał poczucie mocy na drodze a z pola też wyjedziesz. Co do kwot to się nie orientuję ale jedno wiem, że gdyby motocykl miałby się okazać już po kupnie zajechany, to remont 2t bedzie wiele tańszy. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 W tej kwocie wyrwiesz konkretną Yamahe DT 125 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki79 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Proponuje sprawdzone Yamahe DT 125 lub cos mocniejszego Yamahe WR 400 lub 450 pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nokian Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Nie proponujcie Adrianowi 400-tki czy podobnych, przeciez pisał że jest amatorem! z tego co pisze o jeździe po mieście i kasie jaką dysponuje to najlepiej niech szuka Yamahy DT 125, jest bardzo popularna czyli ogólnie dostępne części i serwisowanie niekłopotliwe, można z nią wiele zrobić, ja miałem odblokowaną, na całym wydechu Gianelli i naprawdę potrafiła mnie wysypać na plecy, przy prawidłowym ustawieniu zaworu YPVS osiągnięcie 100/h było momentem. Sprzęt dość trwały i solidny, zakładasz kostki i latasz po polach a jest też sporo tzw. supermoto asfaltowych. Z 125-tką da sobie radę a jak pisał Kuba na 250 2t raczej go nie widzę jeżeli wcześniej nie próbował latać metr nad ziemią Tylko czy można jeszcze znależć egzemplarz w miarę zadbany i sprawny?! Edytowane 6 Listopada 2013 przez nokian (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi