Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Motocykl 250 - 500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To dokładnie jak u mnie z tym namawianiem do zakupu ;-) hehe u mnie tylko przy tesciu nie wspominam o moto bo wychodzi burzliwa dyskusja :-) po prostu kup a zobaczysz, że dużo, osób sie przekona a nawet będą Cie wspierać :-)

Opublikowano

witam hmm co ja ci tu mogę doradzić jak na początek ja jako pierwsze poważniejsze moto miałem kawasaki gpz 500s wersja 60konna czyli najmocniejsza tyle ze starsza bo z 1992r i powiem ze nie licząc twardego tylnego zawieszenia choć ważyłem wtedy 55kilo i byłem i jestem twojego wzrostu to motorek świetnie się spisywał dwa gary tani w serwisowaniu 4 zawory na cylinder czyli mniejszy koszt serwisowania ekonomiczny pyzatym tu masz dane : i opinie http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentacje_moto/kawasaki/gpz500/gpz500.htm dodam ze jako kierowca bo tylko tak się na nim poruszałem był bardzo wygodny i pieniążki w tej cenie już będziesz mógł kupić nowsza wersje od mojej i jeszcze może cos zostanie na stroi obecnie jeżdżę suzuki gsx600f z 1994 street jeden z cięższych motocykli silnik olejak jak w bandicie twarda i dynamiczna sztuka choć ja osobiście mam problemy z skrzynia2 bieg  i jest już jakas moc także na pierwsze jednak polecał bym jakąś 500 tak jak wyżej pisałem kawa gpz ma owiewki dwa tłumiki fajny wygląd typ turystyczno-sportowa ekonomiczna tania w eksploatacja i wzrostowo bardzo pasująca ewentualnie jak wyżej pisali jakaś hondę cb500  cos w tym stylu taka moja propozycja:)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym powrócić do tematu, gdyż właśnie dzisiaj dokonałem pierwszego motocyklowego zakupy czyli ......  ubioru :smile:  Miała być SECA wyszła MODEKA  ze względu na spodnie, które muszą być w wersji skróconej a niestety SECA z tego się wycofała.  Kask  jaki  ma dotrzeć do mnie po weekendzie to Shark 900 C  no i rękawice. W międzyczasie  zapisałem się do szkoły doskonalenia jazdy i mi koparka opadła jak mało wiem, a w zasadzie  teraz czym więcej wiem tym czuję, że coraz większa czeka mnie nauka. jak na razie idzie mi bardzo fajnie, miałem okazję popróbować różnych motocykli,  GS 500, jakąś starszą Hondę,  do tego jakąś 250 i  coś jeszcze ale nie pamiętam.  Ogólnie tak jak pisaliście, GS  jest taki trochę bardziej agresywny niż honda która równomiernie oddaje moc, Na GS czułem się całkiem fajnie ,  bardzo  ciekawie wchodziła w zakręty i  fajnie się ją manewrowało. honda była już o wiele cięższa i  raz musiałem ją  położyć chyba ze zmęczenia  przy hamowaniu do zera, jednak waga lekko dała  we znaki. Teraz czeka mi powrót do czytania poprzednich  postów i przeglądanie  miejsc gdzie będę mógł coś kupić. Kurcze  teraz chyba zaczyna się sezon i wszystko  cenowo bardzo podskoczyło do góry, mam jednak nadzieję że  uda mi się uchodzić jakiegoś GSa może  GS500 F   albo  hondę  CB 500 w dobrym stanie - pozostaje mi szukać. Co do pojemności 600 na razie sobie daruję, gdyż dla mnie jak na razie pojemność 500 i osiągi  takich motocykli są jak najbardziej wystarczające, szczególnie, że bardzo mi się podoba  zabawa w manewrowanie i takie inne podobne rzeczy w kwestii nauki i doskonalenia. Oczywiście jak uda mi się coś nabyć, pochwalę się i może wtedy za trochę uda nam się spotkać na trasie na kilka słów  gdzieś w bocznej zatoczce czy  podczas tankowania. Pozdrawiam

PS

Jak byście słyszeli o jakimś motocyklu z  rodowodem  i w dobrym stanie do ok 5 tys. bardzo poproszę o informację.

Edytowane przez Artvinci (wyświetl historię edycji)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym powrócić do tematu, gdyż właśnie dzisiaj dokonałem pierwszego motocyklowego zakupy czyli ......  ubioru :smile:  Miała być SECA wyszła MODEKA  ze względu na spodnie, które muszą być w wersji skróconej a niestety SECA z tego się wycofała.  Kask  jaki  ma dotrzeć do mnie po weekendzie to Shark 900 C  no i rękawice. W międzyczasie  zapisałem się do szkoły doskonalenia jazdy i mi koparka opadła jak mało wiem, a w zasadzie  teraz czym więcej wiem tym czuję, że coraz większa czeka mnie nauka. jak na razie idzie mi bardzo fajnie, miałem okazję popróbować różnych motocykli,  GS 500, jakąś starszą Hondę,  do tego jakąś 250 i  coś jeszcze ale nie pamiętam.  Ogólnie tak jak pisaliście, GS  jest taki trochę bardziej agresywny niż honda która równomiernie oddaje moc, Na GS czułem się całkiem fajnie ,  bardzo  ciekawie wchodziła w zakręty i  fajnie się ją manewrowało. honda była już o wiele cięższa i  raz musiałem ją  położyć chyba ze zmęczenia  przy hamowaniu do zera, jednak waga lekko dała  we znaki. Teraz czeka mi powrót do czytania poprzednich  postów i przeglądanie  miejsc gdzie będę mógł coś kupić. Kurcze  teraz chyba zaczyna się sezon i wszystko  cenowo bardzo podskoczyło do góry, mam jednak nadzieję że  uda mi się uchodzić jakiegoś GSa może  GS500 F   albo  hondę  CB 500 w dobrym stanie - pozostaje mi szukać. Co do pojemności 600 na razie sobie daruję, gdyż dla mnie jak na razie pojemność 500 i osiągi  takich motocykli są jak najbardziej wystarczające, szczególnie, że bardzo mi się podoba  zabawa w manewrowanie i takie inne podobne rzeczy w kwestii nauki i doskonalenia. Oczywiście jak uda mi się coś nabyć, pochwalę się i może wtedy za trochę uda nam się spotkać na trasie na kilka słów  gdzieś w bocznej zatoczce czy  podczas tankowania. Pozdrawiam

PS

Jak byście słyszeli o jakimś motocyklu z  rodowodem  i w dobrym stanie do ok 5 tys. bardzo poproszę o informację.

Witam

Pomyśl o CB 750,naprawdę fajny motor,wybacza wiele błędów mimo swojej wagi,ale z pod pupy Ci nie odjedzie.CB 500 znudzi Ci się po 5000 km,i co wtedy???Zmiana,z poważną stratą finansową?Widzę że na moto masz 5 tyś.zł,radzę wydaj je rozsądnie,kup raz.Sevenka ma silnik praktycznie dezobsłógowy(olejak),nogami będziesz sięgał,spalanie ok.6,5 l/km(moja paliła ok.6,8,ale wszystko w okolicach czerwonego pola),frajda gwarantowana.Tym motorem będziesz mógł się cieszyć więcej jak jeden sezon.Na stronie http://seven-fifty.prv.pl/ masz kopalnię wiedzy nt. tego motoru.Jak wspomnę,to jeszcze mi się łezka kręci.Naprawdę polecam.

LwG

Mirek