SMmaciek Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 http://www.mm-motocykle.com.pl/images/handbar_ac.jpg Chcąc chronić klamki zakupiłem takie osłony. Pierwsze wrażenie- jakoś średnia:/ Jak zacząłem przykręcać plastiki do rdzeni to zaczęły się cuda, plastiki trzeba zdrowo ponaginać żeby je dopasować, bardzo łatwo przeciągnąć gwint, za miękki materiał:/ Dałem śrubki na przelot z nakrętką i jakoś plastik się trzymał Biorę się za montaż do kierownicy i znów kłopoty, manetka gazu nie chciała swobodnie wracać, rdzeń zahaczał o zbiornik płyn hamulcowego. Po ponad godzinie udało się to ustrojstwo jakoś zamontować Na test długo nie czekałem, po około 2 tygodniach moto spadł mi ze stopki:/ Osłona pogięła się w piz**, klamka sprzęgła złamana:/ dobrze że moto sam się wywalił, nie chciałbym tam trzymać ręki. Z całego serca odradzam te osłony, szkoda kasy i nerwów:) Teraz zakupiłem osłony ZETA http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/14/29/04/3414290423 Mam nadzieję że nie dowiem się za szybko jak się spradzają, le jakby co to dam znać 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszSM Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Zety zamawiałeś przez internet czy w sklepie jakimś kupiłeś ? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMmaciek Posted July 29, 2013 Author Report Share Posted July 29, 2013 z allegro wziąłem 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMmaciek Posted March 22, 2014 Author Report Share Posted March 22, 2014 (edited) No i przyszedł czas na ZETY :/ Wyglebiłem dzisiaj na rondzie przy około 30, osłona dała radę :)ZETA prawie nie drgneła na kierownicy (delikatna korekta była potrzebna) i oczywiście lekko porysowana ale klamka uratowana:) Jeżeli kiedykolwiek będę musiał kupić handbary to na bank będą to ZETY Edited March 22, 2014 by MACIEKgsxr (see edit history) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts