Michallica Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Miesiąc temu byłem na przeglądzie przy stacji na Wyszyńskiego to mnie gośc rozbawił, obszedł moto do okoła podrapał sie po głowie i mówi: - w życiu jeszcze takiego nie widziałem, fajne zawieszenie z przodu, oooo i wwszystkie klocki nowe... bo co jakiś dawca przyjedzie to na żyletkach... Po czym zaprosił mnie pan do biura postawił stempelek w dowodzie i mówi: - proszę sobie wybrac prezent z gabloty To sobie wybrałem - preparat USUWA OWADY Piekna sprawa a wy o patologiach piszecie hehehehe Edytowane 24 Lipca 2013 przez Michallica (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszVV Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Swoją drogą- ile wypadków (jeśli o nas chodzi) jest powodowanych złym stanem technicznym pojazdu ? Wie ktoś może ? Powyżej 1% ? Dobre pytanie. Sugerowana odpowiedź już mniej. Jeśli wydaje Ci się, że 99% motocyklistów jeździ na wychuchanych i zadbanych, a przede wszystkim sprawnych maszynach, to... rozejrzyj się. Nie zabierałem głosu, kiedy mi imputowano, że nie mam pojęcia czym jeżdżę i dlatego się uwziąłem na przeglądy. Bo to kulą w płot... Ale jestem pewien, że masa młodych ludzi, kupujących przechodzone moto po prostu wsiada i zap... Serio, jesteś w stanie określić, że stan techniczny moto jest marginalną przyczyną wypadków? Grats. Dobra, tyle ode mnie, rano kierunek Hungaroring 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofi Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 dziękuję za temat, bo dzięki Wam na następne badanie podjadę na taką bardziej wymagającą stacjęw tym roku, byłam po raz pierwszy, zaraz po zakupiePan sprawdził kierunki i jużna pytanie: czy to wszystko powiedział "a co tu może się popsuć"i dostałam papiereka ja naiwna myślałam, że motocykl sprawdzą jak auto i dowiem się, że naprawdę jest wszystko ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Tomasz VV: To nie złośliwość- po prostu w żadnej statystyce wypadków motocyklowych (a trochę ich widziałem) nie znalazłem wypadku spowodowanego złym stanem technicznym pojazdu. Zerknij choćby na http://www.scigacz.pl/Wypadki,motocyklowe,w,Polsce,raport,2012,20477.html (tabela 5). Oczywiście pojawia się pytanie czy rzeczywiście tak jest czy też zbierający dane po prostu nie uwzględnili takiego czynnika, ale na to Ci nie odpowiem. Czy wszyscy jeżdżą motocyklami w akceptowalnym stanie technicznym ? Pewnie nie, dokładnie tak jak nie wszyscy jeżdżą trzeźwi, z OC czy prawkiem, ale z ręką na sercu- nie sądzę żeby akurat w podejściu tych, którzy świadomie jeżdżą trupami, zmiana nastawienia stacji diagnostycznych coś zmieniła. Znalazłem coś takiego: http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/wypadki-szkoda-ze-zmarli-nie-potrafia-mowic,1894338,324 Dane dla wszystkich pojazdów i odsetek wypadków spowodowanych złym stanem technicznym to 0,25% ... Edytowane 25 Lipca 2013 przez Rado (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj https://www.artstation.com/rkurczewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Motocyklem na rolki kazano mi wjechać tylko raz w mojej karierze. Było to w zeszłym roku na Wyszyńskiego przy Armii Krajowej (przy stacji benzynowej). Bardzo mnie to zaskoczyło bo do tej pory jeździłem albo na Targową, albo ostatnio do Zgierza na Dygasińskiego i tam właściwie sprawdzano tylko numery ramy, czasem światło stopu i kierunki (co ciekawe tylko tylne). Speedcar ma u mnie dużego minusa. Miałem zaświadczenie o zgubionej rejestracji z WK, byłem z kwitkiem u nich i przez 3 dni zbywali mnie bo nie chciało im się zadzwonić do WK. W końcu diagnosta zaczął się na mnie drzeć i moją mamę, że przynoszę mu jakiś śmieci i nie zrobi mi przeglądu Ostatnio przechodziłem przez ich parking to diagnosta do mnie na k**wie wylatuje, że chodzę po jego parkingu i dzwoni po straż miejską Porypana stacja W Konstantynowie przy wjeździe od strony Łodzi nie było żadnych problemów. Diagnosta sprawdza światła, nr. a jawką aż nawet rundkę zrobił żeby przetestować 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okropna Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 http://motoryzacja.interia.pl/motocykle/news/motocyklisci-grozni-na-drogach-nie-tylko-z-powodu-brawury,1942086 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Straszne manipulowanie faktami- pełno ogólników, ani jednego odwołania do źródeł, za to przytaczanie masy informacji które tak naprawdę nie dotyczą tematu, ale są odpowiednio negatywne i "ustawiają" nastrój. No i ponownie- zapędy do mierzenia krzywizny bananów i wiara w to, że jeśli ludziom w jakiejś dziedzinie zostawić wolną wolę, to świat się zawali. A gdzie pies pogrzebany ? Wiadomo- sprzeda się wyposażenie dla stacji diagnostycznych, będzie nowy papierek dla diagnosty (oczywiście płatne szkolenia) a potem ciągnięcie kasy z możliwie częstych kontroli. 0 Cytuj https://www.artstation.com/rkurczewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ja byłem wczoraj na przeglądzie i diagnosta bardzo dokładnie sprawdził... numer ramy. Świateł nie sprawdzał ale zapytał czy działają 0 Cytuj wolę dwieście po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasza7 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Jakby ktoś szukał to fajna stacja diagnostyczna jest na na Przybyszewskiego 199 (Polmozbyt). Sprawdzają światła, hamulce na rolkach, zawartość spalin itp. Tak przynajmniej było w tamtym roku jak byłem tam motocyklem. Nie robią problemów raczej, ale z drugiej strony zwracają uwagę na stan opon i hamulców. Zaraz po zakupie miałem pordzewiałą tarczę z przodu i diagnosta chociaż o to spytał BTW:Mnie najbardziej wkurza, że puszczają samochody z wyciekami. Po prostu nie widzą, że spód samochodu jest cały "nasmarowany", a potem przed światami mamy połacie oleju. Nie było by tyle złomów na drodze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 dla tych, co bardzo chcieli http://motocykle.onet.pl/zmiana-przepisow-dot-badan-technicznych/v1zt6 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Witam dzis bylem na przegladzie na Targowej moge polecic gosc konkretny posprawdzal co trzeba tylko wspomial abym zalozyl z tylu odblask pod tablica bo pieski jak niemaja do czego to przywalaja sie do odblasku 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi