PIT Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Odgrzewam kotleta :-). Czym okleić/pomalować wydech na ciemny kolor (czarny/carbon) ? Czy to jest opłacalne i realne do zrobienia ? Dlaczego ? Jak oglądam ogłoszenia to często są motocykle fajne czarnulki i tuningowany wydech np. Akrapovic srebrzący się jak psu jajca Wydech fajny tylko wygląd trochę szpeci czy dało by się to jakoś przyciemnić ? Pewnie są specjalne farby do wysokich temperatur ale ta blacha jest z reguły jak chrom z połyskiem i nie wie czy coś się tego będzie trzymać, pomyślałem o oklejaniu ale folia odpada ze względu na temperatury. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Jest carbon na oklejanie komina drogi ale trzyma się kupy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 jeśli wydech jest przelotowy to nie osiąga wysokich temp i jest szansa że dobra folia się utrzyma, jesli chciałbyś malować to farba piecowa (do kominków) zmatowić papierem ściernym, odtłuścić i do dzieła, będzie się trzymać 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Wylacznie piecowka. ) [media]https://www.youtube.com/watch?v=HMHL5glgyFs[/media] 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Dzięki za podpowiedź - czyli jest szansa. Zasadniczo jeśli naklejki firmowe producentów się trzymają to inna odpowiednia naklejana folia też powinna ale zawsze zostaje malowanie jak Kosmaty napisał. Tomahouk - Jakieś namiary na rodzaj tej foli albo namiary gdzie kupić, gość w Zgierzu będzie miał (zadzwonię tam później)? Bulba - takiego piekarnika to nie będzie "Grill z FŁM" Jak już będę miał coś konkretnego i trafi się taka błyszcząca armatura to zmierzę temperaturę i wtedy będę kombinował. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASTRZAB Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Plastdip się nie sprawdził i wiele firm od tego odchodzi gdyż mają ciągle reklamacje , po prostu nie wytrzymuje i odłazi 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybcia Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Witam, planuję okleić motocykl i tu mam kilka pytań do osób które się w to już bawiły. Czy taka folia spełnia swoje zadanie czy jest to bardziej zabawa na krótki okres czasu ? Czy warto spróbować okleić moto samemu, na filmach instruktażowych nie wygląda to zbyt skomplikowanie i ostateczne pytanie czy kojarzy ktoś sklep w Łodzi gdzie ową folię zakupię ? Mam wolny weekend i trochę czasu a na przesyłkę z allegro nie che mi się czekać. Pozdrawiam 0 Cytuj MZ ETZ 150 > Yamaha FZS600 Fazer > Honda CBR 900RR SC33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Powiem Ci że 2 motongi oklejalem i chyba już nie chce. Zabawy jest w cholerne. Sam nie dasz rady 2 lub 3 osoby. Średnio na owiewke na początku musisz liczyć 2-3 godziny. Ja folie kupowałem u gościa w Zgierzu, na allegro go znajdziesz 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybcia Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Zmartwiłeś mnie, będę obklejał Fazera '02 więc to tylko 4 elementy ogon, bak , czasza, błotnik. Mam dodatkowy ogon na nim poćwiczę zobaczymy jak to wyjdzie Najbardziej obawiam się obklejania czaszy ze względu skomplikowanego kształtu. Pożyjemy zobaczymy Folie zamówiłem już na allegro, byłem na Płockiej w Łodzi ale na składzie mają mały wybór a na zamówienie rolka na samochód ... Ok w tym tygodniu może coś zdziałam to wrzucę jakieś foty jak poszło 0 Cytuj MZ ETZ 150 > Yamaha FZS600 Fazer > Honda CBR 900RR SC33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 czasza i bak najbardziej przejebane elementy zaopatrz się w rakle, przydaje się, powodzenia 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 zaopatrz się w rakle, przydaje się, powodzenia No i w opalarkę. Przydaje się przy oklejaniu dziwnych kształtów Jeśli chodzi o folię, zobacz jeszcze w Akcesie na Maratońskiej. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Odgrzeje kotleta bo ostatni wpis to 2015r. Chcę okleić tylny błotnik na czarno bo kupiłem taki żółty, a malować nie chcę, czy pojawiły się jakieś nowe firmy lub znawcy tematu w Łódzkim. Kogoś polecicie a może znacie ceny ? LWG 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 X-Line ul. Kaczeńcowa 10 w Łodzi. Dzwoń do Adama to ogranie Ci to bez problemu. Co do ceny to wszystko zależy w jakim stanie lakierniczym jest ten błotnik i na jaką folię się zdecydujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Dzięki za info. mój kumpel się podjął ale się męczy, bo to nie takie proste, Jak mu się nie uda to będzie Adam. pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordi Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Potwierdzam i polecam X-Line. Są motocyklistami i pasjonatami. Znają temat oklejania od podstaw. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi