Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Oklejanie Motocykla Folią

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was trudni się oklejaniem albo wie gdzie podjechać, aby zrobili to profesjonaliści. Do oklejenia czacha, bak i zadupki w Kawie GPZ500.

Opublikowano

Snb na rewolucji mysle ze tez by sie podjeli.

Opublikowano

Snb na rewolucji mysle ze tez by sie podjeli.

Popieram. Nie znam lepszej firmy :smile: http://www.snblodz.com.pl/

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

po sezonie też myślę oddać parę plastików aby zakleili je na biało (zmiana wyglądu VStroma z oryginalnego czarnego mat na biały błysk) - to chyba lepsze niż farba która z czasem popęka i będą widoczne pajączki ;)

Opublikowano

zawsze jeszcze jest plastidip ale jedynie mat . 

Opublikowano

Polecam http://www.tomgraf.pl/

okleją wszystko folią :smile:

Siedzię w sprzedaży tego rodzaju folii i potwierdzam, że "tomgraf" i dodatkowo http://www.omnidruk.pl zrobią to doskonale i pełnym zadowoleniem klienta. 

Ten drugi nie jest tani, ale za to jest to chyba najbardziej znana firma zajmująca się reklamą na samochodach (reklamy na wielu autobusach w Łodzi).

Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych"

Opublikowano

Gomes: Jest tez polysk do plastidipa jak i perla

ale na zywo efekt jest duzo gorszy niz na filmach.

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Opublikowano (edytowane)

Plastidip nie podoba mi się, więc nie biorę go pod uwagę. Najlepsze jest, że "TOMGRAF" mam ulicę od siebie i nie mam kiedy do nich podjechać.

Byłem dziś w TOMGRAF-ie i za oklejenie białym połyskiem + drugą warstwą folii bezbarwnej powiedzieli 470,00 zł. Więc wydaje mi się, że nie najgorzej. Zanim dojadę pod Central to skoczę xreklamy i snb.

Edytowane przez carusek (wyświetl historię edycji)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

To mamy z tego co widać 4 firmy które oklejają, po weekendzie odwiedzę każdą. Jutro napiszę do nich aby się jakoś wstępnie umówić na wycenę ;-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kto wie gdzie w Łodzi można kupić folię termokurczliwą na metry?

Na Płockiej

http://goo.gl/maps/STI4A

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam chcecie okleic folia zapraszam tutaj macie kolorystyke foli carbon i nie tylko ponadto spawanie plastikow wszelkiej masci.

Ups. Zdjecie sie nie wkleilo. Wzornik kolorow dostepny jest jako mms lub do obejrzenia osobiscie. Efekty spawania plastikow w przypadku np. PP w fazie koncowej prawie niezauwazalne. kontakt podany w inf. Osobistych.

Folie carbon 3D 4D maty chromy kocie oczy maty z brokatem blyszczace a raczej miniace sie. 72 wzorniki plus tzw. Flok do wewnatrz auta cos jak welur. Chcecie obejrzec zadzwoncie to podjedziemy i pokazemy wzorniki.

Jezeli chodzi o ceny to nizsze niz sprzedaja folie np. W zgierzu. Nie dajcie sie zwiesc ze foli jest 3M bo.to tylko nadruk z tylu folii. Wszystkie folie sa z chin. Ten co je zamawia ustala grubosc tej foli 0.15 0.18 0.22 itd. Istotne jest jaki rodzaj kleju jest i forma w jakiej jest umieszczony na folii. Np. Kamalikowa lub pecherzykowa. Ma to.znaczenie przy oklejaniu. Wszystkiw folie sa termoplastyczne.

Opublikowano

U mnie temat upadł do końca sezonu, ale dobrze wiedzieć. A kolor o jakim myślałem to biały połysk.

Opublikowano

3M 4M 5M 6M to sa oznaczenia w chinach. To na tyle z podstawowych informacji. Ps. Jezeli bedziecie robic prywatnie sobie to nie polecam opalarki jezeli nigdy wczesniej nie robiliscie tego.

Opublikowano

Będę myślał o oklejaniu zimą. Jak już odstawię moto i odkręcę co trzeba to się odezwę :smile:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja swojego gsxf-a oklejałem całego carbonem sam i nie jest to takie skomplikowane jak sie wydaję, jest tylko za***iście czasochłonne, jak coś to mogę pomóc

Opublikowano

jak coś to mogę pomóc

folię już mam, zimą okleję kawałek kufra (na zdjęciu widoczny jako srebrny pasek) - pomożesz? bo nie wiem ile browarów już chłodzić ;)

givi-v46.jpg

Opublikowano

Ja próbowałem zadupek u siebie okleić i nie dałem rady :sad2:

Opublikowano (edytowane)

pd spoko, nie ma sprawy, jak coś to podeślij mi kufer i na drugi dzień bedziesz miał :smile:

Carusek, przy małych elementacah jedna osoba da rade ale większe owiewki itp to już min 2 osoby muszą być

Edytowane przez kosmaty (wyświetl historię edycji)
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

powiedzcie mi czy można jedną warstwę na drugą kleić ? bo już kiedyś oklejany miałem wydech czymś takim - poprzedni właściciel. Folia się troche porysowała i teraz pytanie czy trzeba ją ściągać czy można kleić jedną na drugą ?

Opublikowano

Rysy spod spodu będzie widać na nowej jak cholera