Olo Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Uważam, że to na co najbardziej należy zwracać uwagę w przypadku kupowania chińczyka to koszt i dostępność części. Niestety nie ma cudów i kupując chińczyka musimy się liczyć że to nie jest japońska jakość, w końcu skądś ta cena jest niższa...Przecież wszystkie chińskie skutery 4t mają jeden rodzaj silnika, 2t też mają jeden rodzaj. Pełno jest części w sklepach internetowy, zwykłych sklepach i giełdach. Ja zrobiłem na chińskim silniku (139FMB) 10 000 km i nie miałem żadnej awarii. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Ja również polecam Ci 125ccm.Dłuższe trasy (nawet na terenie miasta) taką 50-tka są męczące, dla kierowcy jak i skutera. Nawet jak będzie odblokowany szybciej poleci, ale za to silnik dostaje po garach. 125 to już co innego. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ja 4 lata przelatałem na pierdziawkach.1 skuterem był chinol 4T i posiadałem go niecały rok ( więcej przestał w serwisie niż jeździł )2 skuterem był Peugeot Vivacity 2T, lecz był sprowadzony z Holandii i był to mopet ( po odblokowaniu max. 40km/h )3 skuterem a zarazem najlepszym była Yamaha Aerox 2T chłodzony cieczą, zmieniony wydech, wariator, sprzęgło itp. w trasie nie był uciążliwy bo było można trzymać prędkość przelotową pomiędzy 75-85km/h, a maksymalna była większa :DByłem nim 2 razy w Częstochowie i 3 razy pod Poznaniem nad jeziorem.Więc ja jestem zdania że lepiej kupić używany ale markowy skuter, niż chinola w podobnej cenie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madpawel Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ze skuterów to najlepiej cos markowego Japonskiego o ile do chinczyków łatwo dostać czesci silnikowe to z plastikami bedzie juz problem a o szlifa na naszych drogach nie trudno.Importerzy chinczyków zapewniaja czesci do 2 lat a i z tym bywa nieraz problem.Z japonskimi skuterami tak jak i motocyklami nie takiego problemu co najwyzej trzeba troche poczekać. 0 Cytuj STUNTEX - serwis motocyklowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki_ELW Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ja na swojego chinola nie narzekam, chociaż nie obyło się bez drobnych napraw i wizyty w serwisie, wiadomo, materiał użyty do ich budowy jest słabszy, mimo wszystko nie jestem ich przeciwnikiem, a co do pojemności, to tak jak pisałem w wątku o swoim skuterze, ta konstrukcja ma sporą rozpiętość pojemnościową...Silniki typu 139QM to kopia Hondy GY6 więc konstrukcja jest sprawdzona... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 o cholera ja chce kupić skuter do warsztatu żeby po jakieś klamoty jeździć takie co w kufer się mieszczą czasem jak wyjadę po części to nie mam mnie z godzinę a jadę tylko po np. pasek czujnik temp.i komplet klocków i muszę autem co nie do końca mi pasuje 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madpawel Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ja dwa lata temu smigałem Honda Foresight 250 ,super sprawa skoczyc gdzies szybko po czesci do warszatu,rok prod.1999,kosztowała ok 2500 zł,V-max 120,zużycie paliwa do 4 litrów na 100km 0 Cytuj STUNTEX - serwis motocyklowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 rozmawiałem z krzyśkiem i zobacze co on ma sprzęta dla mnie aprila 51 http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupo1978 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 ja śmigam honda forza i moge jak najbardziej polecic . buja sie przy mojej wadze 120 kg do 135 km/h wygodny na długie trasy i przy ekonomicznej jezdzie pali 3,5 do 4,0 litra . pierwsze modele kosztuja w granicach 5-6 tys. dołaczam link http://www.skutery.net/skutery.php?model=224 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaizen Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Jezeli nie masz prawka jeszcze to piaggio typhon ze starszych jest bardzo oki jezeli strach Ci nie straszny to hexagon 150 daje wielka frajde z jazdy i wygody. Sa tanie i bezawaryjne polecam bo je mialem. W anglii typhona 50 w lodzi hexa. Ja wychodze z zalozenia ze jezeli malo kaski lepiej jest kupic starszego ale firmowego strawdzonego niz Chinskie z salonu. Tez mialem i dzieki WIELKIE. Jezeli chcesz wydac wiecej i nie masz prawka to nie rzuca sie w oczy gillera 180cc taki maly potwor wyglada jak z tesco a jezdzi jak pocisk. Gillera 50 tez bezawaryjna i swietnie smiga. Trzymaj sie z dala od chinoli bo sie nalezysz pod tym 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Ja może nie doradzę Ci jakubko samego skutera bo na nich się kompletnie nie znam. Za to jeśli chodzi o markę i coś takiego, żeby sobie popykać coś przywieźć to całkiem niedrogo możesz kupić sobie motorower. Mojego Zippa widziałeś, więc wiesz jaka jakość wykonania. Generalnie jakiś czas siedziałem na forum Zippa i o dziwo nie jest dużo skarg na tę markę. Pytanie w jakiej kwocie chcesz kupić i jakie osiągi Cię interesują? Bo jeśli chcesz kupić skutera 50cc to możesz zainteresować się Quantumem - ma go koleś z pizzerii 2 dłonie i zrobił na nim już ze 30 tys - rozmawiałem z nim i mówi, że tylko 2 usterki poza wymianami serwisowymi, czyli tym co wymieniać trzeba regularnie. Jeśli chcesz coś większego to ZIpp ma za 3-4.5 tys zł Nekena czy Manica - ten drugi 125 cc kupisz za 3300 nówkę. Tutaj masz pełną ofertę producenta: http://www.zipp.pl/produkty.php?pierwszy=3 Skutery z racji ich ilości są na osobnej liście. Jest z czego wybierać 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitrx Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Sorry, że odgrzewam stary wątek, ale chciałbym popytać co sądzicie o tym sprzęcie http://www.romet.pl/Moto,LATTE_CITY,20,633,13858,2014.html Taki do lokalnych tras - praca, dom, zakupy, poczta itd. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nelly Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 A Barton Firefox 2T? Te same fabryki co Romet, a cenowo wychodzi lepiej. Dobry skuter, w sam raz na trasy dom-sklep-praca. Niewielki jest, ale fajnie się prezentuje i cena naprawdę atrakcyjna imo. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi