Aidekk Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Wg mnie każdy: głupi czy mądry, ma swój rozum i niech postępuje wg niego. Chce jeździć po pijaku - niech jeździ, bez prawka - analogicznie. Niech tylko jego mądra głowa sobie przemyśli na ile warto i można. Niech on sam ocenia na ile może/chce/powinien wyjechać bez dokumentu czy po wypiciu. W końcu to on będzie odpowiadał za swoje czyny. Wg mnie za spowodowanie wypadku pod wpływem alko czy innych substancji powinna być kara x 2, ale uważam też, że za samą jazdę pod wpływem jeśli nikomu nie zaszkodzisz ścigać i karać nie powinni. I możecie mnie jechać ile chcecie. Zdanie mam wyrobione i raczej nie macie argumentów by je zmienić. Wy wrzucanie ludzi do jednego worka i zawsze czarne jest czarne a białe jest białe. Niestety jest wiele odcieni szarości, których pod uwagę nie bierzecie. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Wg mnie każdy: głupi czy mądry, ma swój rozum i niech postępuje wg niego. Chce jeździć po pijaku - niech jeździ, bez prawka - analogicznie. Niech tylko jego mądra głowa sobie przemyśli na ile warto i można. Niech on sam ocenia na ile może/chce/powinien wyjechać bez dokumentu czy po wypiciu. W końcu to on będzie odpowiadał za swoje czyny. Podoba mi się ten kawałek o tym kto będzie odpowiadać za swoje czyny, powinieneś napisać to do męża kobiety zabitej przez pijanego na rewolucji i oczywiście do jej dziecka, które teraz ma rok i nigdy już mamy nie pozna. Zdanie mam wyrobione i raczej nie macie argumentów by je zmienić. Wy wrzucanie ludzi do jednego worka i zawsze czarne jest czarne a białe jest białe. Niestety jest wiele odcieni szarości, których pod uwagę nie bierzecie. W tym przypadku czarne jest bardzo czarne a białe jest bardzo białe, bez żadnych odcieni szarości. Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 W tym przypadku czarne jest bardzo czarne a białe jest bardzo białe, bez żadnych odcieni szarości. Bart, ale ja się zgadzam. W tym konkretnym przypadku gość wypił + spowodował wypadek, więc tak jak napisałem: za spowodowanie wypadku pod wpływem alko czy innych substancji powinna być kara x 2 Są niestety inne przypadki i w poście chciałem zwrócić na to uwagę. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rook Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Wg mnie każdy: głupi czy mądry, ma swój rozum i niech postępuje wg niego. Chce jeździć po pijaku - niech jeździ, bez prawka - analogicznie. Niech tylko jego mądra głowa sobie przemyśli na ile warto i można. Niech on sam ocenia na ile może/chce/powinien wyjechać bez dokumentu czy po wypiciu. W końcu to on będzie odpowiadał za swoje czyny. Na szczęście nie jest i nie będzie tak jak mówisz, bo jak "mądra głowa może sobie przemyśleć" gdy myśli nietrzeźwo - to po pierwsze. I może i bym się zgodził z Tobą gdyby nie jedna zasadnicza sprawa. Pisząc " w końcu to on będzie odpowiadał za swoje czyny" może i się nie mylisz ale zapomniałeś o najważniejszym, że konsekwencję decyzji osoby nietrzeźwo myślącej mogą wybiegać poza to co się z nim stanie. Gdyby było tak jak mówisz ludzie by się bali wychodzić z domu, wszyscy by sami oceniali czy są w stanie wsiąść i jechać. To trochę tak jak dać wszystkim bez wyjątku dostęp do broni palnej, ale trzeba pamiętać, że konsekwencję jej użycia mogą ponieść niewinne osoby. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Wg mnie każdy: głupi czy mądry, ma swój rozum i niech postępuje wg niego. Chce jeździć po pijaku - niech jeździ, bez prawka - analogicznie. Niech tylko jego mądra głowa sobie przemyśli na ile warto i można. Niech on sam ocenia na ile może/chce/powinien wyjechać bez dokumentu czy po wypiciu. W końcu to on będzie odpowiadał za swoje czyny. Wg mnie za spowodowanie wypadku pod wpływem alko czy innych substancji powinna być kara x 2, ale uważam też, że za samą jazdę pod wpływem jeśli nikomu nie zaszkodzisz ścigać i karać nie powinni. I możecie mnie jechać ile chcecie. Zdanie mam wyrobione i raczej nie macie argumentów by je zmienić. Wy wrzucanie ludzi do jednego worka i zawsze czarne jest czarne a białe jest białe. Niestety jest wiele odcieni szarości, których pod uwagę nie bierzecie. Czytam I nie wierze.... czyli że np gość z poziomem 4,5 promila wypadający z samochodu podczas kontorli niech jedzie dalej póki kogoś nie zabije? Chopie w takim razie pozostaje mieć tylko nadzieje że jęsli ktoś z %kierowców w razie czego trafi na kogoś z Twojej rodziny nie mojej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julka Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Konsekwencje jazdy po pijaku to nie mandat... - dla "kretynów" Była gdzieś w moim poście mowa o tym, że za jazdę po pijaku jest mandat? aha, rozumiem, że na forum dzielimy się i dyskutujemy o wszystkim tylko nie o faktach i Ty decydujesz jaka wiedza jest zbędna a jaka niezbędna i dla kogo. Ręce mi opadają. Postaraj się rozszerzyć horyzont na cały kontekst i wyjdź poza własne mniemanie to zrozumiesz. Chopie w takim razie pozostaje mieć tylko nadzieje że jęsli ktoś z %kierowców w razie czego trafi na kogoś z Twojej rodziny nie mojej Ludzie, spuście z tonu, bo to idzie w jakimś dziwnym kierunku... 0 Cytuj Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rook Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Była gdzieś w moim poście mowa o tym, że za jazdę po pijaku jest mandat? Rozumiem, że nie dostrzegasz ironii w mojej wypowiedzi, choć nie ukrywam, że trochę się spodziewałem. Ręce mi opadają. Postaraj się rozszerzyć horyzont na cały kontekst i wyjdź poza własne mniemanie to zrozumiesz. Najchętniej bym Tobie powiedział dokładnie to samo, bo nie widzisz nic poza własnymi racjami (oczywiście masz do nich prawo) i proszę Cie byś nie pouczała mnie co mam pisać na forum, bo nie na tym polega dyskusja. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julka Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Rozumiem, że nie dostrzegasz ironii w mojej wypowiedzi, choć nie ukrywam, że trochę się spodziewałem. Kolego, ogarnij trochę swoje zapędy i rozbuchane ego. 0 Cytuj Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Julka w dziwnym kierunku to zaczeło iść kiedy na forum kierowców pada stwierdzenie o przyzwoleniu, wręcz akceptacji, do jazdy na podwójnym gazie. jeśli chop nie widzi w tym nic złego i akceptuje to - brutalne - jedyną możliwością aby zmienił punkt widzenia jeśli (odpukać) będzie się wypowiadał na temat czergoś co spotkało kogoś z jego bliskich. I patrząc przez pryzmat mojej rodziny - dużo większego - zagrożenia jakie dunknięci stwarzają na drogach wole żeby elimonować ich z dróg na wszelkie sposoby 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Już jest, z tym, że napisali że motocyklista wjechał a nie że pierdolotem zajechał motocykliście. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madziulek Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Wjechał w Poloneza.... żal .... Expres i dziennik...... nie Polonez zajechał tylko motocyklista wjechał http://express-tv.pl/wypadek-motocyklisty-na-al-pilsudskiego-wjechal-w-poloneza-caro,artykul.html?material_id=51cc930cb564daa475c9759c 0 Cytuj Naciskam starter. Jeszcze kominiarka,rękawice,kask.Ruszam,opada zmęczenie i złość.Zostawiam za sobą świat pełen zawiści,krzywd,raniących niedomówień..... bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arthur Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 tam często ludzie jadą lewym pasem, a gdy się orientują , że jest do skrętu w lewo szybko się wbijają na prawy pas. 0 Cytuj "Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okropna Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Na filmiku widać że poldonez stoi częściowo na lewym pasie , teleportował się skoro baba jechała prosto ? czy siła odśrodkowa ją tak zniosła ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlfabianka Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 To będzie bliżej siły odśrodkowej, albo przyciągania prawo®ęcznego ... 0 Cytuj Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulwa Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) j**any pismak był szybciej niz wezwana karetka wezwalismy pogotowie a tu po 3 4 min juz ta faja z gazety była Edytowane 27 Czerwca 2013 przez bulwa (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julka Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 j**any pismak był szybciej niz wezwana karetka wezwalismy pogotowie a tu po 3 4 min juz ta faja z gazety była 2 zł od wiersza tekstu - nic nie zrobisz 0 Cytuj Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlfabianka Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Mylę się, czy przecież go znamy ... można z nim porozmawiać czemu nie dzieli się za pisanie głupot, jeśli już musi je pisać, albo przewieźć go po włókniarce, żeby więcej tego nie robił Edytowane 27 Czerwca 2013 przez tlfabianka (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turboldz Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Nie byłem nie widziałem ale już widzę jak kłamią za takie artykuły powinno się ich pozywać za grubą kasę to by się może zastanowili nad tym co piszą. O tym Łukaszu co się rozbił o tajniaków też nawymyślali a dziś słyszałem od kogoś co był tam w momencie zdarzenia jak to wyglądało zupełnie inna historia 0 Cytuj www.szpiegowskie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszVV Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 tam często ludzie jadą lewym pasem, a gdy się orientują , że jest do skrętu w lewo szybko się wbijają na prawy pas. A z drugiej strony- skręcający z piotrkowskiej mają jakieś 60-70 metrów na zmianę 4 pasów jeśli chcą skręcić w kilińskiego. Dlatego jest Bangkok tam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Królu Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 wracajac do Lukasza z kawy, mam troche info bo pracuje z jego kuzynem. stan bardzo ciezki, zlamany mostek, uszkodzone serce, zmiazdzona watroba, uszkodzona sledziona i cos z kregoslupem takze katastrofa. 0 Cytuj HONDA CBR 929RR KAWASAKI ZX10R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 ;( 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) rozpieprzoną yamahę plus chłopaka musiałeś być gdzieś indziej, to była Honda 954 A z drugiej strony- skręcający z piotrkowskiej mają jakieś 60-70 metrów na zmianę 4 pasów jeśli chcą skręcić w kilińskiego. Dlatego jest Bangkok tam. do Kilińskiego od Piotrkowskiej to mają z kilometr, chyba raczej w Sienkiewicza...? Edytowane 28 Czerwca 2013 przez działkowy emeryt (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Nie byłem nie widziałem ale już widzę jak kłamią za takie artykuły powinno się ich pozywać za grubą kasę to by się może zastanowili nad tym co piszą. O tym Łukaszu co się rozbił o tajniaków też nawymyślali a dziś słyszałem od kogoś co był tam w momencie zdarzenia jak to wyglądało zupełnie inna historia Nie wiem od kogo slyszales jak bylo...ale pierwsi motocyklisci pojawili sie juz po przyjezdzie karetki/karetek...Byl na moto latni chlopak(krotkie gacie, t-shirt i zlow na plecach), byl kierownik z plecaczkiem...Kilka motongow przejechalo, popatrzylo i pognalo dalej...Ja bylem od poczatku...Sorry,ale jako duzo jezdzacy motocyklem, glownie po naszym miescie, bylem mimowolnym swiadkiem tego co sie wydarzylo. Nie jest tak,ze psiarnia za***rdalala i wjachala na skrzyzowania na pale, stali na drewnoskiej dosc dlugo i czekali jak sie ruch na wlokniarzy zatrzyma, zatrzymaly sie pojazdy na trzech pasach Wlokniarzy, dopiero ruszyli i to dosc wolno i .... Nie chce dalej sie rozwijac. Ja po prostu motocyklem nie wjechalbym na skrzyzowanie w momencie gdy wszystkie puszki stoja...nie wymijalbym ich, czy tam omijal w taka predkoscia, ktora mimo hamowania, przy uderzeniu przestawia puszke o 150-180stopni... Teraz najwazniejsze jest aby Łukasz z tego wyszedl. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez Pablos (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turboldz Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 No to ja gadałem z gościem z tym żółwiem na plecach podobno rozmawiał z jakąś babką która była tam w momencie zdarzenia i gość wcale szybko nie gonił ( fizyka jest dość dziwna ale z tego co widziałem na różnych filmikach wcale nie trzeba wielkich prędkości żeby np auto ważące ponad tonę wylądowało na dachu) to raz dwa że zamiast pomóc motocykliście to tajniaki podobnież zaczęli sobie dyskutować między sobą i to jacyś przechodnie pierwsi do niego podeszli i zainteresowali się co się z nim stało trzy sieją propagandę że gość nie miał prawka na A i nie wiem co tam jeszcze wymyślają. Wjechać wjechali spokojnie i czekali tak jak mówisz ja też prawdopodobnie nie wjechał bym na skrzyżowanie zresztą w korku mijam auta zawsze z minimalną prędkością bo różne rzeczy potrafią się wydarzyć łącznie z pieszymi którzy sobie przechodzą przez jezdnie nie rozglądając się przy tym bo ich zdaniem jak jest korek to droga wolna. Uważam że do zdarzenia doszło z powodu kilku czynników i chyba nie ma co tutaj o tym dyskutować mnie po prostu wkurza zachowanie tych policjantów i te debilne artykuły pismaków ... Swoją drogą mogli by zrobić jakieś głośniejsze syreny w tych super autach tajniaków. Miejmy tylko nadzieje że ten splot nieszczęśliwych decyzji nie zakończy się tragicznie i tak jak mówisz Łukasz z tego wyjdzie 0 Cytuj www.szpiegowskie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arthur Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Pewnie tajniaki nie podeszli do niego , bo musieli ustalić swoją wersję 0 Cytuj "Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi