Jerry Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Cześć,Ostatnio miałem małą przygodę, bo zajechał mi jakiś dziadek drogę i musiałem hamować czym się dało, trochę mnie zniosło na bok, już widziałem siebie co najmniej na chirurgii ale udało się i wyhamowałem. Chciałem od razu zmienić bieg i dogonić kierowcę w celu grzecznego wytłumaczenia zajścia jakie miało miejsce... ale pojawił się problem... przy próbie zmiany biegu skrzynia zaczęła zgrzytać, i nie mogłem znaleźć biegów (!), dopiero po upływie ok. minuty normalnie zaczęły przełączać się biegi i mogłem ruszyć. Hamowałem z wciśniętym sprzęgłem (tak mi się zdaje bo przez nerwy mogę nie pamiętać dokładnie). Czy to normalne, że tak się stało? Czy moja skrzynia się sypie? Czasem mam tak samo jak jeżdżę po dziurach. Z góry dzięki za opinie. 0 Cytuj
scOti Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 a nie przyblokowała Ci się przypadkiem linka od sprzęgła? 0 Cytuj "Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska
Jerry Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Możliwe... ale to było takie uczucie jakbym nie mógł znaleźć biegów. 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Być może po tym zajściu zrzucałeś biegi stojąc w miejscu ? Żeby skrzynia dobrze pracowała nie można np. stojąc w miejscu zrzucić kilka biegów. 0 Cytuj
Adrian-xj600 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 to zalezy od moto u mnie mozna i dziala wszystko bez problemow.... 0 Cytuj
Jerry Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Tak zapewne zrobiłem jak Byku opisał... tylko co zrobić w chwili kiedy nagłe hamowanie, nie zdążę zredukować i już stoje? Jak wtedy zrzucić biegi? 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 pracować nogami troszkę do przodu się turlnąć, delikatnie popuścić sprzęgło, tak by nie zgasł, powinny wejść. 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
BykuOCW Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Postępuj tak jak napisał jaquzie Będzie ok 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi