Skocz do zawartości
W ciągu najbliższych tygodni ta strona zmieni swój wygląd. Przygotuj się na aktualizację skryptu oprogramowania. ×

R1 99R Nie Odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam taki problem że dziś R1 postanowiła mi nie odpalić 

zegary sie włączają ale jak wcisnę starter to wszystko gaśnie coś tam cyka i po wszystkiemu.

zastanawiam sie czy to nie jakiś przekaźnik ;/

tutaj zwracam sie z prośbą nie posiada ktoś takiego moto i nie chciał by sie przejechać na pabianicką koło statoila ? :biggrin:

sprawdziłbym tylko co mi nie działa :biggrin:

dzieki i pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Kulfa-mam niby taki sam ten motór,ale pomóc mogę dopiero jutro[jak nie ogarniesz].

Napisz jak coś,to jutro możemy porobić jakieś przekładki...

Edytowane przez zino (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Słuchaj, Mnie wystraszył podobny problem. Przekręcony kluczyk, wszystko zmierzało ku rozruchowi i w chwili wciśnięcia guzika odpowiadającego za odpalenie motocykla: trach! Wszystko gasło. Na początku myślałem nad bezpiecznikiem. Przekręciłem kilka razy stacyjkę i za którymś miałem unormowaną sytuację, czyli test obrotomierza i po ponownej próbie odpalenia wszystko gasło. Powodem całego zajścia nie były bezpieczniki lecz niedokręcona klema z biegunem dodatnim. Głupotka która narobiła sporo szumu. Posprawdzaj, musi odpalić, łaski nie robi! :biggrin:

Opublikowano

Tak na szybko: akumulator (ale pisałeś, że OK), klemy (tak jak pisze kolega darqvader), ew. główny bezpiecznik albo regulator napięcia. Miałem podobny problem, przy próbie odpalenia pstrykało coś w regulatorze napięcia. Okazało się, że jedna klema była luźno plus zasyfiona i do tego bezpiecznik nie łączył. Sprawdź powyższe, najlepiej namierz gdzie tak pstryka. Jeśli przy aku i bezp. jest wszystko OK to spróbuj przełożyć reg. nap. - kolega zino się zaoferował na ew. przekładki :smile:
Napisz jak postępy :smile: 
Miałem też kiedyś problem ze stacyjką - ale tutaj moto kręciło a nie paliło.

"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..."

http://bikepics.com/members/bzyq/

Opublikowano

Powodem całego zajścia nie były bezpieczniki lecz niedokręcona klema z biegunem dodatnim.

Popieram :smile: Jakiś czas temu obluzowała mi się klema i były identyczne objawy z gaśnięciem. Później sytuacja się powtórzyła, więc popsikałem WD-40 i problem zniknął. Akumulator swoje lata ma, ale odpala za pierwszym razem ciągle - klemy już dają ciała.

Masylant – Marketing dla Motoryzacji
Tworzymy skuteczne kampanie dla branży motoryzacyjnej – od strategii po realizację.
📍 Cała Polska | 📧 biuro@masylant.pl | 🌐 www.masylant.pl
Opublikowano

widze z klemami wszyscy juz mieli problem ja też go preszedłem :smile:

ale już jestem bliżej niż dalej wczoraj troche go porozbierałem pare zaśniedziałych styków oczyściłem i przedarte kable owinąłem 

tylko mi aku siadło wkońcu widać coś traciło prąd dzisiaj naruchałem prostownik i sie sprawdzi :biggrin:

dzięki za pomoc