Skawa Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 witam, mam taki problem że dziś R1 postanowiła mi nie odpalić zegary sie włączają ale jak wcisnę starter to wszystko gaśnie coś tam cyka i po wszystkiemu. zastanawiam sie czy to nie jakiś przekaźnik ;/ tutaj zwracam sie z prośbą nie posiada ktoś takiego moto i nie chciał by sie przejechać na pabianicką koło statoila ? sprawdziłbym tylko co mi nie działa dzieki i pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Aku nie padło??? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skawa Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 no właśnie nie ;/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Kulfa-mam niby taki sam ten motór,ale pomóc mogę dopiero jutro[jak nie ogarniesz]. Napisz jak coś,to jutro możemy porobić jakieś przekładki... Edytowane 22 Czerwca 2013 przez zino (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqvader Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Słuchaj, Mnie wystraszył podobny problem. Przekręcony kluczyk, wszystko zmierzało ku rozruchowi i w chwili wciśnięcia guzika odpowiadającego za odpalenie motocykla: trach! Wszystko gasło. Na początku myślałem nad bezpiecznikiem. Przekręciłem kilka razy stacyjkę i za którymś miałem unormowaną sytuację, czyli test obrotomierza i po ponownej próbie odpalenia wszystko gasło. Powodem całego zajścia nie były bezpieczniki lecz niedokręcona klema z biegunem dodatnim. Głupotka która narobiła sporo szumu. Posprawdzaj, musi odpalić, łaski nie robi! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyq Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Tak na szybko: akumulator (ale pisałeś, że OK), klemy (tak jak pisze kolega darqvader), ew. główny bezpiecznik albo regulator napięcia. Miałem podobny problem, przy próbie odpalenia pstrykało coś w regulatorze napięcia. Okazało się, że jedna klema była luźno plus zasyfiona i do tego bezpiecznik nie łączył. Sprawdź powyższe, najlepiej namierz gdzie tak pstryka. Jeśli przy aku i bezp. jest wszystko OK to spróbuj przełożyć reg. nap. - kolega zino się zaoferował na ew. przekładki Napisz jak postępy Miałem też kiedyś problem ze stacyjką - ale tutaj moto kręciło a nie paliło. 0 Cytuj "...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..." http://bikepics.com/members/bzyq/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Powodem całego zajścia nie były bezpieczniki lecz niedokręcona klema z biegunem dodatnim. Popieram Jakiś czas temu obluzowała mi się klema i były identyczne objawy z gaśnięciem. Później sytuacja się powtórzyła, więc popsikałem WD-40 i problem zniknął. Akumulator swoje lata ma, ale odpala za pierwszym razem ciągle - klemy już dają ciała. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skawa Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 widze z klemami wszyscy juz mieli problem ja też go preszedłem ale już jestem bliżej niż dalej wczoraj troche go porozbierałem pare zaśniedziałych styków oczyściłem i przedarte kable owinąłem tylko mi aku siadło wkońcu widać coś traciło prąd dzisiaj naruchałem prostownik i sie sprawdzi dzięki za pomoc 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi