Skocz do zawartości

Drugie Urodziny Forum Łódzkich Motocyklistów - 4 Lipca 2013 !

Suchy-wolk

Rekomendowane odpowiedzi

Rowniez jestem za....

Blacharstwo Lakiernictwo Mechanika Serwis rowerów

Łódź ul. Helska 60

Tel. 530 679 839, 501 529 991

Dla posiadaczy kart członkowskich RABATY !!!!!

Czynne pn - pt 9-17
Sob 9- 13

YAMAHA FJ 1200     icon3.png

A właśnie miałem to dziś zaproponować władzom forum ...

Więc popieram pomysł przesunięcia urodzin, wydarzyła się zbyt wielka tragedia w naszym gronie, żeby świętować urodziny, nawet z samego szacunku dla Sylwii .

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

Oczywiście szanuje decyzję prezesa i jest jak najbardziej oki ale jak zawsze odwróćmy kota ogonem :P

Osobiście dopytałbym się u źródeł. Osoby  żyjące i bawiące się na granicy ryzyka (chociaż mam wrażenie że nie wszyscy motocykliści mają tego świadomość),

uprawiające sporty ekstremalne podchodzą jednak inaczej do takich spraw. Nie chcą by ktoś po nich rozpaczał bo żyli pełną życia.

Jeśli to na mnie by padło i moją smutną imprezę by ktoś chciał odwiedzić,  to prosiłby byście o nie przesuwanie  z mojego powodu imprezy radosnej w gronie motocyklistów,

tylko imprezowanie ile dacię radę bo kto wie czy kolejnego dnia nie przypadnie pora na inną osobę.  Tylko nie balować na moim pogrzebie bo dalsza rodzina może nie zrozumieć.

PS

Proszę o nie odbieranie tego tekstu jako ataku/złośliwości/prowokacji itp. To tylko zaproszenie do filozoficznej dyskusji na temat podejścia do własnej śmierci i oczekiwań względem szanownych kolegów oraz koleżanek.

Edytowane przez ridrick (wyświetl historię edycji)

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

ridrick ja osobiście mam takie samo podejście jak Ty ale Sylwii nie znałem więc nie wiem jak to by było w jej przypadku. Ja wolał bym żeby moi znajomi po pogrzebie poszli na imprezę wypili moje zdrowie (a raczej mojej duszy) i powspominali dobre czasy gdy imprezowali jeszcze ze mną.
"Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale"

Tak czy inaczej żyjmy jak najdłużej i oby takie sytuacje już się nie zdarzały

www.szpiegowskie.com.pl

good idea, bo mam wtedy urlop juz :smile: tylko bez pijanstwa w urodziny, bo zlot dzien pozniej sie zaczyna ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Swietna decyzja. Po pogrzebie spowodowanym wypadkiem motocyklowym nie byloby juz tak wesolej atmosfery na urodzinach forum...

Co do przejazdu do Kruszowa , uwazam ze trzeba wyznaczyc jedna osobe prowadzaca (oznaczona kamizelka) ktorej nikt nie wyprzedza, oraz chetnych do blokowania skrzyzowan i pojechac jedna duza grupa -parada.

Niejednokrotnie w ten sposob jezdzilismy w licznej grupie nawet na dalsze zloty, np Belchatow, i zadnych problemow nie bylo, policja tez sie nie czepiala, tym bardziej ze taki przejazd jest odziwo bezpieczny.

Jak zwykle nie każdy będzie zadowolony z powodu przesunięcia terminu, gdyż za tydzień niestety mnie nie będzie w Łodzi, a nie powiem, że nie planowałem przyjechać. Rozumiem jednak powód dla co niektórych osób, którzy znali Sylwię.

Wise decision boss! Tez myslalem ze impreza nie bardzo pasuje po pobrzebie ... plus pogoda nie wyglada czekawa na filmiki lub foto ... wiec ... boss ma zawsze racje :P  Bravo Suchy, czekalem na to zdanie :smile:

tez postaram sie byc, niestety jako plecak, ale zawsze jakos. Motocykl sobie remontuje :biggrin:

HONDA CBR 929RR icon3.png

KAWASAKI ZX10R   icon3.png

Widze ze szykuje się niezły wieczorek

Z czwartku na wtorek :biggrin:

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

czy ktoś ze Zgierzowni się wybiera?

Ja, ale nie wiem czy chciałbyś ze mną lecieć :biggrin:

Jutro ma być 30 stopni ciepła :smile:

Z Kruszowa możemy polecieć na Della ponagrywać jakieś filmiki do klipu.

Będzie dużo nagrywania, wiec radze się zastanowić

czy zamiast blachy nie wstawić np. "MŁODA PARA"  :biggrin: :D :biggrin:

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Będzie dużo nagrywania, wiec radze się zastanowić

czy zamiast blachy nie wstawić np. "MŁODA PARA" :biggrin: :D :biggrin:

Racja, tablicę lepiej zabezpieczyć :smile:

wzorem twojego kolegi stringi na tablicę? :P

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Co do przejazdu do Kruszowa , uwazam ze trzeba wyznaczyc jedna osobe prowadzaca (oznaczona kamizelka) ktorej nikt nie wyprzedza, oraz chetnych do blokowania skrzyzowan i pojechac jedna duza grupa -parada. Niejednokrotnie w ten sposob jezdzilismy w licznej grupie nawet na dalsze zloty, np Belchatow, i zadnych problemow nie bylo, policja tez sie nie czepiala, tym bardziej ze taki przejazd jest odziwo bezpieczny.

tak sobie myślę że blokujący też mogą mieć kamizelki odblaskowe. być może dzięki temu kierowcy mający zielone nie będą fikać :-)

Nie chce siac refmentu, ale od wypadku na al. wlokniarzy/ drewnowska wiele osob zabiera glos w sprawie wjazdu na czerwonym swietle policji i kolizji  radiowzu z motocyklem... Jesli dobrze rozumiem, proponujecie podobne rozwiazanie, z tym ze osoby blokujace skrzyowania, beda to robily nielegalnie, nia majac do tego uprawnien ,. tym samym, w przypadku jakiegokolwiek zdarzenia beda za to odpowiadac. Odpowiadac bedzie rowniez organizator imprezy... To jedno. Druga sprawa, cisnie mi sie na usta taka mysl...,ze to taki polskie obwiniac innych, samemu nie bedac bez winy...

Sorry za offtop:)

ps. podstawa prawna...

ozdział 5 - Ruch pojazdów Oddział 10 - Ruch pojazdów w kolumnie Art. 32.

1. Liczba pojazdów jadących w zorganizowanej kolumnie nie może przekraczać:

• samochodów osobowych, motorowerów lub motocykli – 10;
  • rowerów lub wózków rowerowych – 15;
  • pozostałych pojazdów – 5.

2. Odległość między jadącymi kolumnami nie może być mniejsza niż 500 m dla kolumn pojazdów samochodowych oraz 200 m dla kolumn pozostałych pojazdów.

3. (uchylony).

4. Jazda w kolumnie nie zwalnia kierującego pojazdem od przestrzegania obowiązujących przepisów ruchu drogowego.

5. Przepisów ust. 1 i 2 nie stosuje się do pojazdów uprzywilejowanych oraz pojazdów Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej.

6. Zabrania się wjeżdżania między jadące w kolumnie rowery lub wózki rowerowe oraz pojazdy, o których mowa w ust. 5.

6a. Przejazd kolumny pojazdów Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej, w skład której wchodzi więcej niż 5 pojazdów, jest dozwolony pod warunkiem uzyskania zezwolenia wojskowego na przejazd drogowy, wydawanego przez właściwy organ wojskowy.

7. (uchylony)

Edytowane przez Pablos (wyświetl historię edycji)