Skocz do zawartości

Drugie Urodziny Forum Łódzkich Motocyklistów - 4 Lipca 2013 !

Suchy-wolk

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą rozmawiałem z suchym, wszystko jest już ustalone (cały plan przejazdu) więc możecie spać spokojnie :smile:
Szczegóły poda jutro, bo to człowiek zalatany i nie ma teraz czasu rozpisywać się na forum .

Ale już jest wszystko ogarnięte .

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

Ja też ogarnąłem sobie wolne w pracy i wstawiam się grzecznie pod central :smile:

"W jeździe na motocyklu nie chodzi tylko o to, żeby jechać szybko. Ważne jest również, żeby się nie spieszyć, powoli połykać kilometry, krążyć po autostradach, pozwolić, żeby droga pokazywała ci kierunek, nie martwić się, dokąd jedziesz, tylko cieszyć się samą jazdą".

Ja również zawitam ;) po pracy szybki prysznic, ogarnąć Hanię i pod Central ;)

Tylko błagam by sprawnie się zawinąć do Kruszowa bo na słońcu długo się nie postoi ;)

No chyba, że dziewczyny z okazji urodzin będą wyskakiwać z tortu :wub:  albo przygotują jakiś pokaz :decayed:  to wtedy można zapomnieć o gotowaniu w kombi :P

qxK0W5f.jpg

Nie chce siac refmentu, ale od wypadku na al. wlokniarzy/ drewnowska wiele osob zabiera glos w sprawie wjazdu na czerwonym swietle policji i kolizji  radiowzu z motocyklem... Jesli dobrze rozumiem, proponujecie podobne rozwiazanie, z tym ze osoby blokujace skrzyowania, beda to robily nielegalnie, nia majac do tego uprawnien ,. tym samym, w przypadku jakiegokolwiek zdarzenia beda za to odpowiadac. Odpowiadac bedzie rowniez organizator imprezy... To jedno. Druga sprawa, cisnie mi sie na usta taka mysl...,ze to taki polskie obwiniac innych, samemu nie bedac bez winy...

Sorry za offtop:)

ps. podstawa prawna...

ozdział 5 - Ruch pojazdów Oddział 10 - Ruch pojazdów w kolumnie Art. 32.

1. Liczba pojazdów jadących w zorganizowanej kolumnie nie może przekraczać:

• samochodów osobowych, motorowerów lub motocykli – 10;
  • rowerów lub wózków rowerowych – 15;
  • pozostałych pojazdów – 5.

2. Odległość między jadącymi kolumnami nie może być mniejsza niż 500 m dla kolumn pojazdów samochodowych oraz 200 m dla kolumn pozostałych pojazdów.

3. (uchylony).

4. Jazda w kolumnie nie zwalnia kierującego pojazdem od przestrzegania obowiązujących przepisów ruchu drogowego.

5. Przepisów ust. 1 i 2 nie stosuje się do pojazdów uprzywilejowanych oraz pojazdów Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej.

6. Zabrania się wjeżdżania między jadące w kolumnie rowery lub wózki rowerowe oraz pojazdy, o których mowa w ust. 5.

6a. Przejazd kolumny pojazdów Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej, w skład której wchodzi więcej niż 5 pojazdów, jest dozwolony pod warunkiem uzyskania zezwolenia wojskowego na przejazd drogowy, wydawanego przez właściwy organ wojskowy.

7. (uchylony)

Po co te paragrafy ??? 

Można by wkleić cały kodeks drogowy.

Sam sobie pomyśl ile łamiesz przepisów podczas każdej przejażdżki motocyklem.

Poruszasz się z prędkością 50km/h w terenie zabudowanym???  To oczywiście pytanie retoryczne...

Skoro Suchy ma plan, to nie ma już co się produkować. 

Wydaje mi się, że kolega Pablos dosyć jasno, prosto, czytelnie, a w dodatku, już w pierwszym akapicie odpowiedział na pytanie "po co te paragrafy" :smile: 

Ja, ale nie wiem czy chciałbyś ze mną lecieć :biggrin:

Jutro ma być 30 stopni ciepła :smile:

Z Kruszowa możemy polecieć na Della ponagrywać jakieś filmiki do klipu.

Przy moim sprzęcie o lataniu nie ma mowy... :hihi: . Co do dalszych planów raczej też nie, ponieważ rano muszę być w biurze :sad2: ,

ale dzięki za propozycję :pa:

Po co te paragrafy ??? Można by wkleić cały kodeks drogowy

Wlasnie po to, aby niektorym nieswiadomym - uswiadomnic. Bo drogi Lansie, jak nei wiesz to Ci powiem...nie znajomosci prawa, nie zwalania z jego przestrzegania...i z regoly szkodzi...to po pierwsze...

Sam sobie pomyśl ile łamiesz przepisów podczas każdej przejażdżki motocyklem. Poruszasz się z prędkością 50km/h w terenie zabudowanym??? To oczywiście pytanie retoryczne...

Czy to pusza czy motocyklem...nie da sie ich nie lamac...tak to bardzo retoryczne pytanie...

Skoro Suchy ma plan, to nie ma już co się produkować.

A ,ze sie tak zapytam, kto to jest "Suchy"...? co? ,ze jak ma plan to "Lans" idzie za nim slepo...kuzwa chlopie ogarnij sie...!

Wydaje mi się, że kolega Pablos dosyć jasno, prosto, czytelnie, a w dodatku, już w pierwszym akapicie odpowiedział na pytanie "po co te paragrafy" :smile:

dzieki, bo juz zastanawialem sie czy cos ze mna nie tak, i moze napisalem to zbyt malymi literami....;)

A ,ze sie tak zapytam, kto to jest "Suchy"...?

Suchy to "admin" tego forum  :whistling:  :whistling: i wysoko postawiona szycha  ;)

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Suchy to "admin" tego forum  :whistling:  :whistling: i wysoko postawiona szycha  ;)

...a to juz zmienia postac rzeczy;). Lans, juz jestem o Ciebie spokojny...

Nie mowi się Suchy !!!

Mowi się  "Sam Wiesz Kto..." :biggrin: :D :biggrin: :D

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Jeśli ktoś by jechał to o 18 tej lub trochę później na bliskiej godz do ustalenia z tego co wiem potem Krószów niestety Chylon w trasie więc muszę sama :wacko:

...a to juz zmienia postac rzeczy;). Lans, juz jestem o Ciebie spokojny...

uwierz mi , ale naprawde nie potrzebuje troski z Twojej strony... :smile: także sam się ogarnij, bo to jakieś dziwne objawy ...

Masz ponad 80 postow i nie wiesz kto to Suchy... hmm

W tym przypadku Suchy organizuje impreze i wszystko z nią związane więc należałoby sie dostosować. Gdyby nie zamiar nagrania klipu, poleciałbym w swoim tempie :smile:

Tak na marginesie, niedawno robilismy terror w Lodzi, wpadlo wiele ekip stunterow, hałas był ogromny, szum , dym i problemu żadnego nie bylo :smile:

Wszystko można zrobić tylko z głową ...

Edytowane przez Lans (wyświetl historię edycji)

Lans nie stresuj się. Czytając niektóre wpisy to najwięcej mają ci do powiedzenia na temat przepisów co od niedawna są na forum i z cudem zdali egzamin na prawo jazdy. Jak by kolega Pablos poczytał głębiej to by się orientował że akurat Ty znasz dobrze przepisy. Miłego dzionka 

Lans nie stresuj się. Czytając niektóre wpisy to najwięcej mają ci do powiedzenia na temat przepisów co od niedawna są na forum i z cudem zdali egzamin na prawo jazdy. Jak by kolega Pablos poczytał głębiej to by się orientował że akurat Ty znasz dobrze przepisy. Miłego dzionka 

Chylon, uwierz mi ,ze nie wszyscy na forum, stawiaja sobie za cel nadrzedyny udzielanie sie tu, objawiajace sie jak najwieksza iloscia postow:). Przeczytaj uwaznie moj pierwszy post w tym watku...Napisalem wyraznie, ze nie podbijam do nikogo,a jedynie zwracam uwage na fakt, ze blokowanie skrzyzowan moze byc niebezpieczne i niesc za soba niekorzytne skutki dla osob,ktore to robia. W przeciwienstwie do sporej ilosci osob z forum, nie pisze tylko tego co mi sie wydaje,ale dodatkowo podaje podstawe prawna...

uwierz mi , ale naprawde nie potrzebuje troski z Twojej strony... :smile: także sam się ogarnij, bo to jakieś dziwne objawy ...

Juz Ci kiedys Lasn pisalem... poznalismy sie kiedys na drodze...nie blysnales wtedy kultura osobista i juz nie mowie nawet o znajomosci przepisow,ale po prostu o kulturze jazdy...fakt jechales wtedy puszka, moze to zle wplywa na Ciebie.

Masz ponad 80 postow i nie wiesz kto to Suchy... hmm

Lans... czytaj miedzy wierszami...

Proponuje zakonczyc dyskusje. Bawcie sie dobrze:)

ps. Lasn, szerokosci :smile:

Edytowane przez Pablos (wyświetl historię edycji)

A ,ze sie tak zapytam, kto to jest "Suchy"...? co? ,ze jak ma plan to "Lans" idzie za nim slepo...kuzwa chlopie ogarnij sie...!

... nie skomentuje ...

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

I znów zrobiło się kwaśno... a po co się spinać? nie lepiej się dobrze bawić. Słoneczko świeci a co najważniejsze nie pada :smile:.

Widać że Suchy ma dobre układy i zamówił konkretną pogodę. Już się nie mogę doczekać :riding:

www.szpiegowskie.com.pl

I dziwić się, że na drogach jest źle jak my tu sami na forum posrani  po same uszy.

Suchy zarządzi i już. Jak ktoś nie chce jechać bo wersja się nie podoba to przecież może jechać samodzielnie.

Do tego po cholerę te wzajemne przytyki? Można przecież napisać własne zdanie nie dopier... nikomu.

Admini napier.. bany za chamskie personalne uwagi :P

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Kochani forumowicze,

Otóż spotykamy się dziś o godzinie 19.00 pod Centralem i nie wjeżdżamy na pałę, tylko ustawiamy motocykle w rzędach i blisko siebie. Na miejscu kierować "ruchem" będzie wyznaczona osoba (będzie to prawdopodobnie Łukasz - Smooth) i proszę się do rad kolegów stosować, iż nie bez powodu zwracam na to uwagę i uczulam. Będzie to miało na celu uzyskanie lepszych ujęć podczas zdjęć oraz filmów i lepsze zagospodarowanie miejsca.

Osoby, które przyjadą i nie zmieszczą się na ten placyk za parkometrem, proszone są o nie blokowanie wyjazdu innym uczestnikom! Proszę stanąć dalej albo pilnować maszyn, aby w razie potrzeby, można było sprawnie wyjechać na ulicę.

MAPA I PLAN PRZEJAZDU WYGLĄDA NASTĘPUJĄCO - PATRZ TUTAJ
1. Zaczynamy pod Centralem (od 19.00 do 19.30)
2. Kierujemy się do Włókniarzy
3. Jedziemy do Pabianickiej
4. Mijamy Port Łódź i zawracamy na rondzie ok.19.45 (jest to ważny punkt przejazdu, ze względu na osoby, które chciałyby dołączyć do naszej grupy, ale nie mogą być pod Centralem i mogą na parkingu przy Porcie na nas czekać)

5. Lecimy do Rudzkiej i dalej na Rzgów

6. Przed Rzgowem wjeżdżamy na trasę

7. Prościutko na Kruszów (ok.20.15)

Cały przejazd będzie nagrywany, więc prosimy o nie blokowanie jazdy naszemu kamerzyście i fotografowi. Jeżeli wyjedziemy na 3-pasmową ulicę, to zajmujcie 1-2 pasy, a nie wszystkie! Dajcie przejechać szybszym użytkownikom tych dróg oraz udostępnijcie miejsce dla samochodu z obiektywami, który będzie się przemieszczał blisko was. 

Starajmy się jechać w grupie i w turystycznym tempie - nie będzie aż tak wolno, aby maszyny się zagotowały, ale nie będzie aż tak szybko, aby kamery nas objęły. Każdy jedzie swoim tempem, ale w sposób bezpieczny i umożliwiającym wyprzedzanie innym! Początkowo będę jechał na przodzie, ale śmiało można wyprzedzać, omijać, wymijać, tak aby ujęć do filmu było jak najwięcej.

Jeżeli ktoś nie chce brać udziału w tworzeniu klipu, proszony jest o odstąpienie wolnej przestrzeni tym, którzy chcieliby zostać statystami  B)

UWAGA! Osoby, które czują się na siłach i mogłyby blokować skrzyżowania (w miarę rozsądku - bez zajeżdżania, trąbienia, wydziwiania), proszone są o zgłoszenie do mnie na PW lub bezpośrednio na miejscu. Tablice rejestracyjne przy finalnej produkcji klipu będą nieczytelne, zatem roszczeń z tego tytułu nikt nie będzie miał - pod warunkiem, że w pobliżu nie będzie radiowozu.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Czy może ktoś spóźniony tak jak ja i Cr2sher będzie leciał koło godz. 20 z Bałut? To już chyba bezpośrednio do Kruszowa...

Czy może ktoś spóźniony tak jak ja i Cr2sher będzie leciał koło godz. 20 z Bałut? To już chyba bezpośrednio do Kruszowa...

ja ruszam z Lutomierskiej ok 20

Always Hardcore!!