Marsel Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Dziękuje w imieniu swoim jak i kolegi Tomasza 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
ridrick Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 No to panowie pogratulować. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
xanton Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Tak, aby móc w pełni zakończyć temat szkolenia MotoPozytywni chciałbym zakomunikować, że wraz z Marselem zostaliśmy wczoraj Ratownikami MotoPozytywni.pl Szczere gratulacje Panowie!! 0 Cytuj
motoTomasz Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Skoro Xanton odkopał to mogę pokazać słit focię z wręczenia certyfikatów EFR z ostatniej soboty 1 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
Marsel Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Xanton dzięki za dzięki PS kilka fotek z pikniku w mojej galerii. Nie oddają zupelnie tego co się tam działo Jakoś tak to leciało Edytowane 2 Października 2013 przez Marsel (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
quki Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jak by było coś takiego w 2014 to chętnie się wybiorę 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać
Marsel Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Ma być kolejna edycja Zapraszamy 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
quki Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 A wiadomo kiedy i gdzie? 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać
Marsel Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Informacji na ten temat jeszcze brak. Wiem tylko, że takie plany są, a co z tego będzie pewnie wiosną się dowiemy. Zaglądaj na motopozytywni.pl Jeśli będę miał sprawdzone info z pewnością dam znać. 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
ridrick Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Nie to bym się bardzo przypier.. ale oglądając filmik to mega pro jest zakładanie kołnierza poszkodowanemu który sam sobie stabilizuje głowę (około 1 minuty filmu). Chyba wolałbym poczekać na karetkę Rescuer Pati poprawcie mnie jak sie myle . Najgorsze jest to, że na tych wszystkich festynach, promo filmikach pokazują takie rzeczy a później ludzie zapamiętują bo to ich jedyne źródło edukacji i takie numery odpier... na żywo. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
Marsel Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Po części się zgadzam z Tobą Przemku, lecz uważam że zbytnio demonizujesz. Myśle, że dla wielu było by sztuką cyrkową założenie kołnierza w rozmiarówce jaki był dostępny w tamtej chwili, a "musiał "zostać założony z takich czy innych względów. Nie miejsce by tu o tym pisać. Filmik nie był i nie będzie, bynajmniej nie powinien być źródłem edukacji, nie takie było założenie. Do takich celów są filmy instruktażowe, a ten nim nie jest. Nie wydaje mi się, a wręcz jestem przekonany że ktokolwiek po obejrzeniu jakiegokolwiek filmiku, tym bardziej takiego wykazał minimum chęci i zainteresowania (chyba że jako gapie) aby wykonać RKO bądź zabezpieczył miejsce zdarzenia i poszkodowanych do czasu przyjazdu służb. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez Marsel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
ridrick Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Marsel jasne że demonizuje. Problem w tym, że później są sytuacje w stylu "siedzi trzech kolesi na czwartym, który ma atak padaczki" i nie możesz im wytłumaczyć, że tak się nie robić bo oni jakiś film widzieli, który nie był filmem instruktażowym. Naoglądają się ludzie, ewentualnie nasłuchają dziwnych opinii i odpier.. szopki A w tym kraju każdy jest specjalistą w każdej dziedzinie pomimo braku jakichkolwiek kwalifikacji Dlatego jak dla mnie przy podobnych filmikach ważne jest zachowanie detali. Szczególnie że takie filmiki zapadają w pamięć. Wystarczyło posadzić kogoś na tylnym siedzeniu by udawał stabilizację głowy. Bo oni nie tylko RKO będą chcieli robić. Pocieszające jest to że ludzie zazwyczaj nie mają kołnierzy 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
Rekomendowane odpowiedzi