Kwaśna Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Dla mnie szkolenie na plus choć parę punktów z tego planu nie było omówionych : Motocykliści, którzy wezmą udział w szkoleniu dowiedzą się: • Jak ocenić stan osoby poszkodowanej;• Jak ściągnąć kask rannemu motocykliście;• Jak zabezpieczyć miejsce zdarzenia;• Jak wezwać służby ratunkowe;• Jak współpracować ze służbami ratunkowymi;• Jakie są psychologiczne aspekty wypadków drogowych;• Jakie konsekwencje wywołuje wypadek u poszkodowanych. Poznają także: • Techniki jazdy motocyklem w sporcie i warunkach bojowych;• Korzyści i zagrożenia wynikające z jazdy motocyklem w rekreacji. i podzielam zdanie Suchego, że za dużo teorii jak na jeden dzień- nie podpierając wykładów praktyką trudno jest zapamiętać co przez kilka godzin mówiło porę osób . Jednak chciałam podziękować Marselowi za wstawienie tego tematu bo na pewno warto było pojechać na to szkolenie - osobiście najbardziej zależy mi na II etapie ... i już przestańcie pisać o mnie - Bóg obdarzył mnie niesamowitym poczuciem humoru, za***istym charakterem ale również dał możliwość zakupienia lustra - więc odpuście bo tam były panie z WIĘKSZYMI walorami fizycznymi niż ja .... 0 Cytuj
jabioka Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Kasiu, tak czytam i myślę, że z takim zainteresowaniem powinnaś założyć osobny wątek ze swoimi zdjęciami w różnych stylizacjach, Panowie mieliby w końcu jakąś uciechę :) A w zamian mogłabyś być pewna, że trawnika sama już kosić byś nie musiała koło domu 0 Cytuj Każdy motocyklista jest piękny - póki nie zdejmie kasku
Marsel Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 W dniu 24.06.2013 o 07:24, Kwaśna napisał(a): Jednak chciałam podziękować Marselowi za wstawienie tego tematu bo na pewno warto było pojechać na to szkolenie - osobiście najbardziej zależy mi na II etapie ... Nie ma za co Kasiu. Chyba wszyscy cichuteńko liczymy na II etap, ponieważ " tygryski " to lubią najbardziej; jazda motocyklem w praktyce, a nie w teorii. Trzymam kciuki za nas wszystkich. 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
Kwaśna Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 padłam "TYGRYSKI " hi hi 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Co do samej informacji, a raczej dezinformacji to sprawdziłem właśnie, skąd znaliście przebieg szkolenia i dlaczego z Marselem pojechaliśmy już na 8;00 jak było od 9;00. Otóż: wiadomość z planem i przebiegiem była wysłana JEDYNIE przez email. Email ten dotarł do mnie o 14;21 w piątek! Nie za późno? Ja w ogóle go nie odczytałem i nie wiedzieliśmy o tym, dlatego tez byliśmy na 8:00 i z tego samego powodu część osób mogła i nawet miała prawo nie wiedzieć, że jazdy są na innym etapie. Ja o 14;30 to kończyłem pracę i jednocześnie pakowałem torby bo 17;00 mieliśmy wyjeżdżać... Co do samego szkolenia - moim zdaniem było bardzo ciekawe, nie było za długie, wszyscy prowadzący czyli pan władza Aspirant z Bydgoszczy, ratownik medyczny z Gdańska i pan Tomasz Kulig prowadzili ciekawe, humorystycznie i nie dało się tam nudzić. Ja osobiście nie tylko siedziałem i słuchałem ale i brałem udział w dyskusji zadając pytania. Jedyny mankament to otwarte okna i dźwięk silników z toru... faktycznie nosiło człowieka i chciało się jeździć. Poza tym szkolenie rewelacja, z każdej części dało się wynieść nową wiedzę a to zawsze coś. Nawet szkolenie z pierwszej pomocy (dla mnie na ogół paskudnie nudna tematyka) było przeprowadzone ciekawe i z zajęciami praktycznymi. W skrócie: cieszę się, ze pojechałem i gdybym wiedział, że będzie to co było to i tak pojechałbym drugi raz. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
motoTomasz Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Siemaneczko. Jak dla mnie szkolenie bardzo przydatne dla wszystkich motonitów. Organizacyjnie bardzo dobrze przygotowane z jednym minusem... Pan policjant zamiast skupić się na prawnych aspektach poruszania się pojazdem uprzywilejowanym oraz oznakowaniu i zabezpieczeniu miejsca zdarzenia drogowego - pitolił o DMC zestawu B+E lub B96. Ratownik medyczny na wielki plus. Bardzo przyjemnie przekazana wiedza, chociaż przy UCISKANIU serca palców się już nie krzyżuje bo szkoda czasu. Nie mniej wykonał kawał dobrej roboty. Tomek Kulik - tutaj chyba nie trzeba się rozwodzić na temat jego podejścia do szkoleń. Ocena: celujący. Obiad - pomimo faktu, że darmowy był bardzo smaczny. Kawa, herbata, woda, ciastka do oporu więc dało się przetrwać. No a teraz najlepsze: właśnie potwierdzono mi zakwalifikowanie do kolejnego etapu szkolenia. W najbliższy weekend znowu odwiedzam Bydzię ale tym razem już zajęcia na torze. Dla uczestników szkolenia praktycznego jest zaplanowany obiad, napoje oraz dodatkowe ubezpieczenie w razie W. Ktoś od nas jeszcze jedzie? Aaaa i dziękuję ekipie za miłe towarzystwo nawet pomimo wyśmiania mojego jąkania hehe Mam nadzieję, że w takim samym składzie spotkamy się na torze 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.pl Tomek Kulik - instruktor motocyklowy, napisał(a): Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
Marsel Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 jestem na liscie rezerwowych , brakło mi jednego punktu aby wyejść do ścisłej grupy kwalifikacyjnej. Jeśli ktoś nie potwierdzi swego udziału to wtedy jade. Kiszka wielka 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
Kwaśna Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Marcel wylizuj jeszcze nie raz będą takie szkolenia !!!!hi hi może będzie ulewa i grad wielkości piłek do Golfa i będziemy się cieszyć, że NAS tam nie ma .... hi hi 0 Cytuj
Marsel Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) KASIU JAAADDDEEEEE !!!!!!!!!!!!!!! Właśnie odebrałem telefon hhahahahahaha Idę pucować laleczkę żeby była gotowa do jazdy W dniu 25.06.2013 o 11:44, motoTomasz napisał(a): Siemaneczko. .... Aaaa i dziękuję ekipie za miłe towarzystwo nawet pomimo wyśmiania mojego jąkania hehe Mam nadzieję, że w takim samym składzie spotkamy się na torze Tomku chyba źle to odebrałeś nikt nie wyśmiał, bynajmniej nie taka była zapewne intencja osoby pytającej. Ja tego tak nie odebrałem. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez Marsel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
motoTomasz Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Marsel czyli widzimy sie w Bydzi Kwaśna może do Ciebie też zadzwonią. No chyba, że więcej punktów Ci brakło. Tak na marginesie to chcielibyście później pełnić takie dyżury na moto jako ratownicy? Marsel to taki dżołk z tym wyśmianiem. Kwaśna nie mogła przeżyć mojego zawieszania I żeby nie było, nie gniewam się. Przywykłem już do tego przez rok 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.pl Tomek Kulik - instruktor motocyklowy, napisał(a): Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
Kwaśna Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Tomasz ! nie chciałam Cię urazić - sama mam czasami takie "zawiechy" (wspomniałam też wtedy o tym) a nie miałam wypadku . 0 Cytuj
Marsel Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Jak tam reszta grupy, przeszedł ktoś jeszcze do drugiego etapu, dajcie jakieś info 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
tlfabianka Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Do drugiego etapu przeszedłem, niestety z braku czasu w tą sobotę, musiałem zrezygnować z uczestnictwa Jadącym życzę owocnego szkolenia i przyjemnej zabawy ! 0 Cytuj Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych"
Marsel Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Szkoda 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
Aidekk Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 Mnie brakło 1 pkt i jestem na liście rezerwowych... także zadzwonią albo nie. Zobaczymy 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
motoTomasz Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 Kwaśna, Marsel wyluzujcie. Ja się absolutnie nie gniewam. Przecież się nie potnę (zgodnie z radami ratownika) gdy ktoś się uśmieje z tego powodu. Chill Zawiecha to zawiecha i tyle Aidekk skąd wiecie jaką ilość punktów uzyskaliście? Do mnie zadzwoniła tylko Pani Kasia i powiedziała, że po przeanalizowaniu mojego testu zakwalifikowano mnie do kolejnego etapu. Marsel z tego co mówiliście to jechaliście przez Łęczycę itd... A nie lepiej jechać do A2 w Strykowie, odbić na A1 do Kowala i przez Włocławek prawie do Torunia i następnie na S10? Wylatuje się na Fordońskiej... Ja jadę w piątek wieczorem bo mam nocleg w Bydzi i na spokojnie rano dojadę. Oby tylko nie lało w piątek 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.pl Tomek Kulik - instruktor motocyklowy, napisał(a): Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
Aidekk Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 W dniu 27.06.2013 o 08:54, motoTomasz napisał(a): Aidekk skąd wiecie jaką ilość punktów uzyskaliście? Dzwoniłem do nich i wiem 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Marsel Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 W dniu 27.06.2013 o 08:54, motoTomasz napisał(a): Marsel z tego co mówiliście to jechaliście przez Łęczycę itd... A nie lepiej jechać do A2 w Strykowie, odbić na A1 do Kowala i przez Włocławek prawie do Torunia i następnie na S10? Wylatuje się na Fordońskiej... Ja jadę w piątek wieczorem bo mam nocleg w Bydzi i na spokojnie rano dojadę. Oby tylko nie lało w piątek Tomku ja nie jechałem przez Łęczyce, stacjonowałem 100 km od Bydgoszczy na działce od piątku. Teraz będe jechał w sobotę rano i lece do Strytkowa i jedynką pod Toruń i na S10 tak jak piszesz 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
Marsel Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Meldujemy wykonanie zadania, obydwaj MotoTomasz i ja jesteśmy w kolejnym etapie Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Marsel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
motoTomasz Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Dokładnie tak Obaj zostaliśmy zakwalifikowani do KPP Należy się też pochwalić moim paciakiem ale na szczęście nie jest tak źle jakby być mogło. Maksymalny skręt na płycie poślizgowej musiał zakończyć się paciakiem. Ale plastiki się pomaluje i będzie git. Ogólnie było zarąbiście i nawet nie tak upalnie jak ostatnio więc dało się przeżyć. Marsel - jeszcze raz dzięki za pomoc z lusterkiem Tymczasem trzeba zapić porysowane plastiki 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.pl Tomek Kulik - instruktor motocyklowy, napisał(a): Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
Zyygy Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 W dniu 29.06.2013 o 18:40, motoTomasz napisał(a): Dokładnie tak Obaj zostaliśmy zakwalifikowani do KPP Należy się też pochwalić moim paciakiem ale na szczęście nie jest tak źle jakby być mogło. Maksymalny skręt na płycie poślizgowej musiał zakończyć się paciakiem. Ale plastiki się pomaluje i będzie git. Ogólnie było zarąbiście i nawet nie tak upalnie jak ostatnio więc dało się przeżyć. Marsel - jeszcze raz dzięki za pomoc z lusterkiem Tymczasem trzeba zapić porysowane plastiki Możesz szerzej opisać problem i jak do tego doszło 0 Cytuj
motoTomasz Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ależ proszę Ćwiczyliśmy na nieczynnej(suchej) płycie poślizgowej jazdę "na blokadzie" kiery czyli na maksymalnym skręcie. No i przy którymś kółeczku udało mi się wjechać na śliską część tejże płyty i w ułamku sekundy byłem już na ziemi. Także plastiki delikatnie porysowane, jeden kierunek w połowie pęknięty, lewe lusterko złamane. Aaa no i najgorsza część tego paciaka to wstyd, hańba i ujma na honorze. Ale dzięki pomocy marsela udało się lusterko złożyć do kupy, kierunek posklejać i gdyby jeszcze owiewki pomalował to nie byłoby śladu po paciaku Najważniejsze, że mimo wszystko udało się załapać na KPP we wrześniu. 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.pl Tomek Kulik - instruktor motocyklowy, napisał(a): Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
motoTomasz Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 Siemaneczko. Tak, aby móc w pełni zakończyć temat szkolenia MotoPozytywni chciałbym zakomunikować, że wraz z Marselem zostaliśmy wczoraj Ratownikami MotoPozytywni.pl Część praktyczna szkolenia z CPR, AED, zdejmowania kasku oraz wyciągania poszkodowanych z pojazdów była niesamowita. Mamy sporo filmików i postaram się je wrzucić na #PrawkoOnline abyście mogli zobaczyć, przez jakie "męki" przechodziliśmy. Aaaa dodam jeszcze, że zmieniła się miara pojemności bagażnika. Kiedyś podawało się ją w litrach, a od wczoraj w Marselach Reszta info wkrótce 1 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.pl Tomek Kulik - instruktor motocyklowy, napisał(a): Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
Marsel Opublikowano 22 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
Thebestof78 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 gratuluję 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
Rekomendowane odpowiedzi