gary Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Witam szanowne grono, może ktoś ma doświadczenie i podzieli się informacją o tym, gdzie można pojechać z 3 letnim chłopcem na 1-2 tyg. urlopu? Może być agroturystyka, może być domek byle woda do kąpieli była blisko, jakieś atrakcje w postaci placu zabaw, kałuży z wodą i piachu ;-) Będziemy mieć rower z fotelikiem więc wycieczki wchodzą w grę. Fajnie gdyby w nocy nie było imprez, a w soboty wesela w pobliskim budynku ;-) Odległość tak do 100km od Łodzi. Szukałem w pobliżu Jeziorska i Sulejowskiego ale straszą sinicą. Jezioro Białe i Lucieńskie, Koszelówka - OK ale nie mam doświadczenia, a często gęsto płacę 100% za siebie i niespełna 3-letnie dziecko. Urlop mogę wziąć tylko w lipcu więc już trzymam kciuki za pogodę. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. pozdrawiam gary 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabioka Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Bronisławów - coś tam ciekawego mają, choć szczerze mówiąc nie wiem jak z atrakcjami dla takich małych dzieciaczków. http://www.wodnikbronislawow.pl/wodnik/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=65 Niby są żaglówki, jest coś do pozwiedzania, ale nie wiem jak na tą chwilę z jakimś placem zabaw itp. Ogólnie szału nie ma ale jest blisko i jest woda. Oprócz tego, nieco bardziej zdecydowanie, polecałabym Wawrzkowiznę - ceny może trochę za mocno urywają d*pę, ale za dziecko do 4 nie płacisz i ubaw po pachy - z tego co pamiętam są konie, mini zoo, place zabaw, boiska, plaża - to co dla dzieciaczka, a także wędkowanie dla taty i spa dla mamy http://wawrzkowizna.com.pl/pl/home/uroki-wawrzkowizny Jak coś jeszcze mi się przypomni godnego polecenia to dorzucę. Edytowane 5 Czerwca 2013 przez jabioka (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Każdy motocyklista jest piękny - póki nie zdejmie kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Bronisławów - coś tam ciekawego mają, choć szczerze mówiąc nie wiem jak z atrakcjami dla takich małych dzieciaczków. http://www.wodnikbronislawow.pl/wodnik/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=65 Niby są żaglówki, jest coś do pozwiedzania, ale nie wiem jak na tą chwilę z jakimś placem zabaw itp. Ogólnie szału nie ma ale jest blisko i jest woda. Oprócz tego, nieco bardziej zdecydowanie, polecałabym Wawrzkowiznę - ceny może trochę za mocno urywają d*pę, ale za dziecko do 4 nie płacisz i ubaw po pachy - z tego co pamiętam są konie, mini zoo, place zabaw, boiska, plaża - to co dla dzieciaczka, a także wędkowanie dla taty i spa dla mamy http://wawrzkowizna.com.pl/pl/home/uroki-wawrzkowizny Jak coś jeszcze mi się przypomni godnego polecenia to dorzucę. Dzięki za tak szybki odzew. "Bronka" znam aż za dobrze z czasów okołostudenckich i z pewnych osobistych względów wolałbym tam nie jechać... Popatrzę na Wawrzkowiznę, bo pierwsze słyszę :-) Dzięki! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabioka Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Dzięki za tak szybki odzew. "Bronka" znam aż za dobrze z czasów okołostudenckich i z pewnych osobistych względów wolałbym tam nie jechać... Popatrzę na Wawrzkowiznę, bo pierwsze słyszę :-) Dzięki! No Bronisławów każdemu kojarzy się raczej mocno alkoholowo i imprezowo, dlatego napisałam, że szału nie ma. A jeśli chodzi o Wawrzkowiznę - całe dzieciństwo jeździłam tam z dziadkami, ze swoim dzieckiem jeszcze nie byłam, ale od wielu osób słyszę, że z roku na rok coraz lepiej tam. 0 Cytuj Każdy motocyklista jest piękny - póki nie zdejmie kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Popatrzę na Wawrzkowiznę, bo pierwsze słyszę :-) Dzięki! Dobry pomysł My byliśmy trochę przypadkowo przejazdem 2 lata temu Bardzo fajny ośrodek Są tam domki i pawilon z tego co pamiętam Dodatkowo zalew, mała plaża a nawet zjeżdżalnia 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massi Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 A ja polecam Przyjezierze http://www.przyjezierze.pl/o-miejscowosci.html tylko że tam jest ze 150km ale autostradą. Jak na jezioro to całkiem duża plaża, czysta woda wycieczek sobie tam nie robiłem ale jakieś lasy są do okoła 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabioka Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 A ja polecam Przyjezierze http://www.przyjezierze.pl/o-miejscowosci.html tylko że tam jest ze 150km ale autostradą. Jak na jezioro to całkiem duża plaża, czysta woda wycieczek sobie tam nie robiłem ale jakieś lasy są do okoła Szczerze mówiąc to była moja pierwsza myśl, ale zasugerowałam się prośbą o miejscówkę do 100km Poza tym osobiście uważam, że dla 3latka wielkiej frajdy tam nie ma. Na wypad ze znajomymi lub ze starszym dzieckiem - wypas, a tak to tylko tyle, że plaża, woda i las, oprócz tego atrakcje "barowe" jak nad morzem. Choć klimat wysoce urokliwy 0 Cytuj Każdy motocyklista jest piękny - póki nie zdejmie kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakoob Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Ja kiedyś byłem nad Jeziorskiem, całkiem spoko było 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godul Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 A ja polecam Przyjezierze http://www.przyjezierze.pl/o-miejscowosci.html tylko że tam jest ze 150km ale autostradą. Jak na jezioro to całkiem duża plaża, czysta woda wycieczek sobie tam nie robiłem ale jakieś lasy są do okoła Byłem tam kilka razy i w mojej opinii bardziej przypomina imprezowe Mielno, niż jakąś spokojniejszą mieścinę. Polecałbym Ślesin, z Łodzi ok. 130km. Jest dużo spokojniej, i atrakcji nie brakuje. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massi Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Fakt że tam imprezowo ale w sumie tylko na głównej ulicy a w domkach cisza a przynajmniej ja tak trafiłem. Nie mam dziecka więc myślałem że woda, plaża i wycieczki jakieś rowerowe jest wystarczającym wypasem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkas Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Znam okolice Płocka (Koszelówka, Białe i Lucień) - największy tłok jest w Koszelce, są tam w sumie 2 ośrodki - Zacisze i Zacisze Bis, ze 2 pola namiotowe i pewnie znajdzie się kilka kwater. W sezonie przyjeżdża sporo kolonii. Wesela też sie trafiają w Zaciszu BIS. Ośrodki raczej przaśne. Z atrakcji: to możliwośc wypożyczenia, rowerów wodnych, kajaków. Jest placyk zabaw ze zjeżdżalnią wodną. Po drugiej stronie jeziora jest Ośrodek Zdwórz - dawno tam nie byłem, pamietam że można tam chyba wynająć domek. Lucień - mniej ludu. Jest jeden ośrodek - ja go zawsze nazywałem Okrąglaki (2 okrągłe budynki) + domki do wynajęcia. Mozna chyba wypożyczyć jakiś rower wodny. Woda w jeziorze zdecydowanie czystsza niż w Koszelce. Na terenie ośrodka pewnie jest jakaś infrastruktura dla dzieci, ale nie jestem pewien. Białe - najczystsza woda. Jest chyba tylko jeden ośrodek z domkami. Reszta to prywatne domy. Ja jeździłem tam zawsze do kumpla na działkę letniskową. Dla mnie to najlepsza miescówka do imprez, ale wyjazd z młodym to chyba nie będzie najlepszy pomysł - nie bedzie tam zbyt wiele atrakcji. Wszystkie miejscówki są otoczone lasami, więc jest gdzie pojść na spacer. W Zdworzu zdaję się w lipcu bywały zloty Yamaha Virago. A no I dojazd jest całkiem niezły, A1 zjazd za Kutnem i 20 -25 i jesteś. Powodzenia 0 Cytuj www.antybrowar.pl facebook.com/antybrowar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 jesli chodzi o wawrzkowizne to polecam ale radze już się zakręcić za wolnym domkiem bo w sezonie ciężko jeśli chodzi o weekend. Jest jeszcze mini zoo, wypożyczalnia sprzętu wodnego na terenie ośrodka. Rowerem też można pojeżdzić po lasach choćby do drugiego sąsiedniego ośrodka słok.Wadą jest brak nocnego(ogólnie jakiegoś sklepu w okolicy) są tylko bary szybkiej obsługi. Polecam na max 5 dni później się zanudzisz. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Dzięki, dzięki, dzięki! @Jabioka - Wawrzkowizna zarezerwowana na 5 dni, faktycznie cenka "opada" ale od 3 lat nie miałem urlopu więc można zaszaleć. Dzięki za ten namiar.Na drugą połowę lipca, rozejrzę się za czymś w Ślesinie - no chyba, że ktoś jeszcze podrzuci coś ciekawego. Forumowicze to jednak forumowicze! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabioka Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Dzięki, dzięki, dzięki! @Jabioka - Wawrzkowizna zarezerwowana na 5 dni, faktycznie cenka "opada" ale od 3 lat nie miałem urlopu więc można zaszaleć. Dzięki za ten namiar. Na drugą połowę lipca, rozejrzę się za czymś w Ślesinie - no chyba, że ktoś jeszcze podrzuci coś ciekawego. Forumowicze to jednak forumowicze! Życzę Wam przyjemnego wypoczynku i daj znać po powrocie jak było 0 Cytuj Każdy motocyklista jest piękny - póki nie zdejmie kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi