Majka11 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 szukam klucz w oko wpadł mi taki zestaw http://allegro.pl/klucz-dynamometryczny-elektroniczny-27-135-nm-neo-i3220686996.html i http://allegro.pl/klucz-dynamometryczny-1-4-6-30-nm-jonnesway-fvat-i3244842760.html jakieś opinie ? większych wart niż 135 nm w moto nie ma bardziej hobystyczno garażowe dłubanie może kiedyś pro 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Pierwszego nie używałem,ten drugi po czasie potrafił sie rozkręcać(z doświadczenia a nie z opini) Ja ma jonseway,ale metal,zresztą nie wiem czy plastika już nie wycofali 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Ja do elektronicznych podchodzę sceptycznie. Miałem okazje poużywać elektroniczną suwmiarkę i szybko poleciała do śmieci . Czasem też może się pojawić problem z dojściem do śruby przez taką cyfrowa nakładkę. Co do momentów to tradycyjnie używam dwóch kluczy 5-25 i 13-108. Większe siły to już na oko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Czasem też może się pojawić problem z dojściem do śruby przez taką cyfrowa nakładkę. Często 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 czyli to co wszyscy NIE elektronice muszę to przemyśleć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broto Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Mam 2 takie klucze jak z drugiego linku z wieloma nakladkami, wszystko metalowe wiec nie zlamal sie jeszcze, nie ufam elektronice i plastikom 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyy Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Odgrzeje kotleta. Co polecicie, jonnesway, proxxon? Zakres momentu mały od 5 do 30Nm Klucz do użytku własnego. Co kupić w dobrym stosunku jakość/cena i mieć spokojne sumienie. Miałem już urwaną świecę w głowicy wolę małe średnice kręcić dynamometrem.... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Też muszę sobie kupić ale ja będę całował w Proxona. Zbyt dużo rzeczy poszło do kosza innych firm więc jak to mówią "nie stać mnie na tanie rzeczy " 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyy Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Ja mam jeden duży dynamometr 40-250Nm ale drobnych spraw nim nie załatwię. Szczerze mówiąc proxon yato czy jonnesway to jedynie trochę lepsza chińszczyzna... Yato muszę pochwalić za bity wszelkiego rodzaju to jest 1 liga wytrzymują pneumata. Dobre marki to draper, stahlwille, gedore, hazet, stanley, ale kupno małego klucza tych firm to wydatek 700+ co zupełnie mija się z celem zakupu. Edytowane 16 Lutego 2017 przez crazyy (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 No jeśli Stanley jest lepszy od Proxona to proponuję zmianę dostawcy. Z Proxona nic mi się nie rozwaliło a Yato to połowa rzeczy i "zostawiłem córce do naprawy roweru ". Jonessway w 2004 roku cała firma na tym pracowała i na Becie nic się z tym nie działo. Za 700zl kupiłbym 3Proxxona w różnych przedziałach. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyy Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Stanleya kupiłem ale dawno temu huh gdzieś w 2003 roku i chodzi do dziś, a trochę śrub kręci. Może wtedy były lepsze bo dziś to rzeczywiście firmy niegdyś super obecnie są bliskie dna... Miałem też 2 klucze mały i duży firmy wera, to była klasa na tyle wysoka, że spodobała się złodziejom Chyba zakupie tego proxona 6-30Nm netto 200zł wyjdzie do sporadycznego użytku wystarczy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuckout2 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Proline też jest dobry Polecam podjechać na Łęczycką do Metalpolu ,a znajdziesz coś dla siebie ,albo do Motexu na Gdańską- posiada cały osprzęt do warsztatu samochodowego- naprawdę pokaźny asortyment. Wchodząc do sklepu trzeba się przygotować ,żeby nie kupić więcej niż się zakładało 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Generalnie jedna zasada nie zostawiać klucza "nastawionego" o tym trzeba pamiętać wtedy może i marketowy trochę podziała:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyanio Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 ja używam http://www.budujesz.pl/corona-adapter-dynamometryczny-1-2-20-200nm-c8218-137103/ na razie się sprawdza 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuckout2 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Dokładnie to co Szerszung napisał 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Panowie odkręciła mi się nakrętka zaznaczona na zdjęciu, czy to mogło spowodować rozregulowanie klucza ? Edytowane 25 Maja 2017 przez eramus (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toschie Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Mógł się rozregulować. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Mógł się rozregulować. Tego się właśnie obawiałem 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuckout2 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Łatwo sprawdzić , weź pożycz inny dokręć coś z daną siła i zobacz jak się ma to do twojego ,albo nastaw na taką samą wartość NM jaką ostatnio coś dokręcałeś i sprawdź 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Oddałem i kupiłem nowy W Lidlu na ul Tomasza Zana sa po 59zł 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi