Skocz do zawartości

Cbr F2 1994'

seb94

Rekomendowane odpowiedzi

za***isty sprzęt a mi osobiście nawet te oldschoolowe kolory się podobają. Co do kasku to ten HJC który wrzuciłeś to mistrzostwo świata za ten pieniądz :smile:

HJC mają  to do siebie, że są dobrze wyciszone, w większości ...

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

na pieniądzach nie śpie , nie od razu stac mnie na wszystko kurtka jak kurtka - ten Retbike na pewno lepszy pod względem ochrony (ochraniacze) niż jak latac w bluzie

Polecam Ci sklep w Pabianicach, ul. Zamkowa 59J.

Znajdziesz tam skórzane kombinezony w dobrych cenach :smile: są tam nówki oraz używki.

Gacie używki kupisz w okolicy 100zł + kurtka 200-300zł (używki) lub nówka 500-700zł...

Rękawice i buty to również konieczność.

Kask jak masz rozmiar M to wal śmiało do Suchego, ma na sprzedaż świetny kask za dobrą cenę (sam mam podobny i jestem bardzo zadowolony)

http://motocykle-lodz.pl/topic/4506-kask-nolan-n85-circle-n-com-25-matowa-czer%C5%84/

Kombinezon to podstawa i powinno się uwzględniać jego cenę wraz z zakupem motocykla. Zdrowie ma się jedno.

Jeśli masz jakieś pytania to śmiało pytaj :smile:

qxK0W5f.jpg

suchy już sprzedał nolana, spóźniłem się :|

rękawice mam , co prawda Tschula (chyba) 212 ale twarde protektory lepsze niż jakiś kawałek szmatki z logiem alpinestars za te same pieniądze

musze obadać ten sklep w pabianicach, mają może jakąś stronkę z produktami?

Ja latam w kasku Astone, model GTB w malowaniu jak na fotce. Duży plus za blendę i niewielkie parowanie, wygodę podczas jazdy. Minus za to, że nie jest najcichszy. Nie wiem czy jeszcze mają te kaski w Motopublice, bo tam na nie wpadłem.

A i też mam M-kę, więc jakbyś chciał zobaczyć to daj znać. W niedzielę pewnie będę w okolicach Łasku jak coś.

Edytowane przez carusek (wyświetl historię edycji)

Zmień układ stopy na secie podczas winkla bo kiedyś ci się podwinie.Zakręt w lewo to lewą stopę podnosisz  i opierasz się palcami (początek stopy) na secie a nie w połowie stopy :smile: ,A sprzęt jak sprzęt,ważne że jesteś zadowolony

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

Zmień układ stopy na secie podczas winkla bo kiedyś ci się podwinie.Zakręt w lewo to lewą stopę podnosisz  i opierasz się palcami (początek stopy) na secie a nie w połowie stopy :smile: ,A sprzęt jak sprzęt,ważne że jesteś zadowolony

ok zapamiętam następnym razem :smile: btw. co masz na myśli mówiąc "podwinie"?

Qtwa mieli ludzie fantazje seledyn z różowym dać na kolory motocykla... Dzisiaj ten kto to wymyslił wyleciałby z roboty za taki zestaw hehe. No ale takie były czasy  :smile:  Podoba mi sie ze w oryginale zachowana - super.

Edytowane przez Michallica (wyświetl historię edycji)

Cieszę się że się podoba :smile:

Dzisiaj wpadł nowy zakup: kask Astone GTB: http://equipement-motard.4bike.fr/casque/casque-integral/astone/10837/image.jpg (taki tylko połysk) i kominiarka Bodydry semless : http://www.bodydry.pl/odziez_termoaktywna/oferta.htm?product=37702

Pierwsze kilkadziesiąt km zrobione więc mała opinia

Kominiarka jest genialna, świetnie odprowadza pot, jednocześnie skóa oddycha i jest optymalna temperatura, nie za gorąco, nie za zimno

Co do kasku to mój ciutke mnie ciśnie na czole i z tyłu głowy, zajrzałem pod wyściółkę i jest tam materiał który się ułoży (plastyczny, ten który absorbuje energię)

Poza tym leży dobrze, dociska poliki, nie ciśnie na skroni (wziąłem rozmiar S), jest cichutki do 80/h, potem zaczyna trochę szumieć, ale w trasę stopery i elegancko

Niesamowicie dobrze zaprojektowany pod względem aerodynaczmicznym. Dopiero gdy spoglądamy na bok czuć napór wiatru, na wprost tnie go jak ostrze

Ogółem bdb wykonany jak za swoją cenę i jestem póki co w miarę zadowolony . Jak się ułoży będę się cieszył nim w 100%.

Mam porównanie tylko do LS2 i HJS FG15.

HJC był głośniejszy , ale ciutke za duży rozmiar (pozyczony do testów, więc o wygodzie nic nie powiem bo trochę się przesuwał). Mam wrażenie że opór powietrza w HJC dokuczał bardziej.

A do LS2 nie a co porównywać. Tanie kaski typu Naxa czy LS2 (podstawowe modele ) nadają się jedynie pod 50-125. Przy większych prędkościach strasznie huczy wiatr i miota głową na boki.

• 2 tygodnie później...

PPP

foto z dzisiaj:

3yud.jpg

11pv.jpg

gzzq.jpg

84zr.jpg

W nowym kasku przelatane już trochę kilometrów więc i są wrażenia z użytkowania

Plusy:

-idealnie przylega w kominiarce
- blenda super sprawa
- bardzo aerodynamiczny
- bdb jakość wykonania (ponoć marka należy/żała do AGV, ale info nie potwierdzone)

Minusy:
- długo układa się do głowy (ciśnie na czole i potylicy przez pierwsze kilometry)
- w trasę raczej obowiązkowo stopery, chyba że szybki przelot

Ładne zdjęcia, moto wygląda na dobrze utrzymane :smile:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

• 3 miesiące temu...

Temat ucichł, więc odświeżam

W międzyczasie zaopatrzyłem się w buty Forma Mirage, takie:

forma-mirage.jpg

póki co przy temp do 20 stopni są bardzo ciepłe, ale stopa się nie poci

zobaczymy jak będzie latem, wtedy postaram się o jakiś większy 'artykuł" na forum

żeby nie było z byt pusto , parę fot z wypadu na Żłobnicę

w zimę planuję zaopatrzyć się w jakiś kombinezon skórzany 2 -częsciowy

u82p.jpg

t6gv.jpg

u821.jpg

9k3o.jpg

qfq9.jpg

ultt.jpg

• 2 tygodnie później...

Wcale nie szkoda jej na piony, ja swoją szarpie od czasu do czasu (czasem od skrzyżowania do skrzyżowania;p) motocykl jest bardzo zwinny mimo swojego wieku naprawdę nie narzekam, aczkolwiek doinwestowałem ją. Tobie życzę szerokości i bezawaryjności.