Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

7 1 21:34:15

Aprilia Rs 125 09' Spain's N°1 - Dajczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież już o tym pisałem, w dowodzie mam 11KW ;)

Opublikowano

Ładne cacuszko :smile: ja musiałem zadowolić się Suzuki RG80 w Twoim wieku :P i również miałem wielką frajdę z niej ;) mimo że 120km/h V-MAX :P

Liczy się frajda, a większe moto przyjdzie z czasem ;) uwierz, że szybko zleci ;)

Powitać :smile: LwG

qxK0W5f.jpg

Opublikowano

Nie no raczej nie jestem  z tych, którzy cały czas jeżdżą na pełnej manetce i mają potrzebę posiadania między nogami 200 KM..
Dla przykładu sprzedałem Derbi GPR 80 pewnemu chłopakowi (14 lat), derbi było porządnie zmodyfikowane, jechało 120-130 km/h. Kupujący wcześniej jeździł skuterem z tesco, po dwóch dniach Derbi jest dla niego za słabe.. Ja jak się przesiadłem z takiego skuterka na serie Derbi 50 to jarałem się cały sezon tą "mocą" i 100 km/h :biggrin:. Ale patrząc na nas obu to dla mnie to pasja, dla niego lans i popisy.. Ale nie o tym temat :biggrin:

Z Aprilią będę jeszcze przynajmniej 2 sezony, a dalej zobaczymy, może coś na A2 na 18-tke się kupi, czas pokaże :biggrin:

Opublikowano

Ahh jak czytam o tym a1 a2 to cieszę się, że mam w kieszeni A:) oj uwierz mi, polatasz chociażby 600 to zmienisz zdanie o aprili ale póki co sprzęt masz spoko:)

Opublikowano
  W dniu 20.05.2013 o 20:25, AndrzejCBRF2 napisał(a):

Ahh jak czytam o tym a1 a2 to cieszę się, że mam w kieszeni A:) oj uwierz mi, polatasz chociażby 600 to zmienisz zdanie o aprili ale póki co sprzęt masz spoko:)

święta słowa

poganiał bym taką Apką na torze Radom

ale by litrom szczena opadała

Opublikowano

Też zaczynałem na 125 :smile: W moim przypadku była to Honda NSR 125R :P Więc wiem ze 125 na początek to bardzo dobre rozwiązanie:) A i taka moze nauczyć pokory :smile: Grutuluje sprzętu :smile:

Opublikowano

Bardzo fajny Sprzęt :smile: Ja za to zaczynałem od własnoręcznie złożonego komarka z kilku :P, Później Simson i MZ TS 150 to są maszyny.. hehe :biggrin:

Opublikowano

W dniu 22.05.2013 o 21:04, D.Berni napisał(a):
Ja za to zaczynałem od własnoręcznie złożonego komarka z kilku , Później Simson i MZ TS 150 to są maszyny.. hehe

No taka apka to nie do pogardzenia.. zaczynałem podobnie jak Ty: Komar dziadka, trochę rundek na Ishu, Panonii, później MZ TS-1 250 :biggrin:

To były czasy...

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

Majka11 znam doskonale twoją apkę, ale nie powiem później ją Michał trochę zdymał ;/ obecnie nie wiem czy jest złożona czy nie itp. Ale ganiało się nią mega zajebiaszczo.

Szczena by spokojnie opadła bo nadrabiasz czasu na hamowaniu i lekkością prowadzenia. ;)

Opublikowano
  W dniu 23.05.2013 o 12:02, MateuszZR7 napisał(a):

Majka11 znam doskonale twoją apkę, ale nie powiem później ją Michał trochę zdymał ;/ obecnie nie wiem czy jest złożona czy nie itp. Ale ganiało się nią mega zajebiaszczo.

Szczena by spokojnie opadła bo nadrabiasz czasu na hamowaniu i lekkością prowadzenia. ;)

patrz jak świat mały heh a dokładniej Łódź ;)

no nic nie zrobisz ode mnie wyszła ładnym stanie on ją mocno zjechał

szkoda

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

No i w końcu przyszedł wydeszek. Jest moc, na starym, zablokowanym wydechu vmax to 145 km/h, ale musiałem mieć z 5-10km prostej :biggrin:. Na tym wydeszku miałem jak narazie 164. Ale ważniejsze dla mnie przyspieszenie, teraz jest koło 6 sekund do 100. :biggrin:
115 km/h na 3 biegu. Jestem w 99% zadowolony  wydechu, były małe problemy z zamontowaniem i spasowaniem.
No i ogólnie mi się podoba także jest git :biggrin:. Od razu uprzedzam, spaliny wylatują z obu końcówek, ale z dolnej mniej ;)

Zdjęcia :biggrin:
mkjf.jpg

pe6j.jpg

st3h.jpg

heyg.jpg

Edytowane przez Dajczu (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Fajny  ;)

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

No no naprawdę świetna Apka ,aż się zastanawiam jak wygląda na żywo :smile: Wydech też niczego sobie  ^_^

Moja Derbi Senda X-Treme 2007 Sport :3

1497_572256519506052_141010637_n.jpg

Opublikowano

No wydeszek dla mnie super, ale wizualnie o wiele ładniejszy turbokit gp. tylko nie wiem czy one były do 125 :whistling:

Opublikowano
  W dniu 1.09.2013 o 09:47, WiTuF4 napisał(a):

No no naprawdę świetna Apka ,aż się zastanawiam jak wygląda na żywo :smile: Wydech też niczego sobie  ^_^

Będę na zakończeniu sezonu w Piotrkowie, Bełchatowie. Jeśli mi prawko wyrobią to jeszcze Częstochowa i Łódź  ;)

W dniu 1.09.2013 o 09:57, ClearWater napisał(a):

No wydeszek dla mnie super, ale wizualnie o wiele ładniejszy turbokit gp. tylko nie wiem czy one były do 125 :whistling:

Nie było ich do 125 ;)

Opublikowano

Ehhh...... Jak tak patrzę na twoją RS'ke to trochę żałuje że jej nie wybralem, ale pech chciał że w czasie jak szukałem (były to okres dwóch tygodni mniej więcej) Nie było nic fajnego w obrębie 250-300km, a w każdym razie nie w cenie do 8k, no i padło na Yamahę R125, która z wyglądu jest świetna, brzmi (na Scorpionie) całkiem fajnie ale niestety jest trochę za wolna jak na moje upodobania ;/

Opublikowano

Fajne moto, gratki!

Honda

Opublikowano

Wydech fajny, tylko producent dał ciała z ukształtowaniem rozgałęzienia :smile:

Kiedy wsiadam na motocykl, budzę się ze snu i zaczynam prawdziwie żyć...

Opublikowano

Fajne malowanie :smile: Wydechy bardzo ładne :smile: Myślę, że każdy z nas jak miał 16 lat to marzył aby mieć taką Apkę :smile: Tak więc gratulacje! :smile: Moto prawdziwa bomba :biggrin: 

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 1.09.2013 o 19:12, emilb2 napisał(a):

Ehhh...... Jak tak patrzę na twoją RS'ke to trochę żałuje że jej nie wybralem, ale pech chciał że w czasie jak szukałem (były to okres dwóch tygodni mniej więcej) Nie było nic fajnego w obrębie 250-300km, a w każdym razie nie w cenie do 8k, no i padło na Yamahę R125, która z wyglądu jest świetna, brzmi (na Scorpionie) całkiem fajnie ale niestety jest trochę za wolna jak na moje upodobania ;/

Też stałem przed tym wyborem. Wybrałem RS i erki nawet nie brałem pod uwagę ;).

Żeby znaleźć dobrą RS, z oryginalnymi plastikami, naklejkami trzeba mieć sporą cierpliwość :biggrin:

W dniu 1.09.2013 o 20:00, s2nter napisał(a):

Wydech fajny, tylko producent dał ciała z ukształtowaniem rozgałęzienia :smile:

Dokładnie. Do tego kupiłem stojak motocyklowy + rolki wahacza, przez mój wydech nie mam jak wkręcić rolek, zdejmę jedną końcówkę wydechu to może i wkręcę ale nie da rady dać apkę na stojak.. :/

W starszym modelu tego wydechu (nie chrom) nie było tego problemu, spójrzcie na to zdjęcie ;)

2af07f7d94016c1f59c7321fd8c9a42d.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Na zimę mam drobne plany co do optyki :biggrin:
Oto one:

1. Przyciemnianie lamp

2. Klamki Titax

6461e960b7ed6f24c52fc6613aa001e6.jpg

3. Nakładka na siedzenie (czerwona)

$(KGrHqNHJFIFEFjY(J(2BRBvSG8ut!~~60_12.J

4. Crash Pady ( czarne z czerwonym napisem RS)
Tu trochę inny kolor ;)
1ifi.jpg

5. Brake Reservoir Sock Cover

$T2eC16RHJF8FFp4QqYyGBRb,R96(t!~~60_3.JP

Opublikowano

Zapowiada się ciekawie ;) Klamki na duży plus będą.

Opublikowano

Crash Pady będą u mnie w przyszłym tygodniu. Klamki będą w oklicach Bożego Narodzenia, jest to niestety droga część... Do Aprilii tylko Titax je produkuje, ale warto, doda apce na wartości :biggrin:
Nakładki na siedzenie są jedynie w kolorach białym i czarnym, także będzie trzeba pomalować, jedyny problem to dobrać dobry kolor ;)