ridrick Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 18:48, theSroka napisał(a): Sprawdzmy. Ale co chcesz sprawdzić i jak ?? Nawet teraz nie jest różowo a ty jeszcze chcesz weryfikować coś co powszechnie wiadomo ? Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
panfillo Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Naprawdę potrzebne są takie dyskusje w tej konkretnej sytuacji? Liczy się człowiek a nie jego zawód. Liczy się chęć a nie tryb pracy i stan zatrudnienia. 2
gonia Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Zawiść to nasza narodowa cecha !!!!!!!!!!! to straszne szczerze mówiąc tylko jak coś się dzieje to dzwonimy po te Mendy jak niektórzy piszą- nie można oceniać ludzi nawet ich nie znając !!!!!!!!!! Wyceniać krwi nie dam bo kiedyś mandat dostałem -brak słów
Macix Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Dobra bo widze ze powoli ktos pisze o bzdurach ja juz chyba moge oddac zgadajmy sie nawet jutro i jazda sam nie lece bo nie wiem jak zareaguje po oddaniu jak sa chetni to pisac możemy w sobotę w południe sie wybrac
Konrad85 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 a co z sytuacją jak u Macixa? Czyli oddam krew obojętnie jakiej grupy w zamian za krew z przeznaczeniem dla konkretnej osoby? Po tamtej sytuacji jestem nastawiony, że wolę poczekać i oddać dla kogoś kogo znam.
Piotr Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 21:22, Konrad85 napisał(a): Po tamtej sytuacji jestem nastawiony, że wolę poczekać i oddać dla kogoś kogo znam. obyś nie musiał ratować tych których znasz
Konrad85 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 21:24, pd napisał(a): obyś nie musiał ratować tych których znasz wiesz dobrze o co chodzi... lepiej chyba mieć dla kogoś kogo znasz... wiele osób np nie mogło oddać dla Macixa krwi bo oddawali regularnie i nie mogli oddać potem z przeznaczeniem dla konkretnej osoby...
M-461 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 14:02, Dominik napisał(a): A no i czekoladę dają Dominik, ta czekolada jest okropna, następnym razem wpadnij do mnie na górę to Ci zrobię dobrej kawy.
ridrick Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 21:43, Konrad85 napisał(a): wiesz dobrze o co chodzi... lepiej chyba mieć dla kogoś kogo znasz... wiele osób np nie mogło oddać dla Macixa krwi bo oddawali regularnie i nie mogli oddać potem z przeznaczeniem dla konkretnej osoby... Konrad tak naprawdę to jeden ch..... Ta osoba która znasz i tak dostanie co trzeba i nikt nie będzie się na nikogo oglądał. Możesz oddać co 2 miesiące więc koledzy musza się wolno rozbijać (oby wcale) Im częściej oddasz tym większej ilości osób pomożesz. Ten znajomy/kolega też pewnie nie będzie miał ci za złe skoro wcześniej oddałeś. No chyba, że ci zależy na tym byś mógł pokazać karteczkę o patrzcie jaki jestem zaje.. bo oddałem krew Heńkowi. Bez poszkodowanego czasem też warto oddać Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
Konrad85 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 23:02, ridrick napisał(a): Konrad tak naprawdę to jeden ch..... Ta osoba która znasz i tak dostanie co trzeba i nikt nie będzie się na nikogo oglądał. Możesz oddać co 2 miesiące więc koledzy musza się wolno rozbijać (oby wcale) Im częściej oddasz tym większej ilości osób pomożesz. Ten znajomy/kolega też pewnie nie będzie miał ci za złe skoro wcześniej oddałeś. No chyba, że ci zależy na tym byś mógł pokazać karteczkę o patrzcie jaki jestem zaje.. bo oddałem krew Heńkowi. Bez poszkodowanego czasem też warto oddać jeśli to jeden ch.... to nie ma problemu inaczej mówili jak była sytuacja z Macixem... to ty dostałeś karteczkę?
ridrick Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) No jak oddajesz dla kogoś powinieneś dostać kartę. Mnie to w zasadzie pier.. zrobiłem co mogłem i wsio. Edytowane 17 Maja 2013 przez ridrick (wyświetl historię edycji) Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
Konrad85 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 23:24, ridrick napisał(a): No jak oddajesz dla kogoś powinieneś dostać kartę. Mnie to w zasadzie pier.. zrobiłem co mogłem i wsio. zaczynamy chyba robić offtopa wszystkich chyba pier*** karteczka dogryzałem że tobie dali a nie paszport polsatu my jak oddawaliśmy to karteczek nie było... Mówiło się dla kogo i tyle... tyle osób było dla Maćka, że mieli już jego dane w tej nazwijmy to recepcji...
wildeyed Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Jeżeli jeszcze ktoś nie oddał lub się waha, ja będę jechała na Franciszkańską myślę że we wtorek. W razie pytań, wątpliwości lub lęku:P służę rada i pomocą. Poza tym Panie w RCKiK są tak fajne że wszystko ogarną
Regis Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 W dniu 18.05.2013 o 07:08, wildeyed napisał(a): Jeżeli jeszcze ktoś nie oddał lub się waha, ja będę jechała na Franciszkańską myślę że we wtorek. W razie pytań, wątpliwości lub lęku:P służę rada i pomocą. Poza tym Panie w RCKiK są tak fajne że wszystko ogarną Po jakim czasie od zrobienia tatuażu można oddać krew ?? Jakoś mi z głowy wyleciało i za diabła nie pamiętam.... - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-
fred89 Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 W dniu 18.05.2013 o 07:59, Regis napisał(a): Po jakim czasie od zrobienia tatuażu można oddać krew ?? Jakoś mi z głowy wyleciało i za diabła nie pamiętam.... 6 miesięcy
Dominik Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 21:51, M-461 napisał(a): Dominik, ta czekolada jest okropna, następnym razem wpadnij do mnie na górę to Ci zrobię dobrej kawy. z przyjemnością
Regis Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 W dniu 18.05.2013 o 08:03, fred89 napisał(a): 6 miesięcy No to niestety żebym bardzo chciał to nie mogę oddać ... a nie będę specjalnie "nie robił sobie" tatuaży, na wypadek jakby ktoś się wyłożył i potrzebował krwi... - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-
mossberg Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 18:36, theSroka napisał(a): A ja nie bede oddawal bo sie nie opyla Co inne kumpel albo znajomy a co innego menda czychajaca w krzaku z suszarka. Skoro sam bez przymusu poszedl uprzykrzac ludziom zycie liczac przy tym na wczesniejsza emeryture to niech sie wali na pysk. Niebieska szklanka = god mode ? Najwyrazniej nie. Nie chcesz oddawać krwi bo Ci się "nie opyla" to nie oddawaj - masz do tego prawo i to Twoja dobra wola ale po ch*j mu ciśniesz żeby się walił na pysk? Nie lubię takich cwaniackich gadek... Jak Ci pociągną motocykl z garażu albo opierdolą chatę to sam polecisz na komendę. Nie mówiąc już o poważniejszych sprawach typu jak Ci dzieciora porwą... Nie lubię policji ale po to jest prawo żeby go przestrzegać(no przynajmniej próbować), a Policja ma(przynajmniej ustawowo) nam pomagać. Inaczej to byśmy się wszyscy pozabijali.... 1
ridrick Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Michał nie ma co bić piany W dniu 19.05.2013 o 08:17, Regis napisał(a): No to niestety żebym bardzo chciał to nie mogę oddać ... a nie będę specjalnie "nie robił sobie" tatuaży, na wypadek jakby ktoś się wyłożył i potrzebował krwi... no przecież nikt tego od ciebie nie oczekuje. Ta akcja jest bardziej symboliczna i potrzebna innym, którzy będą potrzebowali krwi niż samemu policjantowi. Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
Pablos Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 18:36, theSroka napisał(a): A ja nie bede oddawal bo sie nie opyla Co inne kumpel albo znajomy a co innego menda czychajaca w krzaku z suszarka. Skoro sam bez przymusu poszedl uprzykrzac ludziom zycie liczac przy tym na wczesniejsza emeryture to niech sie wali na pysk. Niebieska szklanka = god mode ? Najwyrazniej nie. Sorry,ale nie moglem przejsc bez tego posta obojetnie i nie odpowiedziec... Zal czytac posty tak mega sfrutrowanych zyciowo kolesi jak TY... Nikt Cie nie prosi o oddanie krwi, wiec z laski swojej tak idiotycznych i nic nie wnoszacych komenatarzy nie zamieszczaj... Zapierdalasz to licz sie z placeniem mandatow i miej wylaczeni pretensje do siebie i drogowcow, odpowiedzialnych za ustawianie ograniczen predkosci a nie do policji, ktora je jedynie egzekwuje. 1
TomaszVV Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 W dniu 17.05.2013 o 18:36, theSroka napisał(a): A ja nie bede oddawal bo sie nie opyla Co inne kumpel albo znajomy a co innego menda czychajaca w krzaku z suszarka. Skoro sam bez przymusu poszedl uprzykrzac ludziom zycie liczac przy tym na wczesniejsza emeryture to niech sie wali na pysk. Niebieska szklanka = god mode ? Najwyrazniej nie. Jak nie trawię policji za patologiczne zachowania, to mimo wszystko, takimi postami powinien się zająć Admin/Mod.
Aidekk Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 W dniu 21.05.2013 o 20:41, TomaszVV napisał(a): nie trawię policji za patologiczne zachowania Ja też bardzo nie trawię policji, ale co zrobić. Prawda jest taka, że wykonują to co zlecił durny ustawodawca, ale święci też nie są. W dniu 21.05.2013 o 20:41, TomaszVV napisał(a): takimi postami powinien się zająć Admin/Mod. A dlaczego Mod miały się tym zajmować? Każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii, a ona świadczy o nim O ile mi wiadomo żaden punkt regulaminu nie został złamany, theSroka nie obraził innego forumowicza (a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) więc nie widzę podstaw by zajmować się tym postem. Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
grucha Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Mnie kobitka na recepcji powiedziała, że wystawia zaświadczenie o oddaniu krwi na konkretną osobę. Oraz że mam je zabrać i najlepiej dostarczyć (tylko za bardzo nie sprecyzowała gdzie ?= rodzina , wam...). Zostawiłem kartkę u niej (w sumie nie jedyny), powiedziałem że z pewnością ktoś podjedzie po te zaświadczenia jak tak bardzo są potrzebne. Wcześniej jak na kogoś krew oddawałem, to tylko podałem 'kto i gdzie leży' a żadnych papierków nie było.
ridrick Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) W dniu 21.05.2013 o 20:54, grucha napisał(a): Mnie kobitka na recepcji powiedziała, że wystawia zaświadczenie o oddaniu krwi na konkretną osobę. Oraz że mam je zabrać i najlepiej dostarczyć (tylko za bardzo nie sprecyzowała gdzie ?= rodzina , wam...). Tylko po co ta kartka rodzinie ?? no chyba, że chce się ktoś pochwalić jaki to jest za***iście dobroduszny i oddał krew, która i tak trafi do kogoś innego, bo obdarowywany już dostał co trzeba. Sporadyczne są przypadki gdzie krew dawcy idzie do wskazanego biorcy. Zazwyczaj takie transfuzje są wewnątrz rodziny (dzieci, rodzeństwo itp). Przy okazji, jak ktoś oddaje krew to jest opcja zapisania się na dawcę szpiku. Jedno działanie a korzyści x2 Edytowane 22 Maja 2013 przez ridrick (wyświetl historię edycji) Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
Rekomendowane odpowiedzi