Radzikkk Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 No więc tak, pewnego dnia przeglądając allegro natrafiłem na ciekawą ofertę Hondy NSR, pojechałem... Na miejscu okazało się że motocykl to jeżdżący szrot, ale do rzeczy, tego samego dnia przeglądając ten sam serwis zauważyłem piękny motocykl tj. Cagivę Planet. Zadzwoniłem, umówiłem się i pojechałem zobaczyć motocykl, ogólnie jak na 12 letni motocykl nie wyglądał na zły, szybka rewizja stanu silnika, ramy, i innych podzespołów, przejażdżka... Hmmm, to jest to, pojechałem po lawetę do motocykli i przywiozłem tego samego dnia mój wymarzony motorek. Jak na razie sprawuje się bez zarzutów, moc jest naprawdę wystarczająca, motocykl rozpędza się do 100km/h w niecałe 6s Jak dla mnie, całkiem nieźle. Jednoślad jak wygląda każdy widzi, nie wygląda na 125cm3, większość osób myli go z większymi pojemnościami, ma w sobie troszku z bandyty ^^ Troszku danych z PJ zamieszczam Rocznik 1999 r. Właściciel radzikkk Kategoria Szosowe Lokalizacja Kwiatkowice Pojemność 125 cm3 Moc 30 KM Max. moment obrotowy ? Przysp. 0-100 km/h 5,9 s Zużycie paliwa 6.50 l/100km Rodzaj paliwa PB98 Pseudo Bandyta Opis Motocykl nabyłem jesienią bieżącego roku, jeździ się nim naprawdę świetnie, jest wygodny. Jak na motocykl który waży ok 150kg moc 30KM jest zupełnie wystarczająca. Nadaje się na długie trasy, zbiornik 12L starcza na ponad 200km jazdy. Tuning -manetki Harris'a -oklejony carbonową folią -odblokowany -szybka -opony Pirelli Dragon -kierunkowskazy strzałki carbon -paski na kołach jeżeli chodzi o silnik to 100% seria, tego motocykla nie warto tuningować gdyż może to być niebeezpiecznie:D Silnik 2 Suwowy; moc ok 30KM; chłodzony cieczą; 1 cylinder; Nadwozie Typowy Naked przypomina troszku Suzuki Bandita, silnik odkryty Zawieszenie Rewelacyjnie się sprawuje na naszych drogach, nie jest zbyt twarde ani zbyt miękkie. Brakuje amortyzatora skrętu. Pamiętna podróż/przygoda Pierwsze rozwinięcie 160km/h ^^ Perspektywy -zmienić komin na jakiś nisko/średnio obrotowy -dbać i śmigać Plusy i minusy pojazdu + wygląd + świetne hamulce + schowek na kask + bak 12,5l + duża moc + wygodny + ma szybę <jupi> <hura> _ _ - brzytki dźwięk, ale to standart w 2T - duże spalanie ;/ No i fotki bandyty 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian-xj600 Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 powiem szczeze ze bardzo fajne moto uwielbiam nakedy wiec zacna maszynka ;] chetnie zobacze na zywo:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzikkk Opublikowano 23 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ja od kąd ją pierwszy raz zobaczyłem, bardzo polubiłem nakedy, zaczarowała mnie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Motocykl fajny - rozumiem, że zaczniesz odwiedzać spotkania w gronie motocyklistów, a nie skuterzystów jak dotychczas? :PPS : Dawno nie widziałem takich rażących u ciebie błędów - chyba po pijaku pisałeś np. brzyTki 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzikkk Opublikowano 23 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Na jednym już miałem okazję zawitać Sorry za błędy, 8h w szkole, korki na trasie straszne a do domu ponad 30km mam ;/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Bandita w ogóle nie przypomina, za to Ducati Monstera już tak - włoski stylFajna Maszyna, oby dobrze służyła, gratuluję zakupu:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BykuOCW Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Faktycznie Bandita to to nie przypomina :PZa to Monstera jak najbardziej :)Radzikkk a Ty przypadkiem nie chodzisz do ZSP7 ;> Wydawało mi się, że widziałem ją kiedyś pod szkołą...W to 6 sekund to 100 km/h nie wierze, uwierzę w 7-8. Jeździłem 125 w 2T więc się troszkę tym interesowałem...Bardzo fajnie wygląda ta Cagiva Gdyby nie ten dźwięk 2T, to by był naprawdę rewelacyjny motocykl 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki1996 Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 To nie wygląda jak Bandyta tylko jak Ducati Monster. Koniecznie wywal ten tłumik, bo końcówka jak od Czajna skutera 4t. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beez_znaczenia --- czarny Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 fajny,fajny:) ale bez szybki o wiele lepiej by się prezentował... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 bardzo mi się podoba, chętnie zobaczę na żywo !! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Noo motocykl jak najbardziej ciekawy wizualnie. Co do kwestii podobieństwa popieram moich przedmówców. Ja również zauważam tutaj stylistykę Ducati Monstera, ale oczywiście jest to moje skromne zdanie Ja również chętnie zobaczę motocykl z bliska więc zapraszam na spotkania! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Dzisiaj miałem okazję przewieść się cagivą, powiem że uczucie jak na prawdziwym motocyklu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 ten bak to jak z Monsterka ale rama... za solidna U mnie są rurki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi