elfeti Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Tak jak w temacie czasami gaśnie mi moto... Redukuję biegi > luz a tu psss i zgasł. Odpalam i wszystko ok, za jakiś czas to samo...wydaje tylko pssss bez strzałów z tłumika czy do gaźnika... Sugestia, że to dekompresor się zawiesza ale pewności nie ma.... Jakieś sugestie co to może być ???? PS po kilku dniach postoju problem z odpaleniem, kręci, aku sprawne... przetoczyłem na biegu z metr, wrzucam luz i odpalił, potem na ciepłym silniku podobnie? wcześniej problem nie występował. 0 Cytuj
Lord Vader Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 O jakim moto mowa? Nie zbiegło się to w czasie z tankowaniem? 0 Cytuj
elfeti Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Honda Dominator w wersji 500 ale to nie ma znaczenia (to samo co 650)... właśnie z tankowaniem nic, chociaż nie spuszczałem paliwa z gaźnika by zobaczyć czy jakiś syf np z baku nie idzie. 0 Cytuj
Lord Vader Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Najszybciej będzie zajrzeć w gaźniki i w filtr w baku jeżeli takowy tam masz. Jeżeli to nie przyczyna to przynajmniej wykluczysz układ zasilania w 90%. 0 Cytuj
elfeti Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 czasami właśnie robi tak co dziś udało się nagrać w 2 sekundzie... i ostatnio kilka strzałów z tłumika też było przy odpalaniu... zamówiłem już sobie filtr paliwa co bym zmieścił to na wszelki też założę... 0 Cytuj
michal_lc4 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Na początek grube czyszczenie gaźnika i regulacja. Dwa, regulacja zaworów. Dekompresator jest odśrodkowy wiec trudno by mu było się zawiesić podczas pracy, ewentualnie jak byś zgasił i nie mógł odpalić to można doszukiwać się mieszania przez zawieszone deko. Jest jeszcze jedna akcja w Dominatorach po jakimś czasie pada układ układ zapłonowy, ten mały sterownik przy lampie i ciężko odpalają na zimnym z rozrusznika, możesz wtedy kręcić do bólu rozrusznikiem i nic, a pchniesz pół metra i zapali (zawsze jak zimny) albo zgaśnie i nie można odpalić z 15 minut. Ale na początek jak wspomniałem wyżej, gaźnik i zaworki 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
Rekomendowane odpowiedzi