ridrick Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Czy chcesz pogorszenia i tak już średnio dobrego wizerunku motocyklistów wśród kierowców? Tu bym nie przesadzał nasz wizerunek przez różnego typu działania jest coraz lepszy. W sumie to dużo działają akcje typu ktoś potrzebuje pomocy to jeśli ktoś się zatrzyma to zapewne będzie to motocyklista Przejazdy w obstawkach, ewentualnie parada początek i koniec roku jak dla mnie są wystarczające 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BobeQ Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Zablokujmy im wyjazd z Placu Wolności jak tam wjadą 0 Cytuj Motocykle , samochody to dla większości ludzi maszyny do przemieszczania się z punktu A do punktu B. Ale dla takich jak ja to coś więcej, silnik jest jak drugie serce a, akumulator, rozrusznik, przerywnik, cewka, świece są jak respirator, który ciągle to serce przywraca do życia i nie da się tego wszystkiego opisać słowami bo to jest miłość i pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weelkoo Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Choć za...pier rower po 30-40 km/h nie jedną staruszkę przyprawił o kołatanie serca. Z całą pewnością, więcej ludzi ma kołatanie gdy przejeżdża motocykl. Zwłaszcza jadąc slalomem pomiędzy samochodami, lub po godzinie 23 na osiedlowych uliczkach, koniecznie z wyprutymi wydechami. 2. Czy chcesz pogorszenia i tak już średnio dobrego wizerunku motocyklistów wśród kierowców? Myślę, że motocykliści mają dostatecznie kiepskie notowania wśród tzw. ogółu. Różne akcje (Motomikołaje, zbiórki krwi) nieco poprawiają nasz wizerunek. Niestety na krótko. Dla większości motocyklista to zamaskowany bandyta, który terroryzuje miasto. I takie podejście szybko się nie zmieni. PINEZKI TO ZA MAŁO ZE DWA KARABINY MASZYNOWE I DŁUGIE SERIE JEBAĆ PEJSUW No cóż... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Raczej szukałbym metod, które uniemożliwią organizację jakiejkolwiek MK albo przynajmniej przesunięcie jej na bardziej rozsądny dzień - np niedzielę 1 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Dzisiejszy przykład z Krakowa http://wiadomosci.onet.pl/krakow/krakow-mlody-rowerzysta-cudem-uniknal-smierci/5skz6 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Jeżeli chodzi o władze miejskie, to tylko poskutkuje zmiana rządzących- nowi na pewno będą się chcieli wykazać i dobrać do doopy poprzednikom, pod warunkiem że wybierze się wreszcie kogoś odpowiedzialnego i z głową Jeszcze przez jakiś tydzień nie mam moto, później mogę się włączać w organizacje 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Dzisiejszy przykład z Krakowa http://wiadomosci.onet.pl/krakow/krakow-mlody-rowerzysta-cudem-uniknal-smierci/5skz6 No kozak ! Pewnie myślał, że ma pierwszeństwo bo oni wszędzie mają pierwszeństwo Ale niestety tego typu filmów z motorkami pewnie jest więcej . Jednak fakt, że od rowerzystów nie wymaga się, żadnych uprawnień przez co często nie mają żadnej wiedzy na temat ruchu drogowego, a czasem brak wyobraźni. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Rowerzyści szantażyści http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,15740910,Masa_krytyczna__czyli_o_szantazystach_na_rowerach.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 http://lodz.gazeta.p...a_rowerach.html Bardzo miło czytać komentarze pod tekstem. 90% jest rowerzystami ale "Masy Komicznej" nie popiera... Widac ludzi myślących a nie gniew, nienawiść i zazdrość pseudo-rowerzystów z masy 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Mi się bardzo podoba alternatywne rozwinięcie skrótu MK. Zamiast Masa Krytyczna - Masa Kretynów. Od momentu jak to gdzieś przeczytałem/usłyszałem ciągle tego używam. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) mnie wkurzają jak jeżdżę 4oo... bo za diabła czasem nie idzie ich wyprzedzić.. czasem jadą środkiem drogi (klakson, ew. sprzęgło i but w gaz działa cuda wtedy ) jeżdżąc 2oo nie ma aż takie tragedii przecież... Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez jaquzie (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Terroryści na rowerach c.d. http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,15752862,Nasi_czytelnicy_o_Masie_Krytycznej__Terrorysci_na.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Niestety w dobie demokratycznych rządów radni, władze miejskie, powiatowe czy gminne i politycy muszą się z takimi grupami liczyć. Bo grupa to głosy! A oni potrzebują głosów by zostać przy korycie. Tak więc emeryci, związki zawodowe, matki z chorymi dziećmi, lekarze, kolejarze i multum innych grup żąda dla siebie przywilejów. Dochodzi do nich masa krytyczna, która od pozostałych grup niczym się wg mnie nie różni. No może tym, że faktycznie utrudnia nam raz w miesiącu podróżowanie po i tak zbytnio rozkopanej Łodzi. Moim zdaniem problem leży w tym, że elekcyjne władze muszą przejmować się takimi grupami bo grupa = głosy. I to jest właśnie problem elekcyjnych władz. Rządzą i wymagają dobrze zorganizowane grupy, na które idą pieniądze ogółu. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Aidek napisz list do redakcji. Na bank się ucieszą Jednak odpowiedzią jest fakt że pozostała cześć nierowerowa jest większa i też będzie głosowac 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Terroryści na rowerach c.d. http://lodz.gazeta.p...rorysci_na.html ro***bała mnie reklama rowerów w tym artykule 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 http://masakrytyczna.org/aktualnosci/2-news/120-sprostowanie-do-felietonu-piotra-wesolowskiego.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 http://masakrytyczna...olowskiego.html Durne te ludzie, kompletnie nic nie dociera. Może by im tam wiele negatywnych komentarzy pod tym strzelić 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aidekk Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Znalezione 2 różnice: 1) Traktorki jadą zapewne w jakimś konkretnym celu i dlatego że muszą, masa żeby utrudnić życie innym. 2) Na zdjęciu z traktorkami nie widzę pedałów 5 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) @Aidekk 2) mistrzostwo świata, dawno się tak nie uśmiałem Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ale w środku w traktorze na pewno są jakieś pedały , choć ich nie widać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ręce opadają z tymy kolarzami ,mają 3m koło siebie ścieżkę o którą dręczą w MK a i tak pedałują po ulicy 13km?h :whip: no jak ich nie lać po tych pustych baniakach,nic tylko się przyczaić na skrzyżowaniu i wykręcić wentylki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Sebol to kiedy idziemy terroryzować rowerzystów ? Mnie dzisiaj też jeden tak ciśnienie podniósł. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 w piątek 25go jak będzie MK i po mojej trasie ,a mam 70tkę ku**a zamykam oczka włączam wycieraczki i poszedł do przodu ,ciekawe czy dalej będą stać i machać łapkami że nie ma przejazdu a potem zatrzymam się w poprzek zatarasuje wszystkie pasy i będę się darł kolarze na ścieżki a jak nie to niech walą obiazdem jak my 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 No faktycznie, że MK - masa kretynów bardziej pasuje, po prostu ręce opadają. Prowokują i w końcu doprowadzą do jakiś ekscesów, bo ktoś zwyczajnie będzie miał kiepski dzień i jeszcze piątek bo go z pracy wywalili itd. itp. i się wk**wi. Pamiętacie ten film z Douglasem "Upadek" też stanął w korku, a potem zaczął porządkować świat . Też mam kilka takich dni w roku , piątek się wpisuje w ten scenariusz. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi