LUBIANY Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 JEBAĆ PEJSUW 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Kuba nie petardy tylko pinezki 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 PINEZKI TO ZA MAŁO ZE DWA KARABINY MASZYNOWE I DŁUGIE SERIE 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Oj Panowie trochę popłyneliście z tym hejterstwem i o dziwo robia to bardzo nielubiani na drogach motocykliści 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 NO CAŁE SZCZĘŚCIE 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Kuba albo wyjeb bańke starego oleju przed posesją niech sie ro***bią wszyscy 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 przypominam o jutrzejszej MK, jak zwykle od 18 zaczynają blokować ulice, w linku trasa wzięta z ich strony https://www.google.pl/maps/ms?msid=212441693562726628096.0004f492be8b679c321e4&msa=0&ie=UTF8&t=m&ll=51.755728,19.453354&spn=0.042504,0.102825&z=13&source=embed&dg=feature powodzenia jutro w omijaniu ich 1 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Dobrze , że pracuje jutro od rana ale do Jakubka warto podjechać z jaką bańką oleju. Chociaż u niego pewnie tego dostatek. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 HEHE k**wy zmieniły trase chyba już wiedzą że koło mnie nie pojeżdzą 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Pewnie wleźli na forum i wiedzą co ich może spotkać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Też mnie drażni ta cała MK tak jak pardy równości i miłości i czego tam jeszcze. Nie dość, że miasto jest w nieustającym remoncie to jeszcze ci się muszą pokazać. Tak naprawdę mało kogo obchodzą ich problemy więc muszą nam utrudnić życie, żeby zwrócić na siebie uwagę podobnie jak z gejami. Nie pasuje ci jazda na rowerze za mało ścieżek, kierowcy nie uprzejmi to z buta zasuwaj albo MPK, albo stań się kierowcą, a nie większość (kierowcy) mają się dostosować do was. A jaśnie nam panująca Hanna mimo takich remontów jeszcze im pozwala się bawić. Albo trzeba by jakieś podpisy zbierać, żeby to zlikwidować albo wręcz odwrotnie zrobić masę krytyczną motocykli i samochodów parkując np. na ścieżkach rowerowych utrudniając im ruch. Już nie byłoby tak przyjemnie. Może teraz motocykle przejadą ścieżkami rowerowymi No cóż idealnie pasuje tu wpis w statusie Ridicka: "Boże daj mi cierpliwość, bo jak dasz mi siłę to wszystkich rozpierdolę" Edytowane 27 Marca 2014 przez PIT (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diclac Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Osobiście lubię popedałować rekreacyjnie ale Masa Krytyczna to jest poroniony pomysł któregoś razu nie zapoznałem się z ich trasą i spóźniłem się do pracy bo akurat zablokowali na 20min całe skrzyżowanie i nikogo to nie obchodzi że ktoś inny przez nich ma problem jak chcą manifestować niech robią to w niedzielę gdy większość ludzi ma wolne a w takiej formule jak obecnie to powodują tylko złość innych ludzi między innymi mojej osoby. Najpierw niech nauczą się przepisów a potem mogą być pełnoprawnym uczestnikiem ruchu drogowego takie mam zdanie bo niestety ale duża większość posiadaczy rowerów nie zna podstawowych przepisów, przepisy znają tylko te w których oni są traktowani jak święte krowy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 parkując np. na ścieżkach rowerowych utrudniając im ruch. Już nie byłoby tak przyjemnie. Może teraz motocykle przejadą ścieżkami rowerowymi Kliknąłbym "Lubię to", gdyby nie ten fragment Cokolwiek możemy zrobić, musimy zrobić w granicach prawa Z całą resztą wpisu zgadzam się całkowicie. 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Logan, jeżeli zorganizujemy Masę Motocyklową to wtedy możemy określić, że będziemy się poruszać jedynie po ścieżkach rowerowych i będzie to zgodne z prawem. Tylko to nic nie da po pedalarze pojadą jezdnią. No chyba, że zablokujemy cały ruch, tylko wtedy spadniemy do ich poziomu. 3 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Raczej szukałbym metod, które uniemożliwią organizację jakiejkolwiek MK 2 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 dla mnie powinni miec normalne prawko i oc i konieczność jezdzenia w kasku i wtedy by sie okazało ilu tak naprawde jest pedalaży poprostu jezdzijmy tak jakby ich nie było h*j z lusterkiem ale jest trafiony jak carma geddon !!! 1 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Kliknąłbym "Lubię to", gdyby nie ten fragment Cokolwiek możemy zrobić, musimy zrobić w granicach prawa Z całą resztą wpisu zgadzam się całkowicie. Logan ja też nie jestem jakimś wywrotowcem i nie zamierzam nawoływać do łamania prawa to raczej takie spekulacje. Po prostu uważam, że dopóki sami nie odczują na własnej skórze jakie utrudnienia powodują to nie zrozumieją problemu. Jak do tej pory to tworzy się z rowerzystów kolejne święte krowy nie mają obowiązków (OC, kask, kary za jazdę po chodnikach, lub ze zbyt dużą prędkością po ścieżkach) za to coraz więcej przywilejów. Pomyślałem, że choć raz można by wejść na ich teren taka jak oni bez pardonu wchodzą na nasz. Ale zgadzam się z moto Tomaszem: Logan, jeżeli zorganizujemy Masę Motocyklową to wtedy możemy określić, że będziemy się poruszać jedynie po ścieżkach rowerowych i będzie to zgodne z prawem. Tylko to nic nie da po pedalarze pojadą jezdnią. No chyba, że zablokujemy cały ruch, tylko wtedy spadniemy do ich poziomu. Uważam, że blokowanie miasta przez masę krytyczną motocyklową nie jest właściwym rozwiązaniem bo protestując przeciw korkom sami je spowodujemy. Niestety nie da się zakorkować rowerów bo zawsze mogą stać się pieszymi i poprowadzić rower. Raczej nie dostaniemy zezwlenia na jazdę po ścieżkach bo graniczą one z ruchem pieszym i powstało by duże zagrożenie. Choć za...pier rower po 30-40 km/h nie jedną staruszkę przyprawił o kołatanie serca. Raczej szukałbym metod, które uniemożliwią organizację jakiejkolwiek MK Ok to słucham ... jakieś pomysły ? Chyba zostaje tylko petycja do Hanny z tysiącami podpisów, która zgodnie z prawem bez żadnych konsekwencji dla urzędników może trafić do kosza. Może być też list otwarty do organizatorów MK z jakimś linkiem na stronkę do podpisywania się ludzi aby zrozumieli, że nie ma aprobaty społecznej ale zaraz jeden z drugim zaczną to interpretować : "Widzicie dobrze robimy jest oddźwięk zauważyli nas". Blokowanie MK na przejściu dla pieszych bardzo mi się podoba ale nie dostaniemy na to zgody, a "nielegalne zgromadzenie" rozproszy asysta policji. Można stanąć z megafonem gdzieś na trasie i próbować przemówić im do rozsądku - ale będzie burda. Może warto było by zorganizować trochę kasy wraz z kierowcami i wrzucić na jakiś billboard taką antyreklamę MK ze zdjęciami korków i fajnymi hasłami. I tu pole działania dla naszego stowarzyszenia bo zbiórka musi być na konto. Moglibyśmy podjechać motorkami lub pieszo w kombi i rozdać stojącym w korkach puszkom info o takiej akcji zbiórce i nr konta. A na billboardzie było by info w stylu Stowarzyszenie Łódzkich Motocyklistów w porozumieniu z kierowcami apeluje do MK ..... Dzięki temu nas by zauważono ale pozytywnie i kierowcy by się z nami zbratali nieco. No cóż trochę wywrotowa partyzantka ale bez obawy rozlewu krwi. Od siebie jestem wstanie wrzucić na konto jakiś grosz na takie ulotki i w kombi (może wystarczy koszulka FŁM) pospacerować, wśród stojących i sfrustrowanych kierowców. Choć naturalnie, że kierowcy woleli by urozmaicić sobie oczekiwanie widokiem zmysłowych motocyklistek . Edytowane 28 Marca 2014 przez PIT (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Logan, dnia 28 Marz 2014 - 00:52, napisał:Raczej szukałbym metod, które uniemożliwią organizację jakiejkolwiek MK Alez takie metody od dawna istnieja Oto jedna z nich http://www.sadistic.pl/karabin-gatlinga-vt179055.htm 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Wydaje mi się, że tu trzeba pisać, pisać i jeszcze raz pisać. Setki listów do władz. Wieloma nazwiskami podpisane. Miasto rozkopane, duże utrudnienia w ruchu, a jest zgoda na MK. Argumentować. Przecież ktoś im wydał zezwolenie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Zabawmy się w pana Romana napiszmy donos , wystarczy że niebiescy wręczą każdemu uczestnikowi tej imprezy który nie ma właściwego oświetlenia mandat a na następnej masie pojawią się w mocno okrojonym składzie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Każdy ma prawo zorganizować zgromadzenie publiczne a władza nie może go zabronić. Wystarczy zgłosić chęć i miejsce do urzędu w ustawowym terminie, bodajże najpóźniej 3 dni przed. Ta cała "fundacja" ma bardzo dziwne poparcie ze strony ZDiT. Wystarczy zobaczyć profil zditu na fejsie. Coś mi się wydaje, że za wykonanie tych wszystkich inwestycji rowerowych ktoś bierze niezły bonus. Aaaa i nie szukajcie ZDiT tylko trans łódź, taki myk sobie zafundowali Jest sposób... Ustawa dopuszcza jedynie zgromadzenie w miejscu lub PRZEJŚCIE uczestników. Wystarczy zawiadomić policję o naruszeniu przepisów Ustawy i muszą rozwiązać zgromadzenie. Krótko mówiąc, cała ta masa jest organizowana bezprawnie. http://isap.sejm.gov.pl/Download;jsessionid=5D2C46EF70493369087D3B50C09C928E?id=WDU20130000397&type=2 Edytowane 28 Marca 2014 przez motoTomasz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 @FŁM - robimy kiedyś jednorazowy przelot po Łodzi na wzór Masy Kretynów? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 @FŁM - robimy kiedyś jednorazowy przelot po Łodzi na wzór Masy Kretynów? Była już dyskusja w tym temacie i odpowiedz mi: 1. Czy chcesz by utożsamiano motocyklistów z masą lub brano za takich, którzy idą w ich ślady i tamują ruch? 2. Czy chcesz pogorszenia i tak już średnio dobrego wizerunku motocyklistów wśród kierowców? Ja nie chcę... 2 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 na starcie sezonu moto warto się przypomnieć puszkom, nie sądzę że to wpłynie negatywnie na nasz wizerunek - zależy jakie story zbuduje się wokół wydarzenia. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) @FŁM - robimy kiedyś jednorazowy przelot po Łodzi na wzór Masy Kretynów? Przyłączam się do Aidekk jakbyś story nie budował to kierowcy będą się wk..wiać w korkach na nas. MK też sobie story budują i co lepiej ci z tym ? Chyba lepiej by było jakąś ustawkę wzdłuż Pietryny (oczywiście za pozwoleniem) zrobić tak, żeby człowieki zdały sobie sprawę, że motocykliści to fajna brać a nie szaleńcy. Było by cool tak wypełnić Pietrynę rumakami, a ludzi tam sporo i zasadniczo życia nie będziemy utrudniać nikomu (no chyba że palenie gumy). A może nawet lepiej rynek Manufaktury ? Jakieś pokazy trochę zaprzyjaźnionych firm/sponsorów, jakieś przejazdy dla chętnych plecaków, przyszli by ludziska z dziećmi w weekend (nie ten) i trochę się oswoili z lubiącymi zapier...lać. Edytowane 28 Marca 2014 przez PIT (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi