Logan Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Dziś kolejna oświecona niewiasta-rowerzystka dała popis: skrzyżowanie Piotrkowska, Żwirki, Wigury. Jedziemy z Wigury na Żwirki. Godzina mniej więcej 20. Dama bez kasku, świateł, w ciemnych ubraniach, bez jakiejkolwiek sygnalizacji nagle odbija na środek pasa. Z przeciwka skręca tramwaj. Niewiasta chyba chce skręcić w lewo. Puszka przede mną ledwie wyhamowała, żeby nie wziąć rowerzystki na maskę. Bohaterka rozpaczliwie szasta kierownicą, starając się utrzymać równowagę, bo hańbą będzie zatrzymanie się i podparcie nogą- ona MUSI pozostać na siodełku. Udało nam się wyprzedzić ją z prawej. Kontrolne spojrzenie w lusterko i widzę, jak w tym momencie osławiona w poprzednich zdaniach, wywija przysłowiowego orła, którego nie powstydziłby się Charlie Chaplin. Doprowadziła do uślizgu przedniego koła i z gracją fortepianu ("(...)ideał sięgnął bruku(...)"), poszybowała swą twarzą naprzód, by ucałować matuszkę Ziemię. Może Bogu dziękować, że nic za nami nie jechało, bo upadek zaliczyła tak, że na pewno by ją skotłowało pod kolejnym samochodem. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Logan (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Nie wiem czy wklejał ktoś wcześniej... https://www.facebook.com/stop.masie.krytycznej?ref=stream 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/rower-publiczny-w-lodzi-radni-uchwalili-juz-stawki,2230734,t,id.html#d48a809470b3412a,1,3,5 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 ło matko 350 zł miesięcznie za utrzymanie roweru to więcej niż utrzymanie motocykla !!! że nie wspomnę o motorowerze którego utrzymanie roczne razem z paliwem kosztowało mnie jakieś 400 zł rocznie Pomysł jak najbardziej zacny zwłaszcza w centrum miasta ale jak zwykle urzędasy kręcą na tym niezłe lody. Nie wiem czy dobrze rozumiem ale przy założeniu że mamy wstępnie 500 rowerów to UŁ wydaje 175 tys zł miesięcznie na ich utrzymanie, ergo jakaś firma dostaje miesięcznie 175 tys zł za to że dopompuje koła !!!! Pytanie moje jest tylko jedno: Czyj brat, syn, kuzyn, kochanek (niepotrzebne skreślić) zakłada właśnie firmę serwisującą rowerki ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 ło matko 350 zł miesięcznie za utrzymanie roweru to więcej niż utrzymanie motocykla !!! że nie wspomnę o motorowerze którego utrzymanie roczne razem z paliwem kosztowało mnie jakieś 400 zł rocznie Pomysł jak najbardziej zacny zwłaszcza w centrum miasta ale jak zwykle urzędasy kręcą na tym niezłe lody. Nie wiem czy dobrze rozumiem ale przy założeniu że mamy wstępnie 500 rowerów to UŁ wydaje 175 tys zł miesięcznie na ich utrzymanie, ergo jakaś firma dostaje miesięcznie 175 tys zł za to że dopompuje koła !!!! Pytanie moje jest tylko jedno: Czyj brat, syn, kuzyn, kochanek (niepotrzebne skreślić) zakłada właśnie firmę serwisującą rowerki ? 350? chciałbym żeby tyle mnie moto miesięcznie kosztowało firma za ta kase musi zadbać nie tylko o koła ale rónież naprawiać po tych dla ktorych "państwowe to niczyje więc można roz...bać" zadbać o stacje - nie iwem jak w innych miastach kształtują się te koszty. Sam pomysł fajny - sporo razy mając do załatwienia coś w mieście zamiast drzeć z buta po pitrynie albo czekać na MPK można brać 2oo i odstawić ten kilometr czy dwa dalej. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 firma za ta kase musi zadbać nie tylko o koła ale rónież naprawiać po tych dla ktorych "państwowe to niczyje więc można roz...bać" Ale za rozwalony rowerek teoretycznie płacisz z własnej kieszeni w 2 tys. Pomysł całkiem oki ale realizacja bardzo naciągana. Nawet jak liczą na odciążenie dróg to mam wrażenie że się nie uda 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ciekawe może czy kiedyś wpadną na pomysł aby np. skuterki albo mongi wypożyczać ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Generalnie, to powinniśmy się od nich uczyć bezpiecznych zachowań http://www.youtube.com/watch?v=stiqJsvPoZ0 3 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Albo "opanowania" sprzętu Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Mur67 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Generalnie, to powinniśmy się od nich uczyć bezpiecznych zachowań Właśnie na TVN Turbo opublikowali materiał 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Albo "opanowania" sprzętu Opanowanie sprzętu jest the best 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Kradną... drogi rowerowe http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3399115,kradna-drogi-rowerowe-i-chodniki-zdjecia,id,t.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 sądzę że to zwolennicy wzięli po sztuce i na Masę Krytyczną pójdą im nimi przyje**ć za to że mają ścieżki to nimi nie jeżdżą a i tak sieją zamęt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Sebol dobrze mówi http://wiadomosci.onet.pl/lodz/rzeczpospolita-urzednicy-wsiadaja-na-rowery/f70jx http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/droga-rowerowa-na-ul-wojska-polskiego-w-lodzi-juz-gotowa,2236704,t,id.html#d48a809470b3412a,1,3,5 http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/rower-miejski-w-lodzi-mapa-500-rowerow-miejskich-juz-w,2238162,t,id.html#d48a809470b3412a,1,3,5 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Ciekawe czy jak my byśmy co miesiąc blokowali drogi to też by stworzyli specjalne dworce z motocyklami? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/kursy-dla-rowerzystow-w-word-w-lodzi-kazdy-moze-nauczyc-sie,2241524,t,id.html#d48a809470b3412a,1,3,5 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 http://lodz.naszemia...470b3412a,1,3,5 Fajne. Też se pójdę 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Powtórka z rozrywki 25.04.2014 znowu zakorkują Łódź http://masakrytyczna.org/zaproszenie/kwietniowa-masa-krytyczna-zaproszenie.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dobrze, że tym razem nie jadą drugą stroną Piłsudskiego bo akurat kończę o 18tej pracę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 ponad 1300 rowerzystów.. i przejeżdżają obok mnie, trzeba zrobić trochę hałasu haha 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Totalna nieodpowiedzialność - piątek, początek weekendu połowa dróg zamkniętych z powodu remontu a tu takie cyrki Ale patrząc na inne dyskusje wpadł mi do głowy trochę szatański pomysł - do realizacji wymagany dostęp do czynników decyzyjnych. Powodowany oczywiście tylko i wyłacznie troską o bezpieczeństwo masowców jako uczestników ruchu po drogach publicznych i patrząc na działanie miśków w walce z zmotoryzowanymi - jeśli by tak wystosować pismo o dokładną kontrolę pojazdów i ich kierowców w miejscach zbiórki? A więc sprawdzamy wszystkich równo i sprawiedliwie - prawko, kartę rowerową, stan pojazdu - hamulce, ogumienie, oświetlenie itp itd no strasi mogą też w aklkomat dmuchnąć- jak przepisy to przepisy. Trochę by ich to zblokowało w punktach startu i i trochę kasy z mandatów (zero listości dla niesprawnych pojazdów) zebrało by się na budowę dróg rowerowych - oczywiście wszystko z powodu troski o bezpieczeństwo rowerzystów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Trza zadzwonić i zgłosić , że uczestnicy masy krytycznej jadą pijani na rowerach i stwarzają zagrożenie. Może panowie na swoich nowych zabawkach podejmą za nimi pościg :riding: Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez LUBIANY (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Czasem, a coraz częściej, ktoś nie wytrzymuje tego pierwszeństwa : Nie dość, że sie między samochody pcha to jeszcze pyskuje. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Tak jeżdżą rowerzyści mało im jezdni i ścieżek rowerowych to jeszcze na chodniku przejadą dziecko. http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/3412359,wypadek-na-rzgowskiej-rowerzystka-potracila-dziecko-na-chodniku-zdjecia,id,t.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3DNAR Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Brawo dla Pana Kierownika, zrobił co potrzeba 0 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi