Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Bmw R850R Roadster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No coś Ty rodzicielce żałujesz  :biggrin: przecież jazdy się nie zapomina 

Chyba wygodniej jak na wirażce ?

Opublikowano

Chyba wygodniej jak na wirażce ?

Dla mamy motocykl ewidentnie za duży i za ciężki :smile: Na virago to lubiła sobie pojeździć :P Co do wygody to jest troszkę lepiej bo XV535 była na mnie zdecydowanie za mała (185cm wzrostu mam). A szeroka kanapa w BMW to majstersztyk :smile:

Opublikowano

Świetnie wygląda! Taki "prawdziwy" motocykl, jak za dawnych czasów ;)  - niech Ci sie dobrze jeżdzi!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

Zgadza się, troszkę waży  :smile: ale jazda to sama przyjemność ,  :riding:

Opublikowano

ile ta bestja pali

Opublikowano

Ona szaleje za takimi maszynami :P Musiała wsiąść na Baśkę i się przymierzyć. Nawet chciała się przejechać ale strach dawać. Mama jest już na motocyklowej emeryturze  :riding:

Daj matce się kopsnąć!!! Ona Cię nosiła w brzuchu i musiała Cię przepchnąć boleśnie przez....yyy... no... ten... :ph34r:  Daj się kobiecie przejechać :rolleyes:

Opublikowano

ile ta bestja pali

Jeszcze nie wiem :smile: Ale według danych michallicy to jakieś 5,5-6l w mieście. Podpytam go jeszcze :smile:

Daj matce się kopsnąć!!! Ona Cię nosiła w brzuchu i musiała Cię przepchnąć boleśnie przez....yyy... no... ten... :ph34r:  Daj się kobiecie przejechać :rolleyes:

Już zdrowie mamie nie pozwala. Nawet jako pasażerkę będzie trudno :sad2:

Opublikowano

Kolega ma 1150 taką jak polcja to w trasie nawet 4.5 litra wychodziła

Opublikowano

Pali 4,4 -4,8 , żeby spaliła pona 5 to trzba dobrze gonic po trasie :-)

Niech sie kamilowi dobrze lata :cheers:

Opublikowano

CO BY MOJA BESTJA  TYLKO 5 BRAŁA

Opublikowano

Pali 4,4 -4,8 , żeby spaliła pona 5 to trzba dobrze gonic po trasie :-)

Niech sie kamilowi dobrze lata :cheers:

Moja podobnie i troszkę większa :biggrin: chociaż w prosty sposób można je podrasować , wystarczy wyjąć jeden ze styczników pod kanapą od sterowania ale w tedy spalanie to 7.5-8l no i idzie jak ,,ścigawa '' :riding: tylko po co? z tego co czytałem to w r1100r jest wykorzystane 60%mocy dlatego są takie żywotne a moment obrotowy i tak jest zarąbisty co dla mnie jest podstawą  :smile:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Sezon w sumie rozpoczęty i czas przygotować maszynę na dalsze trasy. Dodać kufer centralny, manetki i jakąś instalację do GPSu.

Świeże zdjęcia nieubranej Baśki :smile:

F3

F2

Miesiąc jazdy i 600km zrobione. Powoli oswajam się z nią :smile: W czwartek jak jechaliśmy grupą od hali sportowej aleją Włókniarzy to trochę nie dawała rady :sad2: Mam wrażenie że się zagrzała czy coś i musiałem odpuścić dalszą drogę. Generalnie to mam wrażenie, że coś zaczęło w niej szumieć nie tak jak powinno.

Niech sie kamilowi dobrze lata

Michallica musisz zabrać ją na przejażdżkę i sprawdzić czy wszystko ok. Jestem strasznie przewrażliwiony po poprzednim motocyklu, że coś się może posypać.

Edytowane przez meldamen (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Sezon w sumie rozpoczęty i czas przygotować maszynę na dalsze trasy. Dodać kufer centralny, manetki i jakąś instalację do GPSu.

Świeże zdjęcia nieubranej Baśki :smile:

Sprawdzone i wszystko jest w najlepszym porządku

BMW ogólnie jest kakafonia różnych dziwnych dźwieków a po gonitwie z Hayabusami i innymi tego typu, po prostu mogła być zmeczona hehe

Nie do tego jest Baśka hehe i wręcz tego nie lubi

Miesiąc jazdy i 600km zrobione. Powoli oswajam się z nią :smile: W czwartek jak jechaliśmy grupą od hali sportowej aleją Włókniarzy to trochę nie dawała rady :sad2: Mam wrażenie że się zagrzała czy coś i musiałem odpuścić dalszą drogę. Generalnie to mam wrażenie, że coś zaczęło w niej szumieć nie tak jak powinno.

Michallica musisz zabrać ją na przejażdżkę i sprawdzić czy wszystko ok. Jestem strasznie przewrażliwiony po poprzednim motocyklu, że coś się może posypać.

Opublikowano (edytowane)

Według michallicy z moto jest wszystko okej :smile: Tylko ja jestem przewrażliwiony  :riding:

Dzisiaj założony kufer centralny :smile: Gniazdo USB i pierwsze próby założenia podgrzewanych manetek. Okazało się, że brakuje milimetrów aby prawa weszła na rolgaz. Rozwiązanie siłowe pomogło i manetka na miejscu. Nie pękła  :moto:  Ale za to zgubiłem cholerny odważnik z kierownicy  :whip:  nie dokręciłem go :sad2:

Efekt 

DSC00282kopia

DSC00281kopia

DSC00280kopia

DSC00279

Edytowane przez meldamen (wyświetl historię edycji)
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Pytanko mam - pasażerowi wygodnie na BMW R850R?

• 3 lata później...
Opublikowano

Cześć Kolego! 

Z racji, że ostatni post z dość dawna był dodany - masz jeszcze w swoim posiadaniu BMW R850R

Opublikowano
6 godzin temu, Radsoon napisał:

Cześć Kolego! 

Z racji, że ostatni post z dość dawna był dodany - masz jeszcze w swoim posiadaniu BMW R850R

Od 2015 roku maszyna jeździ po Szczecinie. Teraz rozbijam się varadero 1000 xl.

Opublikowano

Kurde, mam R1100R i liczyłem na jakieś fajne dodatki, które może byś miał - odkupiłbym coś :D

Opublikowano

Eeee to widzę że w końcu Boxer kupiony, gratulacje, niech się sprawuje👍