Sikorr Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Witam, w związku z tym iż Hornecik to moje pierwsze moto, nie posiadam jeszcze wiedzy jakie modyfikacje w tego rodzaju motorze są wskazane. Które z nich poprawią parametry jezdne a jakie poprawią np. charakterystykę silnika lub przedłużą jego życie Liczę na wskazówki bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek Baza, czyli moja Hania, to egzemplarz w pełnym oryginale, nawet migacze ma seryjne (czyli większe od całego moto...) 0 Cytuj
Łukasz_Sob Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 w związku z tym iż Hornecik to moje pierwsze moto to egzemplarz w pełnym oryginale Polerować i takiego zostawić 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Jędrzej Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja zainwestowałem w filtr powietrza K&N. Mam przelotowy wydech mivv i po regulacji gaźników zauważam różnicę. Nie wiem czy jest to bardziej zasługa regulacji czy samego filtra ale jest zdecydowanie lepiej. Wcześniej troszkę się dławiła przy niskich obrotach, a teraz przyśpiesza płynnie. Przed wymianą na 4 biegu powyżej 180 km/h praktycznie już nie przyspieszała i ledwo rozpędzała się do 220 km/h. Na 5 i 6 nie było mowy o rozpędzeniu się do takiej prędkości. Teraz przyspiesza dość dobrze do 210 na 4,5 i 6. Na 5 v-max 240 km/h. Myślę, że dedykowany przelotowy wydech, filtr K&N i regulacja to dobra modyfikacja dla Hornetki Co do spalania to wolę się nie wypowiadać. Średnie spalanie przy prędkościach 200-240 km/h to 10,5 litra W cyklu mieszanym (100-240) spaliła 6,5. Dodam jeszcze, że poprzednio jeździłem na kompletnie łysej gumie więc prędkościomierz na pewno troszkę zawyżał. Teraz guma jest nowa, a prędkości były sprawdzane z innymi motocyklami. Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Jędrzej (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj wolę dwieście po mieście
Sikorr Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 No właśnie jutro wstawiam Hanie na regulację gaźników i wymianę filterka Zastanawiam się jeszcze nad wymianą oleju w lagach, teoretycznie były właściciel zrobił to w połowie zeszłego sezonu ale jest stara osłona przeciwkurzowa (zbutfiała) trochę głupota zostawić starą przy takim serwisie, prawda to?? A przy okazji zawieszenia chciałem zapytać o opinie na temat amortyzatora skrętu do Hornetka...? Czytałem że to rozwiązanie jest często stosowane na naszych uwielbianych koleinkach. 0 Cytuj
Jędrzej Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jest często stosowane ale mi osobiście nie podoba się sposób montowania amortyzatora do Hornetki. Jest duży i w kiepskim miejscu. W dodatku to dość spory wydatek. Jeżeli nie masz zamiaru latać na gumie ( Hornetka się średnio do tego nadaje ze względu na ramę - można silnik zgubić ) i po torze to bym sobie darował amortyzator skrętu. 0 Cytuj wolę dwieście po mieście
CzarekH6 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Wszystko o HH plus dużo, dużo więcej masz na stronie: honda-hornet.pl . 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi