Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Konsekwencje Jazdy Bez Prawka?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przepisy to ja znam mam kat.B i kat. C niestety nie mam wieku zeby zrobic prawko mam 21lat w styczniu 22 jedynie co mi pozostaje to zrobic kat.A1 bo na to mój wiek pozwala, chodz w zaden sposób mnie to nie ratuje bo to jest tylko do 35kw a w dowodzie mam 78kw.

Opublikowano (edytowane)

nie życzę Tobie da27 (i wszystkim innym bez prawka, a tym samym bez ubezpieczenia [chociaż to, może i macie, tyle, że nic nie warte jak będzie kolizja z Waszej winy - tutaj mówię o tych, co nie mają żadnej kategorii]), żebyś podczas wojaży na 2oo przypie$%^&*ł we mnie, albo w jakieś auto z matką i dziećmi na pokładzie :whistling:

Edytowane przez jaquzie (wyświetl historię edycji)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

LAFAY ale ja pytałem da27  ;) że tamat "odgrzany kotlet" to widze po datach  :decayed: No latam na SM (i to z prawkiem :P ), policzyć ludzi na SM w Łodzi można na jednym ręku, niestety. A to nie Ty latasz na zielonej Z750 ciągle na gumie po mieście w kasku enduro ??? 

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Opublikowano

No latam na SM (i to z prawkiem :P )

yyyy Twoje prawko to ja mam w szufladzie Proszę Pana, łącznie z kwitami od SM :P

to tak gwoli przypomnienia żebyś się na ulice nie zapędził ;)

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Opublikowano

Thebest ...pamiętam  :blush:  Narazie to ja mogę sobie polecieć na miotle, chociaż byłem w garage i tak sobie myślałem że to białe na nodze to taki cięższy SIDI'k przecież  :decayed:

PS. Ciiiicho bo jeszcze pomyślą żeś z Policji Drogowej i po szufladach prawka składujesz tych co mają nadymione pod "kopułą"

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Opublikowano

LAFAY ale ja pytałem da27  ;) że tamat "odgrzany kotlet" to widze po datach  :decayed: No latam na SM (i to z prawkiem :P ), policzyć ludzi na SM w Łodzi można na jednym ręku, niestety. A to nie Ty latasz na zielonej Z750 ciągle na gumie po mieście w kasku enduro ??? 

nie to nie ja...... mam czrnego sprzeta ...... i kask enduro , ale tez czarny ,....... icon variant , najlepszy he he

Opublikowano

da27- wiesz, to jeszcze rozumiem (kiedy ktoś ma inne prawko, jeździł itd). Mam raczej na myśli takie osoby jak ta laska z Wawy co to poszła na kurs, na pierwszej jeździe obraziła się na instruktora, dwa tygodnie po tym siadła na R1 i zabiła się na estakadzie (nie ogarnęła zakrętu i wypadła przez barierkę). I potem winni są wszyscy dookoła- kursy bo trudne, policja- bo co oni robią, zajęliby się czymś pożytecznym, politycy (bo wiadomo) i ch... wie kto jeszcze, tylko nie sam bezmózg który nie wiedział be ani me ale koniecznie rura rura rura, oczywiście minimum na litrze .

Opublikowano

jezeli mnie pytałes czy to ja latam na zielonej z750 to nie ja. ale mój sąsiad ma taką maszyne ;)

teraz planuje sobie kupic moto do stuntu wiec nie bede tak czesto wyjezdzał na ulice. a tak przy okazji nie wiecie kto moze miec honde f4 do stuntu?

Opublikowano (edytowane)

ja jak jeżdziłem bez prawka to ciągle koło mnie byli niebiescy i w autach i na motorze,nigdy mnie nie zatrzymali ale biorąc pod uwage że lubie też dalsze wypady to nie chciałem rezykować spotkania pana policjnta z małej miejscowości bardzo regulaminowanego ,więc się przyłożyłem i niecały miesiąc prawko było w kieszeni.a po odebraniu prawka miałem jedną kontrolke bo nie włączyłemn świateł przy wyjeżdzie ze stacji......pozdrawiam

Edytowane przez mike1976 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
Każdy szanujący się motocyklista nie ma problemu ze zdobyciem tego plastiku więc po co się narażać????

Każdy szanujący się motocyklista nie ma problemu z jego zdobyciem, ale bardzo prosto może go utracić :smile:

A wtedy albo zatrzymane albo karencja na 6,12,24 mies. I co? Nie jeździć czy jeździć bez?

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

Każdy szanujący się motocyklista nie ma problemu z jego zdobyciem, ale bardzo prosto może go utracić :smile:

A wtedy albo zatrzymane albo karencja na 6,12,24 mies. I co? Nie jeździć czy jeździć bez?

Chissos chłopie jakie Ty masz wizje  :hihi: jak jest mało bystry to niech jeździ przepisowo to nie straci ! nie tylko prawko można bardzo prosto utracić-rozum-życie i wiele innych rzeczy masz talent wróżbity?

Opublikowano

Ja się przyznam że przelatałem bez prawka dwa sezony :sad2:

Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać  :moto: 

Opublikowano

Ja się przyznam że przelatałem bez prawka dwa sezony

Ja się przyznaję że 2 lata jak mi zabrali prawko, w dzieciństwie zanim zrobiłem kartę motorowerową 3 lata komarkiem i rok MZtką zanim zrobiłem prawko w wieku lat 17. Nie uważam tego za coś złego. Żyję, w więzieniu nie siedziałem. I zaraz mi napiszą "cnotliwi motocykliści" jakie to niebezpieczeństwa czekają na takich i jaki to zły przykład dają w ogóle o tym wspominając :smile:

Opublikowano

Ja się przyznam że przelatałem bez prawka dwa sezony :sad2:

I co oczekujesz rozgrzeszenia :decayed: ciekawi mnie tylko czemu? Dobrze że nic się nie wydarzyło nie to żebym święta była zdarzyło mi się ale powiem tak świadomość że jadę bez i co by było gdyby coś odbierało całą frajdę z jazdy dlatego szybko to zmieniłam i teraz śmigam czuję radość :biggrin: rozumie że już masz prawko :riding:

Opublikowano

I co oczekujesz rozgrzeszenia

Jedyne czego oczekuję to końca bycia obszczekiwanym przez ludzi, co to na co dzień robią to samo a tylko w necie udają świętych :biggrin:

rozumie że już masz prawko

Już mam... czy jeszcze mam? :biggrin:

Opublikowano

Ja się przyznaję że 2 lata jak mi zabrali prawko, w dzieciństwie zanim zrobiłem kartę motorowerową 3 lata komarkiem i rok MZtką zanim zrobiłem prawko w wieku lat 17. Nie uważam tego za coś złego. Żyję, w więzieniu nie siedziałem. I zaraz mi napiszą "cnotliwi motocykliści" jakie to niebezpieczeństwa czekają na takich i jaki to zły przykład dają w ogóle o tym wspominając :smile:

Muszę Cię Aidekk rozczarować cnotliwa to już dawno nie jestem :decayed: nie obrażaj się ale jak to mówią Głupi ma szczęście???nie każdy ma więc nie ma co złym przykładem szczególnie dla Młodych świecić :decayed:  :P

Jedyne czego oczekuję to końca bycia obszczekiwanym przez ludzi, co to na co dzień robią to samo a tylko w necie udają świętych :biggrin:

Już mam... czy jeszcze mam? :biggrin:

Naprawdę pomyliłeś się z powołaniem???to było do kolegi o imieniu Michał nadgorliwość gorsza od faszyzmu  :whip:

Aidekk-jeszcze jedno tutaj ludzie wyrażają swoje zdanie-obszczekiwanie - to domena zwierząt-dokładnie psów  :whip:  :whip:  :whip:

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQGBrhiXtfKeYlr1eq2pnM4wyaKjCQ9NGuFACyGdSDXuKHM8d5aMA

Aidekk otwórz ten link z pozdrowieniami :hihi:

Opublikowano

dyskusji i zastanawiania by nie było gdyby były wyższe kary!

Opublikowano

dyskusji i zastanawiania by nie było gdyby były wyższe kary!

Może i by nie było ale podejrzewam, że ludzie dalej by jeździli. Nie zmusisz człowieka, który jeździ lata żeby nie jeździł jak zabiorą mu prawko. Osobiście znam paru delikwentów to się śmieją, że przynajmniej punktów nie łapią ;)

nie każdy ma więc nie ma co złym przykładem szczególnie dla Młodych świecić  

Gonia, a kto świeci złym przykładem tutaj:

http://motocykle-lodz.pl/topic/5894-aukcje-wośp-2014-od-forum-łódzkich-motocyklistów/?p=133376

Jazda w 3 osoby, wożenie pijanych pasażerów... no no! Wychodzi na to, że przyganiał kocioł garnkowi :biggrin:

Opublikowano

Może i by nie było ale podejrzewam, że ludzie dalej by jeździli. Nie zmusisz człowieka, który jeździ lata żeby nie jeździł jak zabiorą mu prawko. Osobiście znam paru delikwentów to się śmieją, że przynajmniej punktów nie łapią ;)

nie zmusi sie?

bzdury, kazdy logicznie myslący człowiek, zrobi sobie na szybko kalkulacja za i przeciw i dojdzie do wniosku ze nie warto!!!

policja po kolejnym zatrzymaniu moze skierowac sprawe do sądu, a ten moze przypieprzyć sporo wiekszą kare niz mandat, plus koszty sądowe, nie mówiąc o stracie czasu i nerwów.

zanim by wsiadł jeden z drugim, to dwa razy by sie zastanowił, tak jak ci twoi delikwenci co sie cieszą ze punktów nie łapią.

problem w tym ze 

Opublikowano

Gonia, a kto świeci złym przykładem tutaj:

http://motocykle-lodz.pl/topic/5894-aukcje-wośp-2014-od-forum-łódzkich-motocyklistów/?p=133376

Jazda w 3 osoby, wożenie pijanych pasażerów... no no! Wychodzi na to, że przyganiał kocioł garnkowi :biggrin:

Aidekk tak jak pisałam po primo nie jestem święta!!! byłam wtedy młodą dziewczynką i głupią zagrożenie też małe odnośnie innych  po wsi zabitej dechami po za tym ja byłam trzeźwa a na tej wiosce prędzej krowę ujrzałeś niż jakiś pojazd mechaniczny :P Błędy głupoty i młodości kto ich nie ma????

Sytuacja taka że to kolegi pijanego był  motocykl! noc po imprezie wolałam go dowieźć pijanego niż on miał by jechać myślę że w takim stanie za daleko by nie pojechał nie chcę tutaj przytaczać Twojego wybryku z Gucina-wiele lat starszy- mądry prowadzący firmę -wieloletni motocyklista żeby osądzać wypadało by znać sytuację i wiem że to głupie było ;)

Opublikowano

Prawko jest juz od 3 lat - a pech był w tym że po zrobieniu,  jakoś w na początku maja je odebrałem a pod koniec złapałem 400 pln i 6 pkt. :sad2:

Ale fakt - komfort jazdy z kwitem jest większy :smile:

Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać  :moto: 

Opublikowano

I tak trzymać :smile: to i tak mniej niż jazda bez uprawnień :decayed: trudno mandaty się każdemu zdarzają ja osobiście jeszcze nie miałam ale to jakiś wyjątkowy fart pewnie jeszcze mnie dopadną :P

I ten komfort jazdy na pewno warto :riding:

Opublikowano

nie wątpię w brak umiejętności, ale glejt to glejt

głowa spokojna, no i na kursie też czegoś uczą :smile:

CGLasNM.jpg