arteklik Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Czwartego kwietnia WORD w Łodzi ogłosił wyniki przetargu na motocykle (po wysokości siodła wnioskuję, że będzie to Gladius). Tak więc trzeba mieć nadzieję, że egzaminy niedługo ruszą 0 Cytuj
Lans Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Nie trzeba szukac szkoly ktora posiada gladiusa... Auto Szkoly nie maja obowiazku zakupu takiego samego pojazdu jak WORDy. Wystarczy zeby spelnial wymogi okreslone w rozporzadzeniu. Jesli bede chcial to moge uczyc ZX10 albo kupic BMW S1000RR Jezeli nauczumy kogos dobrze jezdzic to poradzi sobie z kazdym motocyklem, tym bardziej z gladiusem. Tak czy inaczej nasz j**any rzad dazy do tego, zeby zniszczyc wszystkie mniejsze firmy. Na rynku takie ogromne bezrobocie, to jeszcze wszystko utrudniaja... Conajwyzej bolu nie odczuja najwieksze przedsiebiorstwa, ktore maja wielkie place manewrowe, wszystkie kat. i ogromne floty pojazdow ! Dla porownannia nowa, przystosowana do nauki jazdy Yamaha YBR kosztowala okolo 18 tys zl , natomiast Suzuki Gladius okolo 30 tys zl Malo tego! Zeby w swojej ofercie posiadac wszystkie kat. motocyklowe, trzebaby miec teraz 4 rozne pojazdy ... Przystosowanie placu i spelnienie nowych wymogow jest gwozdziem do trumny Mysle ze te wszystkie utrudnienia poskutkuja sporym wzrostem cen kursow kat. A . 1 Cytuj
LAFAY Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 i tu masz racje kolego lans , chodzi tylko o j****a kase , dzwonilem dzis do szkoly "wota" , oni juz kupili gladiusy , beda lada chwila.... , wybili tym wszystkie mniejsze szkoly i beda mieli monopol w lodzi , z drugiej strony kazdy nowy kursant chcialby jezdzic ., uczyc sie na takim moto jaie jest w tym sku*****alym lodzkim wordzie, jak juz mi wydzadza ten kawalek plastiku z literka "a" to spale ten caly bajzel he he 0 Cytuj
_Michał_ Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Wystarczy zeby spelnial wymogi okreslone w rozporzadzeniu. Jesli bede chcial to moge uczyc ZX10 albo kupic BMW S1000RR Jezeli nauczumy kogos dobrze jezdzic to poradzi sobie z kazdym motocyklem, tym bardziej z gladiusem. Ciekaw jestem ilu miałbyś chętnych chcących się uczyć na ZX10R? Powiedzmy sobie szczerze, kursant będzie chciał się uczyć na sprzęcie na którym zdaje się egzamin albo do niego zbliżonym... To spowoduje, że szkoły które się do tego "nie dostosują" nie będą miały kursantów i upadną... A to wszystko w zasadzie się sprowadza do tego już napisałeś. Zacytuję poniżej Tak czy inaczej nasz j**any rzad dazy do tego, zeby zniszczyc wszystkie mniejsze firmy. Mysle ze te wszystkie utrudnienia poskutkuja sporym wzrostem cen kursow kat. A . Jeżeli cena wzrośnie to założę się, że większość nie będzie robiła prawka tylko jeździła bez. Moim zdaniem obecna cena na kat. A już jest zbyt wysoka... 0 Cytuj
LAFAY Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 ja chce sie uczyc zx10r , kiedy zaczynamy............ 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 igzakli. uczyć na ZX10R będzie się chciał każdy, kto już jeździ (unfortunately) bez prawka, a który wreszcie zmądrzał (bez obrazy) i pójdzie na kurs i w końcu na egzamin 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
Zebra Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 W Łodzi przynajmniej coś się dzieje. W Skierniewicach Word jeszcze nie kupił nowych moto, ale jak usłyszałam "wszystko powinno być na dniach sfinalizowane", na ich stronie ani słowa o przetargu na zakup nowych motocykli nie ma 0 Cytuj "Powiedz mi, że nigdy nie przystanąłeś przy swoim sprzęcie w garażu i nie ogarnęła cię nieopisana radość z powodu faktu, że ten motocykl się tam znajduje…"
LAFAY Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 ale sie dzieje , no naprawde , tak sie dzieje ze teraz nie mam, mozliwosci zrobic papierka a co za tym idzie posmigac troche z wami igzakli. uczyć na ZX10R będzie się chciał każdy, kto już jeździ (unfortunately) bez prawka, a który wreszcie zmądrzał (bez obrazy) i pójdzie na kurs i w końcu na egzamin o witam suchy 2 , zrozumialem aluzje he he , jeszcze troche i prawko w kieszeni, a poki co to se moge tylko popisac 0 Cytuj
ridrick Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 ale sie dzieje , no naprawde , tak sie dzieje ze teraz nie mam, mozliwosci zrobic papierka a co za tym idzie posmigac troche z wami Ale może to nauczy cię pokory tak niezbędnej przy jeździe motocyklem 1 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
LAFAY Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Ale może to nauczy cię pokory tak niezbędnej przy jeździe motocyklem pewnie , pewnie , ze nauczy , tak jak was..... 0 Cytuj
Zebra Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 ale sie dzieje , no naprawde , tak sie dzieje ze teraz nie mam, mozliwosci zrobic papierka a co za tym idzie posmigac troche z wami Może za to lato potrwa do grudnia, to jeszcze zdążysz nadrobić 0 Cytuj "Powiedz mi, że nigdy nie przystanąłeś przy swoim sprzęcie w garażu i nie ogarnęła cię nieopisana radość z powodu faktu, że ten motocykl się tam znajduje…"
Lans Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Jasna sprawa ze potencjalni klienci szczegolnie patrza na pojazdy jakimi uczy Szkola. Kto nie kupil Swiftow wypada z rynku. Takie zmiany maja chyba na celu eliminacje mniejszych firm. Jako stowarzyszenia przedsiebiorcow OSK pisalismy petycje do ministerstwa, odnosnie mozliwosci zdawania egzaminow kat. B pojazdami auto szkol, niestety na marne. WORDy nie zgodza sie na taka opcje, gdyz wchodza przy tym w gre ogromne pieniadze. Korupcja i nic wiecej ! Szkoda wogole slow na to wszystko... 0 Cytuj
_Michał_ Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Kto nie kupil Swiftow wypada z rynku. Takie zmiany maja chyba na celu eliminacje mniejszych firm. Jako stowarzyszenia przedsiebiorcow OSK pisalismy petycje do ministerstwa, odnosnie mozliwosci zdawania egzaminow kat. B pojazdami auto szkol, niestety na marne. WORDy nie zgodza sie na taka opcje, gdyz wchodza przy tym w gre ogromne pieniadze. Korupcja i nic wiecej ! Tutaj wszystko się zgadza Temat Swiftów jest mi dobrze znany... Zbyt dużo rzeczy w tym kraju odbywa się na zasadzie wałków / układów / układzików itp... Przykra sprawa, naprawdę... 0 Cytuj
Tolo Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 A najgorsze jest to, że WORD może sobie robić co chce i jak chce, bo mają świadomość tego, że jak ktoś ma zamiar zdobyć uprawnienia to jest od nich uzależniony i prędzej czy później przyjdzie i zostawi u nich kasę. To samo było z samochodami, bo rozumiem, że skończył się kontrakt to musieli podpisać nowy ale dlaczego wybrali samochody warte 60tys. (za które oni płacą grosze) nie biorąc pod uwagę kosztów dla auto szkół. Ręce opadają jak się patrzy na cokolwiek co jest związane z WORD-em. 0 Cytuj
AndrzejCBR Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Znam temat od podszewki, ponieważ sam jeździłem bez prawa jazdy, fakt faktem yamaha tzr 125 ale nie posiadałem uprawnień, jak koledzy wyżej pisali, wyjeżdżając na drogę głupie uczucie strachu, że kontrola że coś, zbędne myślenie, dodatkowo myśli się jechać czy nie jechać a jak będzie kontrola. Jeździłem tak cały sezon ale jak zacząłem robić prawo jazdy A+B odpuściłem jazdę prawie wgl, zrobiłem prawko to sprzedałem motor, kupiłem auto i po roku czasu kupiłem już moje 600 gdzie śmigam z papierkiem:) Dodatkowo naprawdę można mieć lipę gdy spowoduje się wypadek lub nawet jeśli jesteś uczestnikiem wypadku, gdzie nawet nie jesteś winny. Konsekwencje zostały już wcześniej wymienione. 0 Cytuj
LUBIANY Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Co za rurznica iaki sprzencior umisz albo nie .lansior dobrze mówię ,.umia albo d*pa ha ha 0 Cytuj
Gazela Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam , Panowie i Panie, ja ososbiście jestem zdania ,że kwit nie decyduje o tym czy jesteś winny czy nie. Jeżeli masz dobrego prawnika to nie zostaniesz wydymany, wina jest po stronie tego co spowodował zdarzenie. Jeżeli Ty się nie przyczyniłeś do tej sytuacji to Ci to lata (są rzeczoznawcy etc.). Papier jest był i będzie tylko papierem. Umiejętności wiedza i doświadczenie to podstawa. Żaden sąd nie zceduje na Ciebie winy tylko z tego powodu ,że nie miałeś świstka. Świstek daje polepszenie samopoczucia ,że nie zedrą z Ciebie aż tyle kasy jak dasz du..y . A i tak wszyscy zapominają ,że poszkodowany może założyć Ci sprawę cywilną i wtedy OC w większości przypadków możesz sobie w buty wsadzić. Pozdrawiam Gazia. 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 czyli, ze jezdzisz bez glejtu Gazia, czy to popierasz? 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
xanton Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 A i tak wszyscy zapominają ,że poszkodowany może założyć Ci sprawę cywilną i wtedy OC w większości przypadków możesz sobie w buty wsadzić. Poszkodowany zakłada sprawę nie tobie jako sprawcy tylko ubezpieczycielowi i to on występuje w sądzie jako strona pozwana. To jest właśnie istota OC. Ciebie nie interesuje o jaką kwotę występuje poszkodowany - o ile oczywiście masz lejce, ważne OC i badanie techniczne oraz nie wystąpiła żadna okoliczność wyłączająca. 0 Cytuj
Gazela Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, popieram myślenie i czytanie ze zrozumieniem. Jak wyraźnie napisałem sprawę z powództwa prywatnego może ci każdy pokrzywdzony założyć niezależnie od tego co Ci ubezpieczyciel powie. Co do kwitów to popieram rozsądek bo w tym kraju niedługo będziesz potrzebował kwitu na wycieczkę do kibla. Pozdrawiam Gazia. 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 co kraj to obyczaj. tymczasem nasz kraj wymaga glejtu do jeżdżenia - nie jest to głupi przepis chyba głupie co najwyżej są obecne niesnaski i nieporozumienia dotyczące egzaminu na motocykl maści wszelakiej, stąd powstała pierwotna wątpliwość autora postu. 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
da27 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 jaka narazie przejechałem 1 sezon bez prawka i za kilka miesiecy zaczne kolejny sezon tez bez prawka. a co do kontroli to jeszcze nie miałem 0 Cytuj
michal_lc4 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) da27 to chyba nie masz sie zbytnio czym chwalić wręcz przeciwnie A jakie są przeszkody do zrobienia prawka i jeżdżeniu jak człowiek, kasa, wiek, kasa i wiek... czy po prostu Ci sie nie chce ??? Może za to lato potrwa do grudnia, to jeszcze zdążysz nadrobić Wróżka normalnie Edytowane 30 Grudnia 2013 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
LAFAY Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 witam kolego , ani wiek ani kasa , mam w ch.....kasy i jestem jua stary , he he temat troche nieaktualny , mialem problemy z prawkiem , zmiana przepisow i wogole.....a jak juz jak mi wyznaczyli egzamin to zerwalem achilesa i d*pa po sezonie , ale ogolnie juz po wszystkim , dzieki za troske i z tego awatara widze ze latasz na supermoto ., piekne to , tez tak chce , nara. pozdr 0 Cytuj
Rado Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Patrząc na to jakie nieogary pojawiają się na ulicach zdecydowanie popieram kary za jazdę bez prawka. Jeśli ktoś umie jeździć (a WSZYSCY jakimś cudem deklarują że kto jak kto, no ale ale oni to bezbłędnie)- to odbębni tę formalność i tyle. OCZYWIŚCIE prawko nie jest lekiem na całe zło, ale przynajmniej potwierdza osiagnięcie poziomu minimum znajomości przepisów. 3 Cytuj https://www.artstation.com/rkurczewski
Rekomendowane odpowiedzi