LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 witam wszystkich forumowiczow!!! jako zo to moj 1szy post wybaczcie ze byc moze to nie w tym dziale ,mam pytanko odnosnie jazdy bez uprawnien...a mianowicie w listopadzie zdalem egz . teoretyczny, praktyki niestety juz nie zdazylem z racji fatalnej pogody, teraz mam nie maly problem : zmiany na egz. praktycznym, a w zasadzie ich wstrzymanie, czeka mnie zapewne nowy kurs, j****c lodzki word i caly ten syf z ministrem transportu na czele, a zatem ; jakie sa konsekwencje jazdy bez uprawnien , mandaty , kary i takie tam, bo pogada juz troche sie klaruje i gdzies trzeba slifowac he he swoje umiejetnosci? dajcie znaka i pozdr 0 Cytuj
Dann Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 JA po kilku kontrolach w przeciągu od roku do 5 lat jazdy"bez" dostałem raz 400 pln(brak uprawnień ,dowodu,oc,przeglądu,moto na england blachach ) drugi raz 200 pln (za wypsz. na podwójnej ciągłej) i trzzeci raz dobra miła rozmowa z panią polacjantką 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,
LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 a papier kat.b ma cos do tego , jak na to patrza , zabieraja , punkty czy inne jakies takie historie? 0 Cytuj
Dann Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja miałem "B" i nic nie zabierali pkt ani nic "jeżeli chodzi o moja sytuacje " tulko straszyli że wyśla wniosek do sądu o zabranie "B" z powodu prowadzenia pojazdu bez uprawnień 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,
LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 e to mozna smigac chyba narazie "bez" i liczyc na farta , poki w wordzie sie nie odnajda....dzieki 0 Cytuj
Dann Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Może ktoś ma inne doświadczenia to są moje prywatne moje doświadczenia 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,
LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 slyszalem ze mandaty tylko ,11111111szy ,2gi raz a potem sad grodzki ale nie wiem ile w tym prawdy 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) e to mozna smigac chyba narazie "bez" i liczyc na farta , poki w wordzie sie nie odnajda....dzieki żartujesz chyba pisząc powyższe? a gdyby tak kierowca autobusu, który wozi po 100 osób jeździł busem bez prawka? a może pójdźmy dalej, pilota bez licencji wsadźmy w pasażerski samolot (airbus etc)? jakie by były tego konsekwencje? (i tu sobie odpowiedz na swoje pytanie) Pamiętaj również, że jak w coś (a co gorsza kogoś) przypierdzielisz (czego Tobie nie życzę oczywiście) nie mając prawka, ubezpieczyciel się na Ciebie wypnie, i 95% przypadków będzie stwierdzonych jako Twoja (lub obopólna) wina. i tak zrobisz co chcesz, ale trochę odpowiedzialności. motocykl to nie zabawka, i zapewne dobrze o tym wiesz. just my 2 cents. ps. pomijam, że to forum publiczne, i dostęp do niego ma każdy - od dzieciaków (którzy potem czytają i robią tak samo), po kolegów niebieskich Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez jaquzie (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 o wszystkich konsekwencjach wiem wiem suchy , ale co robic w tej sytuacji, na dzien dzisiejszy nawet nie wiadomo kiedy wznowia egzaminy, mam soedziec i sie wpatrywac w motonga , sam pewnie wiesz jak to jest ,jak zima ,pogada i takie tam , k*****wica mnie bierze z tymi egzaminami a z reszta 40% jezdzacych smiga "bez",a malolaty to malolaty i tak na nich nie wplyniesz , wiedza leepiej 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 zalewa mnie jak to czytam, sorry. trochę wyobraźni 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
Pablos Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 e to mozna smigac chyba narazie "bez" i liczyc na farta , poki w wordzie sie nie odnajda....dzieki Jazda bez uprawnien to mandat, bez pkt karnych bo jakich...przeciez nie masz uprawnien wiec i nie masz punktow. Punkty prowadza do utraty uprawnien, a nie mozna czegos stracic czego sie nie ma:). Prawa jazdy kt B. Ci nie zabiora, poniewaz nie ma do tego podstaw prawnych. Sytuacj sie komplikuje, tak jak pisal Jaquzie, w przypadku gdy sie gdzies wylozysz...nie masz uprawnien = nie masz ubezpieczenia... Jezdze motocyklem od 6lat i nie mialem ani razu kontroli...moze oprocz strazy granicznej raz i strazy lesnej:). ale to na wlasne zyczenie. 0 Cytuj
LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 mam wyobraznie dlatego nie smigam ,a co ty radzisz w takim razie???????? znam kupe dzieciakow ktorzy wlasnie tak smigaja , a ty o tym nawet nie wiesz bo nie ma ich na ty forum, tez tego nie podzielam ale lipa straszna jest 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) "a co ty radzisz w takim razie??" trochę rozwagi i odpowiedzialności, a do tego czasu trenować na zamkniętym terenie - poza drogą publiczną. "znam kupe dzieciakow ktorzy wlasnie tak smigaja" za***isty argument, żebyś śmigał be prawka - nie uważasz? "tez tego nie podzielam" a bez prawka chcesz jeździć? zdecyduj się. "ale lipa straszna jest" nie przeskoczysz - taki lajf. ps. "o wszystkich konsekwencjach wiem wiem suchy" (?) Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez jaquzie (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 oj suchy suchy temat rzeka i do wielu przemyslen.... trzeba obgadac to wszystko przy piwku jakims ...... a co ja tu widze ".. w uszach szum, w oczach lzy , a na liczniku 33.>", to podzielasz na drogach publicznych 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) "oj suchy suchy temat rzeka i do wielu przemyslen.... czemu wciąż nazywasz mnie Suchy? (dzięki za pomylenie mnie z naszym adminem ) Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez jaquzie (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 dla mnie jestes suchy od samego poczatku, odpisales mi kiedys w powitalni, cos tam witaj kolego na kawie i zapamietalem jako suchy, wwwwiec bedziesz suchy 2, tamtego suchego niestety jeszcze nie poznalem 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 coś kolego masz pomieszane trochę oby pozytywnie. 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 tak cie zapamietalem, nie jestem gejem he he , i tak podjade na tego na tego waszego della i tam mnie naprawicie i wszxystko wytlumaczycie ,swoja droga masz kawe i musisz pomagac zoltodziobom.....o! 0 Cytuj
Fazerro Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 To jest tak ... Jeżeli masz tylko kat. B i złapią Cię na motocyklu to dostajesz mandat 300zł (za brak uprawnień) + mandat i pkt. (za dane przewinienie, którego się dopuściłeś i powiedzmy zatrzymała Cię Policja ) Czyli dostajesz np. 300zł + 200zł (brak świateł) + 4pkt. (które dopisują Ci do kat. = mandat 500zł i 4pkt.Jeżeli nie masz żadnej kat. dostajesz mandat 500zł + 200zł (j/w) = 700zł Ale proponuje nie kozaczyć i wstrzymać się z jazdą bo jakbyś spowodował wypadek ( tfu tfu tfu - odpukać) to cała wina i wszystkie koszta spadają na ciebie, czyli powiedzmy remont samochodu wartego 500.000 zł czy w najgorszym wypadku wypłacanie komuś odszkodowania do końca życia . Więc lepiej się zastanów czy oby na pewno warto . 1 Cytuj Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...
jaquzie Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 nic dodac. a jak trafisz na zandarmow, jeszcze ci moto odholuja (zdarzalo sie w historii) Kawe masz - cool, ale glejt to podstawa 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 no to mnie naprawiliscie , k*****a, to dawajcie namiary na szkole jazdy z nowymi moto i nowym szkoleniem na kat a, jak taka wogole jest bo przez j*****y word tez sa zblokowane , bo nie wiedza jakie sprzety kupic do nauki...... 0 Cytuj
Toschie Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Temat był wielokrotnie poruszany na różnych forach. http://www.scigacz.pl/Jazda,motocyklem,bez,prawa,jazdy,fakty,i,mity,14823.html Nie masz papieru, siedzisz i oglądasz obrazki/ zabawki w garażu. 0 Cytuj
Fazerro Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Z tym holowaniem to zależy jeszcze od Policjanta bo są 3 opcje ... Po otrzymaniu mandatu za brak uprawnień Policjant może: - Zadzwonić po lawetę która na Twój koszt odtransportuje moto, na parking policyjny . - Może dać Ci alternatywę, żeby przyjechał jakiś z Twoich znajomych z uprawnieniami i wrócił na kołach do domu . - Albo pozwoli Ci na wyłączonym silniku pchać motocykl do domu . 0 Cytuj Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...
LAFAY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 przeczyalem tego linka toschie ...oj daje duzo do myslenia , trzeba bedzie troche dac na wstrzymanie chyba , nie dobrze 0 Cytuj
krzysiek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Nie masz uprawnień-nie masz OC. Coś się stanie bulisz z własnej portmonetki. Zabijesz, płacisz jego rodzinie np.400tyś. A może rentę do końca życia. Reasumując pokrywasz wszystkie szkody majątkowe i osobowe. 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl
Rekomendowane odpowiedzi