Królu Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Po zimie pali mi się nonstop kontrolka ciśnienia oleju, w czym jest najczęściej problem? 0 Cytuj HONDA CBR 929RR KAWASAKI ZX10R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubY Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Ja bym zgasił moto i przepatrzył kable ew wkrecił czujnik mechaniczny i potem szukał 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzejdzej Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Ja bym sprawdził olej czy jest 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) poziom oleju, dalej kostki instalacji od czujnika do kontrolki, dalej czujnik ciśnienia oleju, dalej pompa oleju, a dalej...to już tylko panewki a jesteś pewien, że to kontrolka ciśnienia? ... coś mnie się wydaje, że gieesiksefa to pokazuje poziom a nie ciśnienie...? moze ktoś pamięta? Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez działkowy emeryt (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzejdzej Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) do 97 roku GSXF jest na pewno ciśnienie oleju. Po 98r. też ciśnienie Przy okazji może komuś się przyda instrukcje do Suzuki http://www.suzuki-moto.pl/index.php?id=instrukcje Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez Dzejdzej (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubY Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 ciśnienie bankowo 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Królu Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 a wiec tak, poziom oleju w oczku to jakies 3/4. przejechałem juz tak z 30 km i wszystko ok. w silniku wszystko ładnie gra. Skoro kortrolka sie swieci to znaczy ze prad jest. Czy ktos wie gdzie znajduje sie czujnik ciśnienia oleju?? 0 Cytuj HONDA CBR 929RR KAWASAKI ZX10R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzejdzej Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 http://forum.scigacz.pl/about65388.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 gratulacje z kąd miałeś pewność że to wina elektryki a nie np pompa oleju nie zassała oleju ? obrócił bys panewke czy pompa zassała wystarczy spr czy filtr oleju ma w sobie olej cieszyc się ino że tak się sprawa skończyła zapewne wymień czujnik oleju i będzie po sprawie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Najlepiej zakleić czerwonom lampkę plastrem i po sprawie tak naprawiają w mpk,,Ale to żarcik ,sprawdż czujnik 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 a moze to znak ze nie laduje pradu do aku taka mała podpowiedz tak ktos na lawecie przywiuzl do mnie motorek bo mu sie olej świecił a okazalo sie ze kontrolki zamienil poprzedni wlasciciel bo mu sie chciało albo nie miał pojecia co robil po odpalce wszystko gaslo to bylo git , ale powaznie to odlacz czujnik na chwile i sprawdz czy kontrolka cisnienia zgasnie jak nie to moze jednak cos z alternatorem ma polaczenie jak cos nie bedzie trybic to podjedz cos zaradzimy 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Królu Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 gratulacjez kąd miałeś pewność że to wina elektryki a nie np pompa oleju nie zassała oleju ? obrócił bys panewkeczy pompa zassała wystarczy spr czy filtr oleju ma w sobie olejcieszyc się ino że tak się sprawa skończyłazapewne wymień czujnik oleju i będzie po sprawiewiem ze smarowanie bylo bo olej po odpaleniu momentalbie znika z oczka,a po za tym wszystko by pukalo. no i kolejna sprawa trudno zeby po zimnie tak po prostu pompa sie zepsula. stawiam na czujnik.patrzylem w schemat instalki, skoro lampka sie swieci to znaczy ze wszystkie kable i wtyczki sa ok. zostaje tylko czujnik cisnienia. nie wiem, nie moge znalezc gdzie sie znajduje.... pod ta klapka szukalem. no trudno bede jeszcze temat meczyl :-P 0 Cytuj HONDA CBR 929RR KAWASAKI ZX10R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 bo olej po odpaleniu momentalbie znika z oczka Widać że czaisz temat 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASTRZAB Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 JEST JESZCZE moto doktor gdyby inne dobre rady nie pomogły :-)) 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 JEST JESZCZE moto doktor gdyby inne dobre rady nie pomogły :-)) Oraz gwarancja poślizgu sprzęgła 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAYA1910 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 wiem ze smarowanie bylo bo olej po odpaleniu momentalbie znika z oczka, olej "znika" bo wirujący kosz sprzęgłowy siłą odśrodkową rozbryzguje olej dookoła więc w oczku go nie ujżysz. Powiem szczerze że masz mocne nerwy wypuszczając się na przejażdzki z palącą się kontrolką... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulek Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 w tych silnikach jest problem z czujnikiem oleju ,ja kiedyś miałem podobną sytuację że niby wsio było ok a kontrolka się zapalała i nie gasła 0 Cytuj TZR 80RR->GSXR 600K2->CBR 600 RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi